Τζίλιαν Άντερσον: Η μεγάλη επιστροφή

Τζίλιαν Άντερσον: Η μεγάλη επιστροφή

Πρώην είδωλο των 90's, τα τελευταία χρόνια έχει κάνει δυναμικό «comeback», επαληθεύοντας το γνωστό ρητό ότι ποτέ δεν είναι αργά -για μια επανεκκίνηση

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
jilian_anderson
Ως Ντέινα Σκάλι στα «X-Files», παγερή, αγέλαστη, στριμωγμένη μέσα στο αυστηρό κοστούμι της, έγινε αφίσα-κάρτα-κορνίζα στο δωμάτιο κάθε φανατικού φαν της σειράς και μεγάλο είδωλο των 90s. Κανένας δεν την αποκάλεσε ποτέ ατάλαντη, αλλά η αλήθεια είναι ότι η Σκάλι δεν ήταν ακριβώς ο ρόλος που θα τη βοηθούσε να ξεδιπλώσει τις ερμηνευτικές της δυνατότητες.

Χρειάστηκε να περάσουν αρκετά χρόνια και διάφοροι ρόλοι σε τηλεοπτικές σειρές και ταινίες για να μπορέσει η Τζίλιαν Αντερσον να αποτινάξει από πάνω της τη ρετσινιά της Σκάλι -στην τελική ανάλυση, η σειρά-μύθος παιζόταν από το 1993 μέχρι και το 2018, με διάφορα on-off- και να μας δείξει το υπέροχο χαμαιλεοντικό της πρόσωπο.

Στον 4ο κύκλο του «The Crown», η Αντερσον ήταν μια υποδειγματική Μάργκαρετ Θάτσερ. Στη «Σεξουαλική αγωγή» έχει πλάσει συγκλονιστικά την περσόνα της ιδιόρρυθμης μάνας-σεξοψυχολόγου και έχει αναδειχθεί σε cult φιγούρα. Στην «Πρώτη κυρία», που θα προβληθεί προσεχώς στο SHOWTIME, κοπιάρει πιο-πιστά-δεν-γίνεται την Ελινορ Ρούσβελτ. Και ξαφνικά ο κόσμος ξανανακάλυψε την Τζίλιαν Αντερσον.

Γεννημένη στο Σικάγο στις 9 Αυγούστου του 1968, οφείλει ενδεχομένως την άψογη βρετανική προφορά της στα σεμινάρια που έκανε στο καλοκαιρινό πρόγραμμα του Βρετανικού Εθνικού Θεάτρου, όταν σπούδαζε στο Πανεπιστήμιο Κορνέλ στη Νέα Υόρκη.

Κλείσιμο
Πριν αποφασίσει ότι η υποκριτική ήταν ο μόνος δρόμος που θα ήθελε να ακολουθήσει, ήταν μια ατίθαση έφηβη που της άρεσε να κάνει πλάκες στο σχολείο -εξού και της είχαν φορέσει την ταμπέλα «Ο Κλόουν της τάξης»- και είχε περάσει και μια νύχτα στο Aστυνομικό Tμήμα γιατί την είχαν πιάσει στα πράσα να βάζει κόλλα στην καρέκλα μιας καθηγήτριάς της.

Αυτή η καρέκλα αργότερα θα γινόταν συλλεκτική. Έχει παντρευτεί δύο φορές και έχει χωρίσει και τις δύο. Εχει μια κόρη από τον πρώτο της γάμο, την Πάιπερ Μαρού, που γεννήθηκε το 1993, την εποχή που ξεκίνησε το «X-Files» -η Αντερσον επέστρεψε στα γυρίσματα και στην καλοσιδερωμένη στολή της Σκάλι μόλις δέκα ημέρες μετά τον τοκετό- και δύο μικρότερους γιους από τη σχέση της με τον επιχειρηματία Μαξ Γκρίφιθς (ήταν μαζί έξι χρόνια, αλλά δεν παντρεύτηκαν ποτέ).

Στα 53 της σήμερα, η Τζίλιαν παραμένει στα καλύτερά της και δεν έχει χάσει ούτε στάλα από το εφηβικό της χιούμορ, πράγμα που αποδεικνύεται από την ιδιότητα που έχει βάλει αυτοσαρκαστικά κάτω από το όνομά της στον λογαριασμό της στο Instagram: «Ειδική στο σεξ» - εμφανώς επηρεασμένη από τον ρόλο της στη «Σεξουαλική αγωγή», της οποίας ο πολυαναμενόμενος τρίτος κύκλος θα προβληθεί στα μέσα Σεπτεμβρίου από το Netflix.

Ειδήσεις σήμερα:

Μπάιντεν: Δεν μετανιώνω για την απόφασή μου να αποχωρήσουν οι ΗΠΑ από το Αφγανιστάν

Ο Σπύρος Φωκάς ξανά στο νοσοκομείο - Δεύτερη φορά σε έναν μήνα

Ποιους αφορά μία ενδεχόμενη τρίτη δόση του εμβολίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ