Γκάγκα στον ΘΕΜΑ 104,6: Ολόκληρες οικογένειες νοσούν και νοσηλεύονται

Γκάγκα στον ΘΕΜΑ 104,6: Ολόκληρες οικογένειες νοσούν και νοσηλεύονται

Η αύξηση των κρουσμάτων θα μεταφραστεί σε έντονη πίεση στο ΕΣΥ και την επόμενη εβδομάδα, προειδοποιεί η πνευμονολόγος

meth_pandemic
Την ιδιαίτερα ανησυχητική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ΕΣΥ εξαιτίας της εκτίναξης του αριθμού των κρουσμάτων κορωνοϊού τις τελευταίες μέρες περιέγραψε στον ΘΕΜΑ 104,6 η πνευμονολόγος Μίνα Γκάγκα, Διευθυντρια της 7ης Πνευμονολογικης Κλινικής του Νοσοκομείου Σωτηρία.

Όπως επισήμανε η Πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, οι κλινικές και οι μονάδες είναι γεμάτες με ασθενείς. «Υπάρχει μία ανησυχία για όλους και για τους ίδιους τους ασθενείς και για τις οικογένειες... Έχουμε πάρα πολλούς ανθρώπους που είναι σοβαρά, και πολλούς νέους χωρίς προβλήματα που αρρωσταίνουν σοβαρά. Χρειάζεται να μπουν και στις ΜΕΘ».

Σύμφωνα με την κυρία Γκάγκα, αυτή τη στιγμή έχουμε πολύ μεγάλο βαθμό ενδοοικογενειακής μόλυνσης, με ολόκληρες οικογένειες να νοσούν και να νοσηλεύονται.

«Ελπίζαμε ότι θα έχει τελειώσει ο κορωνοϊός αλλά δεν τελειώνει», αναφέρει η πνευμονολόγος, προσθέτοντας ότι έχει αυξηθεί πολύ το ποσοστό των νέων ασθενών. «Η διασπορά του ιού είναι παντού... Μας αποκαρδιώνει το γεγονός ότι δεν φαίνεται να σταματάει, δεν φαίνεται να μπορούμε να το προλάβουμε», σημειώνει χαρακτηριστικά.

«Κάνω έκκληση να προφυλάσσουμε όλοι τους εαυτούς μας και τους γύρω μας και μόλις έρθει η σειρά μας για τον εμβολιασμό, να το κάνουμε», καταλήγει η επιστήμονας, προειδοποιώντας ότι τα κρούσματα έχουν ανέβει τις τελευταίες ημέρες και αυτό θα μεταφραστεί και σε πίεση στο ΕΣΥ και την επόμενη εβδομάδα.


Ειδήσεις σήμερα: 

Ποιο... βαθύ κόκκινο; Συνωστισμός, μπύρες και σουβλάκια σε λαϊκή αγορά του Ηρακλείου - Δείτε φωτογραφίες

Πάπας Φραγκίσκος στον Μεγάλο Αγιατολάχ Σιστάνι: «Οι χριστιανοί του Ιράκ πρέπει να ζήσουν με ειρήνη»

Αργεί η αποσυμπίεση του ΕΣΥ - Στο 87% η πληρότητα των ΜΕΘ στην Αττική
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης