Εξάρχεια: Αστυνομικός «παίζει» με ανθοδέσμη για τον Γρηγορόπουλο - ΕΔΕ διέταξε η ΕΛΑΣ

Εξάρχεια: Αστυνομικός «παίζει» με ανθοδέσμη για τον Γρηγορόπουλο - ΕΔΕ διέταξε η ΕΛΑΣ

Δείτε το βίντεο που έχει κυκλοφορήσει - Έρευνα για πειθαρχική δίωξη διέταξε το αρχηγείο της ΕΛΑΣ

louloudia_astynomia
Τη στάση αστυνομικού, ο οποίος διακρίνεται, σε βίντεο που κυκλοφορεί, να διαλύει και να πετάει στο έδαφος τα λουλούδια πολίτη που προορίζονταν για το σημείο που δολοφονήθηκε ο Αλέξης Γρηγορόπουλος, κατήγγειλαν πολίτες, οι οποίοι βρέθηκαν στην περιοχή των Εξαρχείων νωρίτερα την Κυριακή.

Δείτε το βίντεο

Αστυνομικός παίρνει την ανθοδέσμη απ το μνημείο και την πετά σε άλλον αστυνομικό .


Έρευνα για πειθαρχική δίωξη διέταξε το αρχηγείο της ΕΛΑΣ

Έρευνα προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την πειθαρχική τιμωρία αστυνομικού των ΜΑΤ που έχει καταγραφεί σε βίντεο να χτυπάει χάρη αστεϊσμού συνάδελφο του, με ανθοδέσμη, την οποία σύμφωνα με καταγγελίες πήρε από το μνημείο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, όπου την είχε αφήσει πολίτης, διέταξε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αναμένεται από στιγμή σε στιγμή να διαταχθεί και ΕΔΕ σε βάρος του αστυνομικού, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα τεθεί σε διαθεσιμότητα. Για το θέμα αναμένεται και επίσημη ανακοίνωση από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Χρηστίδης: Βεβήλωση της μνήμης του Γρηγορόπουλου η πράξη του αστυνομικού

Απαράδεκτη και προσβλητική χαρακτηρίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγης, Παύλος Χρηστίδης την κίνηση αστυνομικού, που φέρεται σε βίντεο να καταστρέφει ανθοδέσμη που ήταν προς τιμήν του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Ο κ. Χρηστιδης τονίζει ότι είναι βεβήλωση μνήμης του νεκρού και ζητά από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να πράξει τα αυτονόητα.

Ολόκληρη η δήλωση του Παύλου Χρηστίδη:

Η κίνηση του αστυνομικού που καταστρέφει με περιπαικτικό τρόπο την ανθοδέσμη προς τιμήν του Αλέξη Γρηγορόπουλουείναι απαράδεκτη και προσβλητική. Είναι βεβήλωση της μνήμης του νεκρού. Τέτοιες συμπεριφορές είναι εξοργιστικές και δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από κανέναν. Το αρμόδιο Υπουργείο οφείλει να πράξει τα αυτονόητα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης