Προκαταρκτική έρευνα για τη δικηγόρο που έκανε προσευχή «να καεί η Εκάλη και το Καστρί»

Προκαταρκτική έρευνα για τη δικηγόρο που έκανε προσευχή «να καεί η Εκάλη και το Καστρί»

Έρευνα για το εάν η δικηγόρος τέλεσε ποινικά αδικήματα με μπαράζ αναρτήσεών της – Ήδη έχει παραπεμφθεί στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο

pyrkagia_12
Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών έδωσε εντολή να διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα για τις αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της δικηγόρου Σταυρούλας Τομαρά, η οποία μεταξύ των άλλων ανέγραφε «να καούν και η Εκάλη και το Καστρί γιατί μόνο έτσι θα πέσει αυτή η άχρηστη κυβέρνηση».

Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία θα διερευνηθεί εάν η εν λόγω δικηγόρος εάν έχει τελέσει ποινικά αδικήματα όπως προτροπή σε τέλεση πλημμελήματος ή κακουργήματος.

Ήδη η εν λόγω δικηγόρος έχει παραπεμφθεί στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) για τις αναρτήσεις της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αναλυτικότερα, σε μια εκ των αναρτήσεών της η δικηγόρος αναφέρει χαρακτηριστικά: «Εγώ κάνω προσευχή και βουντού να καούν και η Εκάλη και το Καστρί γιατί μόνο έτσι θα πέσει αυτή η άχρηστη κυβέρνηση».

tomara2



Κλείσιμο
Όμως, μετά από αναφορά μέλους του πειθαρχικού συμβουλίου του ΔΣΑ, ασκήθηκε σε βάρος της δικηγόρου πειθαρχική δίωξη και η υπόθεση παραπέμφθηκε προς διερεύνηση στο πειθαρχικό συμβούλιο.

stavroulatomara


Η παραπομπή της στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο έγινε για αναξιοπρεπείς δηλώσεις που δεν συνάδουν, με την ιδιότητα του δικηγόρου και παραβιάζουν τον Κώδικα Δικηγόρων και των Κώδικα Δεοντολογίας.





Ειδήσεις σήμερα:

Πυρκαγιές: Σοκαριστικές εκτιμήσεις για πάνω από 270.000 καμένα στρέμματα σε Αττική και Εύβοια


Κρήτη: Σήμερα η κηδεία του 16χρονου Νικόλα που τραυματίστηκε σε βουτιά στη θάλασσα


Φωτιά στην Εύβοια: «Ανάσα» για Σπαθάρι, Καλύβια και Κάκαβο - Μάχη για να μην περάσουν οι φλόγες στο Καντήλι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης