Κακοκαιρία - Έβρος: Απεγκλωβίστηκαν οι μαθητές - «Μέσα σε 10 λεπτά όλα μετατράπηκαν σε ποτάμι»

Κακοκαιρία - Έβρος: Απεγκλωβίστηκαν οι μαθητές - «Μέσα σε 10 λεπτά όλα μετατράπηκαν σε ποτάμι»

Πληροφορίες για έναν εγκλωβισμένο πυροσβέστη στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης - Νωρίτερα πλημμύρισε και νηπιαγωγείο  στην Αλεξανδρούπολη  - Τι λένε στο protothema.gr o διευθυντής του δημοτικού σχολείου και ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης

evros
Αγωνία επικρατεί αυτή την ώρα στην Αλεξανδρούπολη, καθώς, την ώρα που ο Έβρος πλήττεται από την κακοκαιρία και από τις σφοδρές βροχοπτώσεις, σύμφωνα με πληροφορίες ένας πυροσβέστης είναι εγκλωβισμένος σε μικρό όχημο εντός του αεροδρομίου της πόλης.

Νωρίτερα, στις αγκαλιές των γονιών τους βρέθηκαν τα 110 παιδιά του δημοτικού σχολείου Απαλού στον Έβρο, όπου εξαιτίας των πλημμυρικών φαινομένων που επικρατούν από το πρωί στην περιοχή εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης εγκλωβίστηκαν μαζί με τους δασκάλους τους στο κτιριακό συγκρότημα όπου φοιτούν. 

Σε λίμνη μετατρέπεται για δεύτερη φορά μέσα στο 2021 το νηπιαγωγείο του χωριού Απαλού


Όπως εξηγεί στο protothema.gr o διευθυντής του σχολείου Αναστάσιος Αλεξίου τα παιδιά είναι καλά, ενώ δεν κινδύνεψε κανένα κατά την διάρκεια των φαινομένων, καθώς όλες οι τάξεις βρίσκονται στον πρώτο όροφο του κτιριακού συγκροτήματος:





Σε ποτάμια έχουν μετατραπεί οι δρόμοι κάτω από το χωριό Μαϊστρο, Αλεξανδρούπολη




«Ο όγκος του νερού ήταν τόσος ώστε με απόφαση του δημάρχου και την πολιτικής προστασίας αποφασίστηκε η διαδικασία εκκένωσης του σχολείου. Δυο λεωφορεία ήρθαν και σιγά σιγά μετέφεραν τα παιδιά σε ασφαλές μέρος, όπου μετά από δική μας ενημέρωση τα περίμεναν οι γονείς τους. Τα παιδιά έχουν φύγει όλα. Εκείνη την ώρα εδώ βρίσκονταν συνολικά 110 παιδιά όλων των τάξεων».

Όπως αναφέρει ο διευθυντής μέσα σε δέκα λεπτά πλημμύρισαν τα πάντα έξω από το σχολείο:

«Έβρεχε από το πρωί σιγά – σιγά, ωστόσο γύρω στις εννέα άρχισε να δυναμώνει με αποτέλεσμα να συγκεντρώνεται μεγάλος όγκος νερού γύρω από το σχολείο. Ο δρόμος και ένα κανάλι που υπάρχει δίπλα είχαν αρχίσει να πλημμυρίζουν εξαιτίας το νερού που κατέβηκε από τις πλαγιές. Μέσα σε περίπου 10λεπτά τα πάντα έγιναν ποτάμι μπροστά από το σχολείο. Όλες οι αίθουσες είναι στον πρώτο όροφο του κτιρίου με αποτέλεσμα να μην κινδυνέψει κανένα από τα παιδιά».

Νωρίτερα πλημμύρισε και νηπιαγωγείο  στην Αλεξανδρούπολη, όπου τα νήπια μεταφέρθηκαν σε ασφαλές μέρος με τα πυροσβεστικά οχήματα.

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης είχε δηλώσει στο protothema.gr για τις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού σε νηπιαγωγείο και δημοτικό:

«Είναι η περιοχή του Απαλού, απέναντι από το αεροδρόμιο όπου έχει πλημμυρίσει όλη από την υπερχείλιση των χειμάρρων. Έγινε οργανωμένη απομάκρυνση του νηπιαγωγείου με 21 μαθητές και δυο εκπαιδευτικούς. Και τώρα είναι σε εξέλιξη οργανωμένη απομάκρυνση 100 μαθητών και των εκπαιδευτικών. Οι μαθητές του νηπιαγωγείου απομακρύνθηκαν με τη συνδρομή της πυροσβεστικής ενώ στο δημοτικό οι μαθητές απομακρύνονται με τη βοήθεια του στρατού, με τα στάγιερ και με τα οχήματα του Δήμου. Ο προαύλιος χώρος είναι πλημμυρισμένος και δεν περπατιέται».

Σουφλί: Πλημμύρισαν σπίτια σε πόλη και χωριά

Σοβαρά προβλήματα δημιούργησαν και στο Σουφλί και στα γύρω χωριά οι έντονες βροχοπτώσεις που συνεχίζονται από το πρωί μέχρι τώρα.

evros1
evros2
Κλείσιμο


Για τρίτη φορά το τελευταίο χρονικό διάστημα, τώρα και μέσα στην πόλη του Σουφλίου, πλημμύρισαν σπίτια και η Πυροσβεστική έχει δεχθεί πολλές κλήσεις για βοήθεια και άντληση υδάτων, ενώ και οι υπηρεσίες του δήμου είναι στους δρόμους για να βοηθήσουν όσους έχουν ανάγκη.



Ειδήσεις σήμερα: 

Στο «κόκκινο»: Σε 9 μέρες υπερδιπλασιάστηκαν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία της Αττικής

Ροδόπη: Έκλεψε πιστωτική κάρτα και ψώνιζε επί τέσσερις ημέρες

Θεσσαλονίκη: Θρίλερ με πτώμα που βρέθηκε σε χωματερή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης