Δήμος Πατρέων: Δεν είχαμε εμπλοκή στο δικαστικό Γολγοθά του υπαλλήλου καθαριότητας που ακρωτηριάστηκε

Δήμος Πατρέων: Δεν είχαμε εμπλοκή στο δικαστικό Γολγοθά του υπαλλήλου καθαριότητας που ακρωτηριάστηκε

Ο δήμος της Πάτρας δίνει τη δική του εκδοχή  για την εμπλοκή της νομικής του υπηρεσίας στην υπόθεση που είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία

dimos_patras
Αίσθηση προκάλεσε το χθεσινό ρεπορτάζ του protothema.gr σχετικά με τον δικαστικό Γολγοθά του κ. Σπύρου Τσάκαλου, του υπαλλήλου καθαριότητας του Δήμου Πάτρας, ο οποίος έχασε το αριστερό του χέρι, όταν τον Οκτώβριο του 2017, έσκασε χειροβομβίδα η οποία βρισκόταν σε κιβώτιο στο απορριμματοφόρο στο οποίο εργαζόταν.

Ο πρωταγωνιστής αυτής της υπόθεσης ο 56χρονος, σήμερα, Σπύρος, πατέρας τεσσάρων παιδιών, ο οποίος αναζητά το δίκιο του, την ώρα που η ζωή του έχει αλλάξει δραματικά εξαιτίας του εργατικού ατυχήματος και όπως έχει αναφέρει στην προσφυγή που κατέθεσε, γιατί με Διάταξή της η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αιγίου βάζει την υπόθεση στο αρχείο, κοιμάται με υπνωτικά χάπια, ενώ πέφτει και θύμα bullying «…όταν συχνάκις αποκαλούμαι επικριτικά και διακριτικά, ακόμη και εντός του χώρου εργασίας μου, ως «κουλοχέρης» που δήθεν προκάλεσε τον αυτοχειριασμό του!», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Από την πλευρά του ο Δήμος Πατρέων με δελτίο Τύπου δίνει τη δική του εκδοχή για την εμπλοκή της νομικής του υπηρεσίας στην υπόθεση και αναφέρει ότι «σε δημοσιεύματα μέσων μαζικής ενημέρωσης επιχειρείται εμπλοκή της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου στην δικαστική εξέλιξη αναφορικά με το ατύχημα εργαζομένου του Δήμου Πατρέων.
Προς αποκατάσταση της αλήθειας υπογραμμίζονται τα εξής:

Ο Δήμος και η Νομική του Υπηρεσία δεν είχαν εμπλοκή στην ποινική διαδικασία, στην οποία αναφέρονται τα δημοσιεύματα. Άλλωστε ουδέποτε προβλήθηκε ισχυρισμός από την πλευρά του εργαζόμενου ότι για το ατύχημα έχει την οποιαδήποτε ευθύνη ο Δήμος και η υπηρεσία του.

Η μοναδική ανάμειξη της Νομικής Υπηρεσίας ήταν στην εκδίκαση της αγωγής αποζημίωσης ενώπιον των Διοικητικών Δικαστηρίων κατά την οποία όμως ουδέποτε καταλόγισε, όπως ανακριβώς αναφέρεται στο δημοσίευμα, ευθύνες στον υπάλληλο με το δήθεν σκεπτικό ότι εκείνος ενεργοποίησε τη χειροβομβίδα».

Βέβαια στην προσφυγή που κατέθεσε τον περασμένο Ιανουάριο ο κ. Τσάκαλος στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών, μεταξύ άλλων σημαντικότατων στοιχείων και αναφορών ισχυρίζεται ότι: «…Δεν πρέπει δε να διαλάθει της προσοχής σας ότι το «αφήγημα» αυτό - αναφέρεται στο γεγονός ότι σύμφωνα με τη Διάταξη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αιγίου εκείνος ευθύνεται που έσκασε η χειροβομβίδα και ακρωτηριάστηκε το χέρι του- έχει ήδη οδηγήσει εδώ και ένα έτος σε «στοχοποίησή» μου από υποβληθέντα ατεκμηρίωτα εις βάρος μου έγγραφα υπομνήματα τόσο της Νομικής Υπηρεσίας του Κράτους της Πάτρας όσο και της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου Πατρέων, που κατατέθηκαν αρμοδίως στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Πατρών έναντι των οποίων επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου, τόσο στην προσωρινή όσο και στην οριστική εκδίκαση της οφειλόμενης αποζημίωσης σε εμένα εκ μέρους του Ελληνικού Δημοσίου, ότι εγώ δήθεν αυτοχειριάσθηκα!! Γιατί άραγε; Μήπως για να επιδιώξω την καταβολή υψηλής αποζημίωσης!!! Όπως αυτό έμμεσα πλην σαφώς εκ των υπομνημάτων υπονοείται… αγνοώντας επιδεικτικά ότι είμαι το θύμα της απαράδεκτα επιδειχθείσης συγγνωστής τραγικής αμέλειας εις βάρος μου και εκείνοι βάλλουν εναντίον μου ανελέητα εκ του ασφαλούς με σαθρά και ατεκμηρίωτα επιχειρήματα όντες όμως αρτιμελείς, ενώ εγώ οικτρά ακρωτηριασμένος…».


Ειδήσεις σήμερα 

Πραξικόπημα στη Μιανμάρ: Ο ΟΗΕ φοβάται «εμφύλιο πόλεμο», η Κίνα αποκλείει τις κυρώσεις

Επέμβαση της αστυνομίας σε κορωνοπάρτι στη Μητροπόλεως

Survivor: Η υποπλοίαρχος Μαριανθή Κάσδαγλη στο τιμόνι της βάρκας της επιστροφής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης