Societe Generale: Αγοράστε ελληνικά ομόλογα - Δεν έχουν ρίσκο

Societe Generale: Αγοράστε ελληνικά ομόλογα - Δεν έχουν ρίσκο

Η ανάλυση δίνει σύνθημα αγορών, και επισημαίνει ότι για την επόμενη τριετία δεν υπάρχει ουσιαστικός πιστωτικός κίνδυνος για όποιον επενδύσει σε ελληνικά ομόλογα - Η Deutsche Bank αυξάνει τις τιμές – στόχους για τις τράπεζες

soc-gen-gettyimages-509559046
Στις συστάσεις της για την Ελλάδα σε ανάλυση για τα ευρωπαϊκά ομόλογα, η Societe Generale επισημαίνει ότι μέχρι σήμερα η καλή πορεία των Ελληνικών κρατικών ομολόγων οφείλονταν στο διεθνές κλίμα παρά στις εσωτερικές εξελίξεις. Η βελτίωση των θεμελιωδών μεγεθών της οικονομίας και η αλλαγή της κυβέρνησης στην Αθήνα έχουν παίξει πάρα πολύ μικρό ρόλο στη μείωση των spreads. Προσθέτει ότι η βελτίωση θα ήταν δυνατή ούτως ή άλλως, ακόμα και αν η Ελλάδα δεν έκανε τίποτα.

Οπότε, συμπεραίνει η ανάλυση, υπάρχει ακόμα μεγάλο περιθώριο για πιο πιο θετικές εκτιμήσεις για το πιστωτικό προφίλ της χώρας , οι οποίες θα στήριζαν μια περαιτέρω βελτίωση στα ομόλογα. Ο ΟΔΔΗΧ παραμένει σταθερός στην πολιτική των εκδόσεων – κατά το προηγούμενο της Πορτογαλίας και της Κύπρου. Οι χώρες αυτές εισήλθαν σε έναν ενάρετο κύκλο, η προθυμία των επενδυτών για τοποθέτηση οδήγησε σε βελτίωση των αξιολογήσεων, και αυτό με τη σειρά του έκανε πιο ελκυστικό για τους επενδυτές να αγοράσουν ελληνικά ομόλογα.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης