Πλημμύρες στον Έβρο: Πνίγηκε πυροσβέστης στην Αλεξανδρούπολη προσπαθώντας να σώσει μαθητές

Πλημμύρες στον Έβρο: Πνίγηκε πυροσβέστης στην Αλεξανδρούπολη προσπαθώντας να σώσει μαθητές

Ο πυροσβέστης ήταν οδηγός σε πυροσβεστικό όχημα που εγκλωβίστηκε από τα ορμητικά νερά και αναποδογύρισε -  Ο άτυχος 46χρονος συμμετείχε σε επιχείρηση απεγκλωβισμού παιδιών από σχολείο στον Απαλό Αλεξανδρούπολης

evros-pyrosvestiko-arthro
Θρήνος επικρατεί στην πυροσβεστική υπηρεσία Αλεξανδρούπολης καθώς ένας πυροσβέστης εντοπίστηκε νεκρός στον Απαλό.

Συγκεκριμένα, ο 46χρονος Αρχιπυροσβέστης Ζαφειρόπουλος Ιωάννης έχασε τη ζωή του, το μεσημέρι της Δευτέρας, εν ώρα υπηρεσίας, την ώρα που συνέδραμε  στον απεγκλωβισμό παιδιών δημοτικού σχολείο του Απαλού .

Ο εντοπισμός του άτυχου πυρτοσβέστη:

Ο εντοπισμός και η ανάσυρση της σωρού


Και ο στρατός στις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού πολιτών:

ΒΙΝΤΕΟ ΕΒΡΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ 5


Κλείσιμο
Ο πυροσβέστης ήταν οδηγός σε πυροσβεστικό όχημα, το οποίο εγκλωβίστηκε στα νερά της βροχής και στην προσπάθειά του να βγει από το όχημα, στο οποίο επέβαιναν άλλοι δύο συνάδελφοί του, παρασύρθηκε και βρέθηκε νεκρός αρκετά μέτρα παραπέρα, κοντά στα ρέματα του αεροδρομίου.

ΒΙΝΤΕΟ ΕΒΡΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ 4


«Όπως το πυροσβεστικό πήγαινε στον οικισμό του Απαλού πέρασε από ρέμα. Το πυροσβεστικό έγειρε με συνέπεια να σβήσει η μηχανή του. Βγήκε ο οδηγός και τον παρέσυρε το ρέμα. Τον έβγαλε περίπου έκατό μέτρα, τον πέρασε κάτω από τον δρόμο και τον έβγαλε στην πλευρά του», δήλωσε στο protothema.gr o αντιπεριφερειάρχης, Δημήτρης Πέτροβιτς

Βίντεο και φωτογραφίες απο τον απεγκλωβισμό παιδιών:

144872442_468239254357620_7292170399273301034_n
144507771_886717525496217_1029374304435448130_n


ΒΙΝΤΕΟ ΕΒΡΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ 3


«Το όχημα βρισκόταν σε εντεταλμένη εκτέλεση υπηρεσίας από την Πυροσβεστική υπηρεσία. Αυτό που έμαθα είναι πως αναποδογύρισε το πυροσβεστικό με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί μέσα ο πυροσβέστης. Δυστυχώς έφυγε τόσο άδικα ένα νέος άνθρωπος», δήλωσε στο protothema.gr ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ιωάννης Ζαμπούκης.

144606693_442754043672513_5576595247895672510_n
144993999_446674229817989_3856273659481439294_n


ΒΙΝΤΕΟ ΕΒΡΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ 2


Όλο το σώμα της πυροσβεστκής είναι σοκαρισμένο και όλα αυτά ενώ η βροχή συνεχίζεται και είναι έντονη σε όλη την περιοχή του Έβρου.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής:

Σήμερα, τις πρώτες μεσημεριανές ώρες, το Π.Σ. 3538 της Π.Υ. Αλεξανδρούπολης εκτελούσε περιπολία στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης για παροχή βοηθείας. O Αρχιπυροσβέστης Ζαφειρόπουλος Ιωάννης, ετών 46, ενώ βρισκόταν εκτός του ανωτέρω οχήματος, παρασύρθηκε από όγκο νερών εντός τσιμενταύλακα. Αφού εντοπίστηκε, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Για τις συνθήκες και τα αίτια που προκάλεσαν το θάνατο του πυροσβεστικού υπαλλήλου θα διενεργηθεί προανάκριση και Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Τα 110 παιδιά του δημοτικού σχολείου Απαλού στον Έβρο, βρέθηκα τελικά  στις αγκαλιές των γονιών τους, όπου  εξαιτίας των πλημμυρικών φαινομένων που επικρατούν από το πρωί στην περιοχή εγκλωβίστηκαν μαζί με τους δασκάλους τους στο κτιριακό συγκρότημα όπου φοιτούν. 

Σε λίμνη μετατρέπεται για δεύτερη φορά μέσα στο 2021 το νηπιαγωγείο του χωριού Απαλού


Όπως εξήγησε στο protothema.gr o διευθυντής του σχολείου Αναστάσιος Αλεξίου τα παιδιά είναι καλά, ενώ δεν κινδύνεψε κανένα κατά την διάρκεια των φαινομένων, καθώς όλες οι τάξεις βρίσκονται στον πρώτο όροφο του κτιριακού συγκροτήματος:


Σε ποτάμια έχουν μετατραπεί οι δρόμοι κάτω από το χωριό Μαϊστρο, Αλεξανδρούπολη




«Ο όγκος του νερού ήταν τόσος ώστε με απόφαση του δημάρχου και την πολιτικής προστασίας αποφασίστηκε η διαδικασία εκκένωσης του σχολείου. Δυο λεωφορεία ήρθαν και σιγά σιγά μετέφεραν τα παιδιά σε ασφαλές μέρος, όπου μετά από δική μας ενημέρωση τα περίμεναν οι γονείς τους. Τα παιδιά έχουν φύγει όλα. Εκείνη την ώρα εδώ βρίσκονταν συνολικά 110 παιδιά όλων των τάξεων».

Όπως αναφέρει ο διευθυντής μέσα σε δέκα λεπτά πλημμύρισαν τα πάντα έξω από το σχολείο:

«Έβρεχε από το πρωί σιγά – σιγά, ωστόσο γύρω στις εννέα άρχισε να δυναμώνει με αποτέλεσμα να συγκεντρώνεται μεγάλος όγκος νερού γύρω από το σχολείο. Ο δρόμος και ένα κανάλι που υπάρχει δίπλα είχαν αρχίσει να πλημμυρίζουν εξαιτίας το νερού που κατέβηκε από τις πλαγιές. Μέσα σε περίπου 10λεπτά τα πάντα έγιναν ποτάμι μπροστά από το σχολείο. Όλες οι αίθουσες είναι στον πρώτο όροφο του κτιρίου με αποτέλεσμα να μην κινδυνέψει κανένα από τα παιδιά».

Νωρίτερα πλημμύρισε και νηπιαγωγείο  στην Αλεξανδρούπολη, όπου τα νήπια μεταφέρθηκαν σε ασφαλές μέρος με τα πυροσβεστικά οχήματα.

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης είχε δηλώσει στο protothema.gr για τις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού σε νηπιαγωγείο και δημοτικό:

«Είναι η περιοχή του Απαλού, απέναντι από το αεροδρόμιο όπου έχει πλημμυρίσει όλη από την υπερχείλιση των χειμάρρων. Έγινε οργανωμένη απομάκρυνση του νηπιαγωγείου με 21 μαθητές και δυο εκπαιδευτικούς. Και τώρα είναι σε εξέλιξη οργανωμένη απομάκρυνση 100 μαθητών και των εκπαιδευτικών. Οι μαθητές του νηπιαγωγείου απομακρύνθηκαν με τη συνδρομή της πυροσβεστικής ενώ στο δημοτικό οι μαθητές απομακρύνονται με τη βοήθεια του στρατού, με τα στάγιερ και με τα οχήματα του Δήμου. Ο προαύλιος χώρος είναι πλημμυρισμένος και δεν περπατιέται».

Σουφλί: Πλημμύρισαν σπίτια σε πόλη και χωριά

Σοβαρά προβλήματα δημιούργησαν και στο Σουφλί και στα γύρω χωριά οι έντονες βροχοπτώσεις που συνεχίζονται από το πρωί μέχρι τώρα.

evros1
evros2


Για τρίτη φορά το τελευταίο χρονικό διάστημα, τώρα και μέσα στην πόλη του Σουφλίου, πλημμύρισαν σπίτια και η Πυροσβεστική έχει δεχθεί πολλές κλήσεις για βοήθεια και άντληση υδάτων, ενώ και οι υπηρεσίες του δήμου είναι στους δρόμους για να βοηθήσουν όσους έχουν ανάγκη.

Έκλεισε το ΚΕΠ Διδυμοτείχου

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα επηρεάσαν και τη λειτουργία των ΚΕΠ Διδυμοτείχου, τα οποία ανέστειλαν τη λειτουργία τους λόγω τεχνικών ζητημάτων που προέκυψαν από την κακοκαιρία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου Διδυμοτείχου, όλες οι υπηρεσίες του δήμου που αφορούν πιστοποιητικά, βεβαιώσεις και άλλες υπηρεσίες θα είναι διαθέσιμες ηλεκτρονικά στη διεύθυνση:

Ενώ για υπηρεσίες επικύρωσης και άλλες που εξυπηρετεί το ΚΕΠ και δεν άπτονται των υπηρεσιών του δήμου, οι πολίτες μπορούν να μεταβούν στην παρακάτω σελίδα.

Ειδήσεις σήμερα: 

Κατερίνα Καραβάτου: Ούτε σήμερα εμφανίστηκε στην πρωινή εκπομπή του STAR

Παπαθανάσης: «Να μη χτίζουμε προσδοκίες» για το αν θα ανοίξουν άλλες δραστηριότητες

Μπιμπίλας (ΘΕΜΑ 104,6): Να μη γίνονται οι καταγγελίες σε τηλεπαράθυρα, αλλά να παίρνουν τη νομική οδό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης