Πανεπιστημιακά συγγράμματα: Με κούριερ θα τα λάβουν οι φοιτητές

Πανεπιστημιακά συγγράμματα: Με κούριερ θα τα λάβουν οι φοιτητές

Κάθε φοιτητής καλείται να δηλώσει στο Πληροφοριακό Σύστημα ΕΥΔΟΞΟΣ» τον τόπο παράδοσης στον οποίο επιθυμεί να του παραδοθούν τα διδακτικά συγγράμματα που έχει επιλέξει 

syggrammata_foitites
Με κούριερ στο σπίτι τους θα λάβουν τα πανεπιστημιακά συγγράμματα οι φοιτητές. Λόγω των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνoϊού, η διανομή των διδακτικών συγγραμμάτων για το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2020-2021 θα πραγματοποιηθεί με κατ’ οίκον παράδοση αυτών προς τους δικαιούχους φοιτητές των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.) και των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών (Α.Ε.Α.), με ευθύνη των εκδοτικών οίκων μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών (courier), σύμφωνα απόφαση του υπουργού Παιδείας Βασίλη Διγαλάκη.

Η διαδικασία

Σύμφωνα με την απόφαση η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων για την επιλογή διδακτικών συγγραμμάτων από τους δικαιούχους φοιτητές θα ξεκινήσει την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020 και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020. Διευκρινίζεται ότι δεν δύναται να υπάρξει παρέκκλιση από την εν λόγω προθεσμία, συνεπώς η ως άνω καταληκτική ημερομηνία υποβολής δηλώσεων είναι υποχρεωτική.

Σε περίπτωση που η Γραμματεία ενός Τμήματος έχει ορίσει μεταγενέστερη ημερομηνία έναρξης ή προγενέστερη ημερομηνία λήξης της υποβολής δηλώσεων διδακτικών συγγραμμάτων, θα ισχύσει η τιθέμενη από τη Γραμματεία κάθε Τμήματος ημερομηνία, μόνο υπό την προϋπόθεση ότι αυτή είναι εντός της ως άνω τιθέμενης προθεσμίας.

Προκειμένου να καταστεί δυνατή η κατ’ οίκον παράδοση των διδακτικών συγγραμμάτων κάθε φοιτητής οφείλει να δηλώσει μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΥΔΟΞΟΣ» τον τόπο παράδοσης στον οποίο επιθυμεί να του παραδοθούν τα διδακτικά συγγράμματα που έχει επιλέξει. Ως τόπος κατ’ οίκον παράδοσης δύναται να ορισθεί οποιαδήποτε περιοχή εντός της ελληνικής επικράτεια και την Κύπρο.

Για τον λόγο αυτό, οι δικαιούχοι φοιτητές, συμπεριλαμβανομένων των Κυπρίων φοιτητών, καλούνται να δηλώσουν τον «τόπο παράδοσης», συμπληρώνοντας τα πεδία της «Υποχρεωτικής Δήλωσης Διεύθυνσης», και συγκεκριμένα: Οδό, Αριθμό, Ταχυδρομικό Κώδικα, Περιοχή, Καλλικρατικό Δήμο, Περιφερειακή Ενότητα, Χώρα και Σχόλια Παράδοσης, ενώ παράλληλα καλούνται να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους (κινητό τηλέφωνο και e-mail).

Πότε ξεκινά η διανομή των συγγραμμάτων

Η διανομή των διδακτικών συγγραμμάτων αναμένεται να ξεκινήσει αμέσως μετά την ως άνω καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 11 Ιανουαρίου 2021.

Κλείσιμο
Διευκρινίζεται ότι η διαδικασία της διανομής των συγγραμμάτων του χειμερινού εξαμήνου του ακαδημαϊκού έτους 2020-2021 υλοποιείται και ολοκληρώνεται σύμφωνα με τους όρους της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, ανεξάρτητα εάν η εκπαιδευτική διαδικασία στα Α.Ε.Ι και τις Α.Ε.Α. πραγματοποιείται εξ αποστάσεως ή με φυσική παρουσία.

Όπως επισημαίνεται με την απόφαση του κ. Διγαλάκη «η μη διανομή διδακτικών συγγραμμάτων ή η διανομή συγγραμμάτων τα οποία εμφανίζουν διαφορές από την ανάρτηση τους στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΥΔΟΞΟΣ», εκτός από προβλήματα τα οποία προκαλούν στην εκπαιδευτική διαδικασία, ενδέχεται να οδηγήσουν και στην επιβολή κυρώσεων προς τους εκδοτικούς οίκους από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, με μερική ή ολική διαγραφή τίτλων ανά περίπτωση, αφού συνιστούν παραβίαση των όρων σύμβασης με την υπηρεσία «ΕΥΔΟΞΟΣ» και της σχετικής νομοθεσίας».

Ειδήσεις σήμερα:


Κορωνοϊός: Σοκ από την έκρηξη των κρουσμάτων - 2.646 νέα - 179 διασωληνωμένοι

Κακούργημα ο βασανισμός των ζώων - Προβλέπεται ποινή κάθειρξης έως 10 έτη

Lockdown σε όλη τη χώρα εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι - Αύριο ανακοινώσεις Μητσοτάκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης