Καιρός - Φεβρουάριος 2021: Η εξέλιξη του καιρού - Ήπια φαινόμενα και άνοδος της θερμοκρασίας - Πότε επιστρέφει η κακοκαιρία

Καιρός - Φεβρουάριος 2021: Η εξέλιξη του καιρού - Ήπια φαινόμενα και άνοδος της θερμοκρασίας - Πότε επιστρέφει η κακοκαιρία

Ο καιρός σε όλη τη χώρα για το μήνα Φεβρουάριο  - Η ανάλυση του Σάκη Αρναούτογλου σε αναλυτικούς χάρτες

kairos_eurokinisi_xionia
Εναλλαγές του καιρού με ανοιξιάτικο άρωμα και την εμφάνιση Αλκυονίδων ημερών,  αλλά και τσουχτερό κρύο μετά το πρώτο δεκαπενθήμερο προβλέπουν οι μετεωρολόγοι

Σύμφνωνα με την τάση του καιρού,  και τα πρώτα προγνωστικά στοιχεία για τον μήνα Φεβρουάριο - όπως δημοσίευσε στο Facebook ο γνωστός μετεωρολόγος της ΕΡΤ3 Σάκης Αρναούτογλου -  «όπως όλες οι μακροχρόνιες εκτιμήσεις καιρού έτσι κι αυτή είναι εντελώς πειραματική» και «καλό θα είναι να μην χρησιμοποιηθεί ως βάση για προγραμματισμό εργασιών ή δραστηριοτήτων». Σύμφωνα με τα όσα γράφει τον Φεβρουάριο ο καιρός θα παρουσιάσει ήπια φαινόμενα, όπως άνοδο τη θερμοκρασίας, με αποτέλεσμα να εξαφανίζεται το κρύο και οι καταιγίδες της περασμένης εβδομάδας.

ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021 (Για όσους δεν γνωρίζουν να διαβάζουν τους χάρτες υπάρχει επεξήγηση στο...

Posted by Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou on Saturday, January 30, 2021
Σύμφωνα με την πρόγνωσή του για το πρώτο δεκαήμερο του μήνα:

-Στις 1-2 Φεβρουαρίου δεν αναμένεται οι ψυχρές αέριες μάζες από την Ευρώπη να ρίξουν ιδιαίτερα τη θερμοκρασία στην Ελλάδα. Ο καιρός θα είναι ήπιος και ίσως λίγο πιο ψυχρός στα βόρεια της χώρας.

-Στις 3-4 Φεβρουαρίου ίσως ψυχράνει στη βόρεια Ελλάδα χωρίς να έχει σημαντική πτώση η θερμοκρασία.

Κλείσιμο
-Στις 5-6 Φεβρουαρίου αναμένεται να είναι αισθητή η άνοδος της θερμοκρασίας και «ίσως μυρίσει καλοκαίρι εκείνη την περίοδο» όπως σχολίασε ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ3.

-Τέλος, στις 7-8 Φεβρουαρίου, θα αρχίσει η πτώση της θερμοκρασίας στα Βαλκάνια, την οποία, όπως εκτιμά, θα δούμε μετά τις 10-11 του μήνα αν θα είναι αισθητή και στην Ελλάδα.

Κλέαρχος Μαρουσάκης

Για Αλκυονίδες μέρες που έρχονται από την προσεχή Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου, μιλά και  ο μετεωρολόγος του OPEN. Όπως αναφέρει: 

«Εκπλήξεις και κρύο όμως έρχονται μέχρι το τέλος του μήνα. Πιο αναλυτικά: Από την Τετάρτη έρχονται καθυστερημένες για φέτος οι Αλκυονίδες μέρες με λιακάδα και υψηλές θερμοκρασίες που κατά τόπους αναμένεται να ξεπεράσουν και τους 20 βαθμούς Κελσίου. Αυτό το ανοιξιάτικο σκηνικό συμβαίνει διότι πάνω από την χώρα μας θα υψωθεί ένα μετεωρολογικό «βουνό» το οποίο θα εμποδίσει τα κύματα κακοκαιρίας από τα δυτικά να προσεγγίσουν τη χώρα μας οδηγώντας τα σε βορειότερα γεωγραφικά πλάτη Όπως λέει βέβαια ο Κλέαρχος Μαρουσάκης το σκηνικό αυτό δεν πρέπει να μας ξεγελάσει καθώς ο Φεβρουάριος «κρύβει εκπλήξεις», όπως χαρακτηριστικά λέει, αναμένοντας από τα μέσα του μήνα νέα πτώση της θερμοκρασίας.


Ειδήσεις σήμερα: 

Φορολογικές υποχρεώσεις - Φεβρουάριος 2021: Μέχρι πότε οι δηλώσεις για αναστολές, επιστρεπτέα προκαταβολή

Τζένιφερ Άνιστον: Αποθεώνει την Κατερίνα Σακελλαροπούλου ως «γυναίκα που φέρνει την αλλαγή»

Κατερίνα Λέχου: «Ο Γιώργος Κιμούλης με έβριζε στη σκηνή» - «Έπινα και έπαιρνα Lexotanil»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης