LIVE

Κορωνοϊός

Κορωνοϊός: Στα 169 τα νέα κρούσματα - 65 στην Αττική - Σε Αθήνα και Πειραιά η πλειονότητα

entatiki-fresh-main2

Τα 15 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας - 42 οι διασωληνωμένοι - Ένας θάνατος - Μαγιορκίνης: Εκτιμώ ότι του χρόνου τέτοια εποχή δεν γίνεται να μην έχουμε αποτελεσματικό εμβόλιο

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη 169 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων τα 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ενημέρωση 8/9/2020


Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 11832, εκ των οποίων το 55.8% άνδρες. Τα 2274 (19.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 5204 (44.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
xartis-monos_2

42 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 10 (23.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 164 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 290 θανάτους συνολικά στη χώρα. 107 (36.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
thanatoi-krousmata

Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν (θετικά και αρνητικά), έχουν συνολικά ελεγχθεί 1050259 κλινικά δείγματα.

Η γεωγραφική κατανομή

Σήμερα, 08/09/2020, δηλώθηκαν 169 επιπλέον κρούσματα. Από τα 153 εγχώρια κρούσματα, τα 27 συνδέονται με συρροές, ενώ οκτώ αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας.

Αναλυτικότερα:

- 15 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
- 1 εισαγόμενο κρούσμα που προσήλθε αυτοβούλως για έλεγχο
- 65 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 5 συνδέονται με συρροές, ενώ 6 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
- 9 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 2 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με συρροή
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Γρεβενών, συνδεόμενο συρροή
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Εύβοιας
- 6 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με συρροή, ενώ 3 αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα
- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου Κρήτης
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Θήρας
- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κέρκυρας
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Λακωνίας
- 8 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας, εκ των οποίων 3 αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα
- 23 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου, εκ των οποίων 16 συνδέονται με συρροές
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Λευκάδας
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Μυκόνου
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ξάνθης
- 6 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με συρροή
- 7 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με συρροή
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Τήνου
- 4 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων
- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Χίου


Κατά πληροφορίες, τα περισσότερα από τα 65  κρούσματα στην Αττική εντοπίζονται στους δήμους Αθηναίων, Πειραιά και στα βόρεια προάστια. Τα νότια προάστια πάνε καλά, σε σύγκριση με το μέσο όρο του Αυγούστου, αλλά και τα βόρεια, που έχουν αύξηση, δεν είναι στο «κόκκινο». 

Μαγιορκίνης: Μείωση στον αριθμό των κρουσμάτων στην ηλικιακή ομάδα κάτω των 40 - Η μάσκα προστατεύει

Ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας στο Εργαστήριο Υγιεινής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Γκίκας Μαγιορκίνης, είπε ότι παρατηρείται μείωση στον αριθμό των κρουσμάτων στην ηλικιακή ομάδα κάτω των 40. Χαρακτήρισε ωστόσο αρνητικό το γεγονός ότι αυξήθηκε λίγο ο αριθμός των διασωληνωμένων.

Ο κ. Μαγιορκίνης αναφέρθηκε στα κρούσματα σε δομές, εστιάζοντας στη Μόρια, όπου σε 2.000 ελέγχους, έχουν εντοπιστεί 35 θετικά κρούσματα, που έχουν τεθεί σε απομόνωση. Παράλληλα, μίλησε για τις μάσκες, λέγοντας πως η ιατρική δεν είναι δόγμα και πως οι μελέτες έχουν αποδείξει πόσο προστατεύουν.

Ο κ. Μαγιορκίνης δεν έκρυψε πως η επιστημονική κοινότητα δεν γνωρίζει ακόμη αρκετά για τη νόσο που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός. Οπως ανέφερε, «η νόσος παρουσιάζει ιδιαιτερότητες. Βασικά ερωτήματα που απασχολούν σήμερα τους επιστήμονες, όπως «γιατί εκτροχιάζεται σε κάποια άτομα μικρής ηλικίας, γιατί κάποιοι ηλικιωμένοι και κάποιες ευάλωτες ομάδες περνούν χωρίς προβλήματα τη νόσο, γιατί κάποιοι διατηρούν τα αντισώματά τους περισσότερο χρόνο, παραμένουν αναπάντητα».

Ο ίδιος σημείωσε ότι, αν γνωρίζαμε αυτές τις απαντήσεις σε αυτούς τους μηχανισμούς, θα μπορούσαμε να παρέμβουμε πιο στοχευμένα. «Θα γνωρίζαμε ποιοι άνθρωποι έχουν ανάγκη περισσότερο το εμβόλιο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σήμερα, 20 χρόνια μετά το διάβασμα του ανθρώπινου γονιδιώματος, συνέχισε, έρχεται στο προσκήνιο η ανάλυση αυτή περισσότερο από ποτέ. «Το 2001 η ανάλυση DNA κόστισε 4,2 δισ. δολάρια και σήμερα κοστίζει λιγότερο από 1.000 ευρώ. Καθώς οδεύουμε προς την ιατρική ακριβείας, θα μπορεί να απολαμβάνει την καλύτερη δυνατή βοήθεια» είπε ο κ. Μαγιορκίνης.

Οσον αφορά στην Covid-19, υπάρχουν ενδείξεις ότι τα γονίδια που σχετίζονται με την ανοσολογική απόκριση, βρίσκονται στο επίκεντρο του μηχανισμού της νόσου. «Αρα, τους επόμενους μήνες θα έχουμε καλύτερη γνώση για το πώς θα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τη νόσο αποτελεσματικά» προσέθεσε.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, υπεραμύνθηκε της επάρκειας των τεστ, λέγοντας ότι δεν σταμάτησαν ποτέ να γίνονται, καθώς και ότι δεν υπάρχει λόγος επίταξης των ιδιωτικών εργαστηρίων. «Κάνουμε όσα τεστ χρειάζονται» υπογράμμισε επίσης.

Με τη σειρά του, απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Μαγιορκίνης υπογράμμισε πως, κατά την προσωπική του εκτίμηση, του χρόνου τέτοια εποχή, αποκλείεται να μην υπάρχει αποτελεσματικό εμβόλιο.

Ειδήσεις σήμερα:

TUI και Jet2 ακυρώνουν τα ταξιδιωτικά πακέτα από Βρετανία προς Κρήτη, Ζάκυνθο, Σαντορίνη και Μύκονο


Έξι επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στις δομές Ελαιώνα, Σχιστού και Μαλακάσας

Γιατί ο «άτακτος Μπόρις» επαναφέρει το «άτακτο Brexit»
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (82)

Μόνο

τοπικά site εμπιστευόμαστε για τα περί θετικών κρουσμάτων όλα τα άλλα δεν τα πιστεύουμε έτσι γιατί δεν γουστάρουμε...θεωρίες από ειδικούς να μας λειπουν

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ

Η ΤΣΙΦΤΕΤΕΛΟΛΑΙΛΑΠΑ ΤΩΝ ΑΜΟΡΦΩΤΩΝ ΟΥΓΚΑΝΩΝ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΠΟΥ ΕΠΕΦΕΡΑΝ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΑΜΟΓΙΕΣ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΘΕΙ ΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΟΥΝ ΚΟΣΜΟ. ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΥΠΙΣΣΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΡΚΙΣΜΕΝΟΙ. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΧΤΕΣ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ

φι

τα καταφερατε τελεια αχρηστοι ελλαδιστανοι να βγαλετε εκτος κουρσας τους μισους τουριστικους προορισμους ..την πεινα ομως αλλοι θα την υποστουν ..

Αψεκαστος

Πες πες οι ψεκασμενοι κοντεύουν να πιστέψουν την παραμυθα τους ότι δεν υπάρχει τίποτα η περίπου είναι της πλάκας. Αυτό όμως δεν πρόκειται να το κάνει πραγματικότητα.

Κωστας

Προφανως ο κορωνοιος υπαρχει και προφανως εχει υπερεκτιμηθει η επικινδυνοτητα του ως απειλη στη δημοσια υγεια

Άλλος λογικός και άλλο υστερικός

Οι ηλικιωμένοι κινδυνεύουν, είναι αλήθεια. Και κάπου εκεί τελειώνει η αλήθεια.

NoName

Ξέρεις πόσοι έχουν αναρρώσει απο τον ιό, σε περισσότερες απο 30 χώρες, με υδροξυχλωροκίνη και ψευδάργυρο; δηλαδή συνολικό κόστος οχι πάνω απο 5ευρώ; Όταν θα μάθεις πόσο θα κοστίσει το εμβόλιο (το οποίο θα είναι δωρεάν, δηλ. θα το πληρώσει ο μητσοτάκης απο την τσέπη του) τότε θα καταλάβεις σε ποιον κόσμο ζείς. Συν οτι θα το πληρώσεις χωρίς να ξέρεις αν είναι ασφαλές (ούτε οι ίδιοι που το παράγουν δεν αναλαμβάνουν ευθύνη) και χωρίς να ξέρεις αν είναι αποτελεσματικό. Το χειροτερο είναι οτι ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΟΥ!!!

Προς αψεκαστο

Βεβαίως και υπάρχει ο ιός ρε γιδοβοσκε (μπεεεεε) αλλά πολύ τρομοκρατία ρε φίλε, πάρα πολύ.. γιατί δεν μας λένε από γρίπη πόσοι πεθαίνουν με υποκείμενα νοσήματα?? ακόμα και χωρίς υποκείμενα νοσήματα πόσοι ηλικιωμένοι πεθαίνουν από εποχική γρίπη?? χώρια ότι τα μέτρα που έχουν πάρει είναι για γέλια και για κλάματα.ομως όλα αυτά δεν θα ισχύσουν για πολύ.. έχουν γονατίσει όλοι το κράτος έσοδα κατά πολύ μειωμένα το δημόσιο πρέπει να πληρωθεί (για λίγο ακόμα γιατί δεν τη βλέπω καλά τη δουλειά)και όλα αυτά συμβαίνουν σε μια χώρα πτωχευμένη με οικονομία καταστραμενη χρόνια πριν.και καθόμαστε και ακούμε κάθε μέρα πόσα κρούσματα έχουμε.. έρχεται πείνα ρεεεεεειι...

Στη Θεσσαλονίκη μόνο 7 κρούσματα

αλλά τα δεκαπεντάρικα τεστ σου βρίσκουν αντισώματα κι από κορονωιούς του 2000, ενώ τα PCR με τις απαραίτητες επαναλήψεις κοστίζουν μισό μηνιάτικο. Βλέπεις το πρωτόκολλο προβλέπει πριν απ΄όλα υγειονομική χούντα (και θα μου πεις εσύ για ιατρική-δόγμα, βεντέτα Μαγιόρκα), ο γιατρός να σε παραλαμβάνει ετοιμοθάνατο και λόγω γραφειοκρατίας να προσπαθεί να σε θεραπεύσει πεθαμένο.

peter

ναι η μασκα προστατευει αλλα την τσεπη τους ειναι πολλα τα λεφτα απο μασκες βλεπε λαρισα

Μαγιορκινη λες βλακειες

Ομολογεις οτι δεν ξερετε για τον ιο αλλα φιμωνετε τα παιδακια κοντρα στις εντολες ΠΟΥ που λενε απο 12 και πανω . Ειστε αλητες ! Καλα σας τα σερνει ο Τραγκας

Τωρα σωθηκαμε αφου τα σερνει

Ο Τραγκας!ρε μας δουλευεις;το διαβασες ολο το αρθρο η μπηκες μονο για να βρισεις;

Αψεκαστος

Ο Τράγκας είναι ένα λαμόγιο, αντικυβερνητικό που θα έλεγε τα πάντα για να πετύχει τον σκοπό του. Αν έλεγαν μην φοράτε μάσκα, θα εκραζε για το αντίθετο.

ΤΕΛΑΜΩΝ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΥΦΕΣΗ ΤΟ 2020 ,ΕΞ' ΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ,ΑΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ν.Δ.. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ... ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ,ΑΛΛΑ ΞΕΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ...ΟΛΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ..

Μα

ο Μήτσος ο ταρίφας που τον ρώτησα προχθές μου είπε πως η μάσκα δεν προστατεύει! Ποιος ξέρει περισσότερα απ'αυτόν;

Αψεκαστος

Ο Μήτσος ο ταρίφας ακούει Τράγκα όμως.

Γιώργος

Ειμαι επιβεβαιωμενο κρουσμα, με κολλησε ενας συναδελφος που πηγε βολτα στα νησια και δεν μου ειπε τιποτα. Δευτερη εβδομαδα τωρα στο σπιτι με πυρετο και βηχα και νιωθω σαν να με εχει πατησει τρενο απο την ανημπορια. Ειμαι 40 χωρις υποκειμενα νοσηματα αλλα δεν μπορω ουτε στο μπανιο να παω, δεν τρωω πρεπει να εχω χασει δεκα κιλα. Θελω να πω σε ολους να φορατε τις μασκες να μην κολλατε ο ενας πανω στον αλλον γιατι αυτο το πραγμα δεν μου εχει ξανατυχει. Η κακουχια και η ανημπορια σε κανει να νιωθεις σαν εκατο χρονων γερο. Και εγω μεχρι να μου συμβει ελεγα ειμαι γερος θα μου περασει . 12 μερες τα εχω δει ολα. Παιδια μην κανετε τους μαγκες Μασκες αντισηπτικα και προσοχη. Ειναι πολυ υπουλος και εξαντλητικος ιος.

Πάνος

Περαστικά σου φίλε μου...

Ναι μας επεισες

Ισως θα έπρεπε να ξεκουράζεσαι από το να γραφεις νουθεσιες στο Πρωτο Ψέμα ! Και ο προλογος σου .... Για το συναδελφο σου που πήγε στα νησιά αλλά δεν στο είπε... Αν στο ελεγε δηλαδη τι θα εκανες;

ΤΕΛΑΜΩΝ

ΦΙΛΕ ,ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ,ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΝ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΑΚΟΥΝΕ ΤΙΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΤΩΝ ΒΑΡΕΜΕΝΩΝ.. ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑ ΣΙΔΕΡΕΝΙΟΣ ....

Πολλά περαστικά σου φίλε.

Εμείς κολλήσαμε και οι 4 ( 2 παιδιά του νηπιαγωγείου και εμείς οι γονείς). Δύο μήνες ταλαιπωρία και ακόμα δε μπορούμε να μυρίσουμε καλά. Υπομονή.

Κκκ

Περαστικά αρχηγέ. Αν το διαβασεις, μια συμβουλή να σου δωσω, γιατί την έπαθε συγγενής μου επίσης σαραντάρης με πρόβλημα στην καρδιά. Μόλις τελειώσεις με όλο αυτό, να πας ΑΜΕΣΑ για τσεκαπ και αιματολογικές. Μαλλον θα ειναι ολα οκ, αλλα καλο ειναι να κοιταχτεις. Παντως να σκέφτεσαι, πως μόλις τελειωσεις με όλο αυτό θα εχεις (έστω και για λίγους μήνες) ΑΝΟΣΙΑ, οπότε θα μπορείς να χαρείς τη ζωη σου άφοβα :)

Περαστικα σου Γιωργο

Βγες σε ολα τα σαιτ και πες την εμπειρια σου γιατι υπαρχουν πολλοι βλαμμενοι που πιστευουν καποιους βαρεμενους και δεν προσεχουν!εμεις τι φταιμε να κολλησουμε εξ αιτιας τους;

Χαλκιδέος

Περαστικά φίλε! Εύχομαι να γίνεις σύντομα περδίκι, να 'σαι πάντα γερός και δυνατός! Και στο μήνυμα που απηύθυνες προς τους "ψεκασμένους" συμφωνώ κι επαυξάνω! Ας καταλάβουν επιτέλους ότι δεν πρόκειται για μια απλή "γριπούλα"!!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης