Χρηματιστήριο: Συνεχίστηκαν για τέταρτη εβδομάδα οι απώλειες

chrimatistirio

Σε χαμηλό 32 μηνών οι τράπεζες - Κατά 1,12% υποχώρησε ο ΓΔ στις 624,81 μονάδες, λόγω κυβερνητικών αναταράξεων και πιέσεων εξ Ιταλίας - Στο -5% η Πειραιώς, πτώση και σε Motor Oil-Viohalco, κέρδη για Τιτάνα μετά τη δημόσια πρόταση για εισαγωγή στο Euronext - Στο 4,37% το 10ετές ομόλογο


Ισχυρές τραπεζικές πιέσεις με επίκεντρο την Πειραιώς (-4,97%) καταγράφηκαν κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας  στο Χρηματιστήριο, μια τάση που τείνει να καθιερωθεί, καθώς ήδη τις τρεις τελευταίες Παρασκευές ο Γενικός Δείκτης κλείνει κοντά σε χαμηλά ημέρας.

Σήμερα η αγορά βούτηξε 1,12% στις 624,81 μονάδες, με στηρίξεις ωστόσο να βγαίνουν στα χαμηλά ημέρας, στη ζώνη των 620 μονάδων.

Μετά το πρώτο μισάωρο η πλειονότητα των τίτλων δεχόταν πιέσεις ειδικότερα οι τράπεζες ενώ η απουσία των αγοραστικών παρεμβάσεων ήταν εμφανής και με ευκολία οι βασικοί δείκτες σημείωσαν ισχυρές απώλειες

Ο τραπεζικός δείκτης υποχώρησε κατά 2,10% στις 467,57 μονάδες.

Η εβδομάδα έκλεισε με απώλειες 0,56%. Πρόκειται για την τέταρτη συνεχόμενη πτωτική εβδομα΄δα (η προηγούμενη έκλεισε με -4,66%). Το συνεχές σφυροκόπημα που δέχεται ο τραπεζικός κλάδος στέρησε το 3,88% της αξίας του, ενώ ο FTSE 25 κατάφερε ένα +0,06% αυτήν την εβδομάδα.

Την ίδια ώρα το 10ετές ομόλογο βρίσκεται στο 4,376%.

Αιτία της μεγάλης επιδείνωσης στην ελληνική αγορά είναι η διογκούμενη κρίση στην Ιταλία, η ακόμη μεγαλύτερη επιδείνωση στα ομόλογα εντός και εκτός Ελλάδος καθώς και οι συνεχείς αναταράξεις στην ελληνική κυβέρνηση.

Το spread του ιταλικού 10ετούς βρέθηκε σήμερα σε υψηλό 5ετίας στο 3,78% ενδοσυνεδριακά, προτού αποκλιμακωθεί στο 3,57%.

Πίσω στο ΧΑ, ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 38,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος ανήλθε στα 14,7 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 128 χιλ. τεμάχια.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με πτώση 0,89%, στις 1.650,85 μονάδες, ενώ στο -1,10% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 999,84 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με πτώση 2,10% στις 467,57 μονάδες.

Στο ταμπλό, η Πειραιώς σημείωσε νέες απώλειες, της τάξεως του 4,97%, με τις απώλειες από την αρχή του Οκτωβρίου πλέον να ξεπερνούν το 40%, ενώ στο -4,70% έκλεισε σήμερα και η Βιοχαλκο. Πτώση 3,86% και για τη Motor Oil, ενώ άνω του 2% ήταν οι απώλειες σε ΕΥΔΑΠ, Σαράντη, Εθνική, Φουρλή, Alpha Bank, ΕΧΑΕ και ΓΕΚ Τέρνα.

Η πτώση σε Aegean, Λάμδα και Grivalia ξεπέρασε το 1%, ενώ ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Τέρνα Ενεργειακή, Eurobank, Coca Cola, Jumbo, Μυτιληναίος, ΟΤΕ και ΔΕΗ. Στον αντίποδα, μικρά κέρδη σημείωσαν οι ΟΠΑΠ, ΟΛΠ, ΑΔΜΗΕ και Ελληνικά Πετρέλαια, με την Τιτάν να ολοκληρώνει τη συνεδρίαση στο +2,68%, μετά τη δημόσια πρόταση για να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της εταιρία από την Titan Cement International.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Μιχάλης

Ευτυχώς διότι ανησυχούσαμε για τις μετοχές ανέργων, συνταξιούχων, υπαλλήλων.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

pla09

Κοστέλο: «Υπάρχουν περιθώρια για φίλο-αναπτυξιακές πολιτικές» - Ντόλμαν: «Χρειάζεται μείγμα πολιτικής με λιγότερους φόρους» - Τζαμαριόλι: «Είναι πολύ δύσκολο να αλλάξουμε τους στόχους στα πλεονάσματα»