Αύξηση στο επίδομα θέρμανσης: Οι δικαιούχοι και τα ποσά - πίνακες

petrelaio_arthro

Το ποσό του επιδόματος θα διαμορφωθεί σε 0,15-0,20 ευρώ ανά λίτρο, από 0,125 ευρώ

Αυξημένα θα είναι τα ποσά του επιδόματος θέρμανσης που θα λάβουν εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα για την περίοδο από 15-10-2018 έως 30-4-2019, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η υφυπουργός Οικονομικών Αικατερίνη Παπανάτσιου μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο». Συγκεκριμένα, η υφυπουργός επεσήμανε ότι «θα δοθεί αύξηση στο ποσό του επιδόματος θέρμανσης, λόγω της αυξημένης τιμής του πετρελαίου».

Σύμφωνα με το κείμενο υπουργικής απόφασης που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών, το βασικό ποσό του επιδόματος θα αυξηθεί κατά ένα ποσοστό μεταξύ του 20% και του 60%: από 0,125 ευρώ ανά λίτρο αγοραζόμενου πετρελαίου θέρμανσης θα αυξηθεί στα επίπεδα των 0,15 - 0,20 ευρώ.

1) Δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης θα είναι:

α) Άγαμοι φορολογούμενοι οι οποίοι κατά το προηγούμενο έτος είχαν ετήσιο συνολικό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ και κατείχαν αστική ακίνητη περιουσία (κτίσματα και εντός σχεδίου πόλεως οικόπεδα) συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 100.000 ευρώ.

β) Έγγαμοι φορολογούμενοι, καθώς και φορολογούμενοι που είναι μέρη συμφώνων συμβίωσης οι οποίοι το προηγούμενο έτος είχαν ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ και κατείχαν αστική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας μέχρι 200.000 ευρώ. Το εισοδηματικό όριο των 20.000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο.


γ) Μονογονεϊκές οικογένειες που κατά το προηγούμενο έτος είχαν ετήσιο συνολικό εισόδημα μέχρι 22.000 ευρώ και κατείχαν αστική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας μέχρι 200.000 ευρώ. Το εισοδηματικό όριο των 22.000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο μετά το πρώτο.

2) Το ποσό του επιδόματος, το οποίο ανέρχεται αυτή τη στιγμή σε 0,125 ευρώ για κάθε λίτρο πετρελαίου θέρμανσης που αγοράζεται, θα αυξηθεί στα επίπεδα των 0,15 - 0,20 ευρώ.

Το επίδομα θα εξακολουθεί να χορηγείται για επιφάνεια κύριας κατοικίας έως 80 τ.μ. για τον άγαμο και έως 100 τ.μ. για τον δικαιούχο που είναι έγγαμος ή μέρος συμφώνου συμβίωσης, ανεξαρτήτως αριθμού εξαρτώμενων τέκνων.

Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για τη χορήγηση του επιδόματος θα διεκπεραιώνεται ηλεκτρονικά, μέσω του συστήματος TAXISΝΕΤ. Όπως διευκρίνισε η κα Παπανάτσιου, οι δικαιούχοι του επιδόματος πολίτες θα εισέλθουν στις ιστοσελίδες της ΑΑΔΕ και θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις για την είσπραξη του επιδόματος, με βάση την κατανάλωση πετρελαίου που θα έχουν πραγματοποιήσει. Η καταβολή των επιδομάτων θα γίνει σε δύο δόσεις, μία έως την 31η Ιανουαρίου 2019 και μία έως την 30η Ιουνίου 2019.


Δείτε πίνακες με τα ποσά ανάλογα με το εμβαδόν και την περιοχή ΕΔΩ


ΣΧΟΛΙΑ (21)

ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΠΕΡΣΙ

150000 ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΠΕΡΣΙ Κ ΠΡΟΠΕΡΣΙ....ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΝ ΠΟΛΛΟΙ ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΑ 200000 ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ....ΔΩΣΕ ΠΟΝΟ ΑΛ6

Zoro

Όταν θα γινει πρωθυπουργός 0 Μητσοτάκης θα ανακοινώσει πως παρέλαβε καμμένη γη και θα στα κόψει και αυτά μην στεναχωριέσαι

Άγγελος

Τον χειμώνα 2013-2014 το κονδύλι για την επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης ήταν 270 εκ. ευρώ. Τον φετινό χειμώνα και μετά την πανηγυρικά εξαγγελθείσα αύξηση του κονδυλίου κατά 15 εκ. το συνολικό κονδύλι θα είναι γύρω στα 65 εκ. Αυτή είναι ταξική πολιτική του Τσίπρα που ορθώς χαρακτηρίστικε τοξική.

ΡΡΡΡ

ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΙΑ ΣΠΙΡΤΑ ΔΙΝΟΥΝ Κ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΞΥΛΑ ! ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΑΣ..... ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

George

Η Ελλάδα λίγο πάνω από την τελευταία θέση στη χρήση ΑΠΕ κι ο Λούλης προτείνει να ακολουθήσουμε τη Γερμανία που είναι ουραγός και καίει τόνους κάρβουνο. Τι άλλο θα διαβάσουν τα ματάκια μου?

Τάκης

Όταν ούρλιαζε ο αυταπατεώνας για τα μαγγάλια, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης ήταν στα 0,75 λεπτά και το επίδομα στα 0,25 λεπτά

George

Μετά σκέφτηκε ότι με τα μαγγάλια αυξάνονται τα περιστατικά στα νοσοκομεία κι έτσι μπορούν άνετα να διατηρούν περισσότερο προσωπικό που σημαίνει περισσότερα έξοδα για το κράτος που φυσικά θα πληρώσουμε οι φορολογούμενοι. Όμως οι κομματικοί στρατοί θα έχουν φτιαχτεί.

ALFISTI

Ο εικονιζόμενος πρατηριούχος στη φωτογραφία αρχείου που την βάζουν όλες οι εφημερίδες και τα site, ήταν ένα καλό παιδί από τη Λάρισα που εδώ και 3-4 χρόνια ΔΕΝ είναι μαζί μας.

George

Ο τίτλος είναι παραπλανητικός χωρίς τη λέξη πετρελαίου. Επίδομα θέρμανσης γενικώς δεν υπάρχει. Ακόμη κι εκεί καταφέρνουν να είναι αντισυνταγματικοί. Και για να μην παρεξηγηθώ είμαι κατά των επιδομάτων γενικώς (πλην εξαιρέσεων που έχουν να κάνουν με την ενίσχυση νέων κλάδων της οικονομίας προσωρινά), αλλά περισσότερο ακόμη είμαι κατά των ανισοτήτων. Τι επιλεκτικότητα είναι αυτή προς τον συγκεκριμένο τρόπο θέρμανσης που στην ουσία λειτουργεί σαν επιδότηση προς ένα ορυκτό καύσιμο από το οποίο υποτίθεται θέλουμε να απαλλαγούμε?

Λούλης

Η ενίσχυση της οικονομίας κάνει πιο πλούσια την χώρα και στο τέλος γίνονται όλα πιο ακριβά. Καλύτερα να ζουν όλοι από επιδόματα διότι έτσι παραμένει φτωχή η χώρα και είναι όλα πολύ φτηνά. Μάθε να σκέφτεσαι σαν πλούσιος σοσιαλιστής.

George

Εμένα μου αρέσει να ζω σε πλούσια χώρα με πλούσιους κατοίκους κι ας είναι όλα πανάκριβα. Αυτό που περιγράφεις είναι η σημερινή μιζέρια.

Λούλης

Ε τότε γιατί δεν πηγαίνεις να ζήσεις σε μια τέτοια χώρα και κοιτάς να αλλάξεις αυτήν που ζεις; Ποιος σου είπε ότι θέλουμε να καταντήσουμε Δανία, ή Καναδάς, ή Γερμανία; Τα εκλογικά αποτελέσματα τόσων δεκαετιών, άλλα δείχνουν. Γιατί δεν θέλεις να το καταλάβεις;

George

Αν ήμουν 2 δεκαετίες νεότερος θα πήγαινα σε μια άλλη χώρα. Όχι βέβαια σε κάποια από αυτές που προτείνεις γιατί με χαλάει το κλίμα τους. Γιατί δεν πήγα πριν 2 δεκαετίες? Δεν είχα το κίνητρο τότε. Οπότε ναι, θα αλλάξω τη χώρα που μένω.

Αντε χειροκροτάτε γίδια

Τό πήρε από τούς ελεεινούς γερμανοτσολιάδες στά 0,35€/L, μέ σπίτι μέχρι 120τμ γιά όλους & εισόδημα μέχρι 30,000/40,000€ γιά άγαμους/έγγαμους +3,000€/παιδί. Ο περήφανος διαπραγματευτής τό κατέβασε στά 0,25€/L τό 2015 καί μετά στά 0,125€/L, μέ σπίτι μέχρι 80/100τμ γιά άγαμους/έγγαμους & εισόδημα μέχρι 12,000/20,000€ γιά άγαμους/έγγαμους + 2,000€/παιδί. Τώρα πού θά τό πάει στά 0,15€/L (θά δούμε) καί τά καλοριφέρ θά καίνε στό full μπορούν νά αρχίσουν τά πανηγύρια.

μπε

σε σχεση με περυσι βγαλαν 100 000-150 000 δικαιουχους που λογω αυξησης αντικειμενικων υπερβηκαν για λιγο το οριο 200 000

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

lim09

Μια πρώτη εικόνα από τις κρατήσεις που έχουν γίνει για το Πάσχα περιγράφει ότι στα δρομολόγια για Κυκλάδες από το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης έως και τη Μεγάλη Παρασκευή οι πληρότητες σε αρκετά πλοία φτάνουν το 100%

Jeep-Wrangler

Ένας μήνας περίπου έχει μεσολαβήσει από τότε που η Jeep πέρασε στη δικαιοδοσία της FCA Greece στη χώρα μας. Oι ιδιοκτήτες της μάρκας μας εξέφρασαν τα παράπονά τους αναφέροντας πως δεν γνωρίζουν που θα απευθυνθούν για την τεχνική τους υποστήριξη. Εμείς ρωτήσαμε την ελληνική εισαγωγική για το θέμα και σας παρουσιάζουμε τα αποτελέσματα του ρεπορτάζ μας.

petrelaio_iran

Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι αίρει τις εξαιρέσεις που επέτρεπαν σε οκτώ χώρες, ανάμεσά τους και στην Ελλάδα, την εισαγωγή φθηνού ιρανικού πετρελαίου – Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, οι χώρεςθα βρεθούν αντιμέτωπες με βαριές αμερικανικές κυρώσεις 

1
4784267

Με τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών παρατείνεται έως τις 30 Μαϊου η προθεσμία αποπληρωμής των οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες - Περιλαμβάνονται και οι εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης