Σαρόγλου (ΘΕΜΑ 104,6): «Ανοίγουμε τα σχολεία τώρα για να είμαστε έτοιμοι το φθινόπωρο»

Σαρόγλου (ΘΕΜΑ 104,6): «Ανοίγουμε τα σχολεία τώρα για να είμαστε έτοιμοι το φθινόπωρο»

«Δεν φοβόμαστε τώρα αναζωπύρωση και δεύτερο κύμα… Τώρα πάμε πιο κοντά στη φωτιά, να δούμε δηλαδή πόσο κοντά πάει ένας πυροσβέστης στη φωτιά να τη σβήσει χωρίς να καεί» ανέφερε ο ομότιμος καθηγητής Παθολογίας - Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών

sxoleio_apolym
Υπέρ του ανοίγματος των σχολείων, ακόμη και των δημοτικών, τάχθηκε ο Γιώργος Σαρόγλου, ομότιμος καθηγητής Παθολογίας - Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Επιτροπής Επιστημόνων του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6.

«Αν δεν γίνει τώρα η προσπάθεια, αναγκαστικά θα το κάνει η φύση τον Νοέμβριο, όπου θα έχουμε και τα σχολεία ανοιχτά και τη γρίπη να είναι εδώ και τον κορωνοιό και το ψύχος» σημείωσε και τόνισε ότι «ο κίνδυνος τότε θα είναι υπαρκτός, ενώ τώρα προσπαθούμε να δούμε τι γίνεται… είναι σωστή κίνηση. Κάθε χώρα επιλέγει τον τρόπο της».

Όπως εξήγησε ο κ. Σαρόγλου «δεν φοβόμαστε τώρα αναζωπύρωση και δεύτερο κύμα… τώρα πάμε πιο κοντά στη φωτιά, να δούμε δηλαδή πόσο κοντά πάει ένας πυροσβέστης στη φωτιά να τη σβήσει χωρίς να καεί».


Κλείσιμο
Και πρόσθεσε ότι «σωστά κάνουμε αυτά τα δειλά βήματα να δούμε τι θα συμβεί. Να δοκιμαστούν όλες οι ομάδες και όλοι οι εμπλεκόμενοι στη δημόσια υγεία» ξεκαθαρίζοντας ότι δεν ανησυχεί «για την καλοκαιρινή περίοδο, τη βλέπω ως μία διακίνηση ώστε να ξέρουμε τι περίπου θα γίνει και πώς θα το αντιμετωπίσουμε από το φθινόπωρο και μετά».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται για κάποια επιχείρηση «ανοσίας της αγέλης», αλλά για «δοκιμασία όλου του συστήματος.

Κατά την εκτίμησή του, δεν είναι ανάγκη να γίνει δραματική αύξηση των κρουσμάτων ή των απωλειών, με την άρση των περιοριστικών μέτρων, ενώ σκοπός είναι «να βρούμε το ποσοστό των ατόμων που είναι φορείς, αλλά ασυμπτωματικοί. Για να το βρούμε πρέπει να κινηθεί ο πληθυσμός. Τα κρούσματα υπάρχουν στην κοινότητα» όπως είπε.

Ειδήσεις σήμερα: 

Σχολεία: Γιατί και πώς επιστρέφουν οι μαθητές στα θρανία - Όσα πρέπει να γνωρίζουμε

Μάσκες: Εδώ δεν υπάρχει «γιατί να τη φοράω» και «δεν αγοράζω», λέει Ελληνίδα που ζει στη Γερμανία

Remdesivir: Ίσως και σήμερα επείγουσα έγκριση από τον FDA
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης