«Πύραυλος» η Wall Street με ράλι ανακούφισης +2%

a4d7fcdf396bb20168327bf6aa93f5da_XL

Εκτοξεύτηκε μαζί με το... Insight στον Άρη, σβήνοντας μέρος των απωλειών της περασμένης κακής εβδομάδας

Το μεγαλύτερο ράλι των τελευταίων δύο εβδομάδων κατέγραψε η Wall Street, ανακάμπτοντας κάπως μετά την τελευταία βουτιά που σημάδεψε την τρίτη χειρότερη εβδομάδα Ευχαριστιών από την εποχή του Ρούζβελτ.

Της ανόδου ηγήθηκαν οι πληγωμένες τεχνολογίες (και ειδικότερα οι λεγόμενες FAANG μετοχές), οι οποίες ήταν άλλωστε κι αυτές που έριξαν την αμερικανική αγορά στο τελευταίο sell-off. Ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 2%, ενώ οι S&P 500 και Dow Jones κατέγραψαν κέρδη άνω του 1,5%, με το βιομηχανικό δείκτη να προσθέτει 350 μονάδες.

Και πως θα μπορούσε άλλωστε να μην βρεθεί σε θετικό έδαφος η Wall Street και οι τεχνολογίες της, σε μια ημέρα χαράς για όλο τον πλανήτη, αλλά ειδικότερα για τη NASA, την αιχμή του τεχνολογικού δόρατος των ΗΠΑ, καθώς πριν από λίγες ώρες προσεδαφίστηκε στον Άρη το Insight εν μέσω ξέφρενων πανηγυρισμών, μια ιστορική στιγμή για την ανθρωπότητα.

Κατά τα άλλα δεν υπήρχε κάποια ιδιαίτερη εξήγηση για το σημερινό ράλι, σύμφωνα με τους αναλυτές, οι οποίοι το χαρακτηρίζουν ράλι ανακούφισης, ενώ είναι επιφυλακτικοί για το κατά πόσο θα συνεχιστεί. «Οι τεχνολογίες ανέκαμψαν λίγο, όμως ακόμα μοιάζει βαρύ το πράγμα (αναφερόμενοι στα «βαρίδια» των Apple κλπ). Οι μετοχές FAANG έχουν φάει γερό σφυροκόπημα», αναφέρει ο Larry Benedict, ιδρυτής του The Opprtunist Trader.

«Είναι μία φυσιολογική διαδικασία ανάκαμψης. Νομίζω, όμως, ότι θα χρειαστεί αρκετός καιρός μέχρι να ξεκολλήσουμε από τα χαμηλά», εκτιμά, μιλώντας στο CNBC, ο Bruce McCain, επικεφαλής επενδύσεων στην Key Private Bank.

Περισσότερα οικονομικά νέα και πληροφορίες στο newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

6r6rb_XL

Το 10% στις συναλλαγές πολυτελών κατοικιών στον ορίζοντα της επόμενης τριετίας έχει θέσει ως στόχο η Engel & Völkers, πολυεθνική εταιρεία real estate, η οποία έχει δημιουργήσει ήδη από τις αρχές του έτους το νέο μητροπολιτικό της κέντρο στην Αθήνα.

snack1

Χαμόγελα στην Mars Hellas καθώς η θυγατρική της αμερικανικής πολυεθνικής, η οποία μάλιστα έχει και την ευθύνη της αγοράς της Κύπρου, της Μάλτας, του Ισραήλ και της Παλαιστίνης, φαίνεται να καταφέρνει να εισέρχεται σε τροχιά ανάκαμψης έπειτα από τα τελευταία δύσκολα χρόνια.