Ράλι ανόδου στην τιμή του πετρελαίου

oil22

Το προθεσμιακό συμβόλαιο λήξης Ιουλίου 2018 για το αμερικανικό ελαφρύ αργό να ενισχυθεί 4,7% και να διαμορφωθεί στο επίπεδο των 68,71 δολαρίων το βαρέλι

Ο ΟΠΕΚ αποφάσισε την αύξηση της παραγωγής στη σημερινή κρίσιμη συνεδρίασή του. Ωστόσο αυτό δεν έδειξε να αλλάζει τα δεδομένα στην αγορά πετρελαίου, η οποία άλλωστε είχε ήδη προεξοφλήσει (και αποτιμήσει) την αύξηση αυτή, κάτι που αποτυπώθηκε στην βουτιά των τιμών τις προηγούμενες ημέρες.

Έτσι οι επενδυτές προτίμησαν να επικεντρώσουν την προσοχή τους στην αισιοδοξία του καρτέλ για την πορεία της ζήτησης πετρελαίου.

Αποτέλεσμα το προθεσμιακό συμβόλαιο λήξης Ιουλίου 2018 για το αμερικανικό ελαφρύ αργό να ενισχυθεί 4,7% και να διαμορφωθεί στο επίπεδο των 68,71 δολαρίων.


Σε ανάλογη διάθεση ράλι βρέθηκε και το προθεσμιακό συμβόλαιο λήξης Αυγούστου 2018 για το Brent, με κέρδη 2,4% στα 75,52 δολάρια το βαρέλι.

Βάσει των εκτιμήσεων της αγοράς η Σ. Αραβία θα προχωρήσει σε αύξηση της ημερήσιας παραγωγής της κατά ένα εκατ. βαρέλια, ενώ το Ιράκ κατά 770.000 βαρέλια.

Παράλληλα οριακή μείωση, μετά από τέσσερις συνεχόμενες εβδομάδες αύξησης, κατέγραψαν οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ, όπως προκύπτει από στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα (22/6/2018) η Baker Hughes.

Ειδικότερα, οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου μειώθηκαν κατά μία την τρέχουσα εβδομάδα (έως 22/6), στις 862, από 863 την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο αριθμός των πλατφορμών εξόρυξης φυσικού αερίου μειώθηκε κατά έξι, στις 188, έναντι των 194 της προηγούμενης εβδομάδας.

Έτσι, ο συνολικός αριθμός των πλατφορμών μειώθηκε κατά επτά, στις 1.052, από 1.059 την προηγούμενη εβδομάδα.

Πηγή: www.newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Τα παιδιά

Πρέπει να βγάλουν τα έξοδα τους,διότι το πετρέλαιο είναι ,είναι ενα προϊόν,το οποιον οι επιστήμονες των κρατών αυτών,αγωνίστηκαν στα εργαστήρια,να το παράγουν.Εκανε γκουχ ο τάδε πρόεδρος των ΗΠΑ,πάνω η τιμή,η αυταπάτη του ανθρώπου ,ότι η γη και τα εαυτής είναι δικά του.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

main_wall

«Ξεπούλημα» τη Δευτέρα στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς η ήδη αρνητική εικόνα των βασικών δεικτών επιδεινώθηκε από τις ανακοινώσεις για την εμπιστοσύνη στον κατασκευαστικό κλάδο, που σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση από το 2014

4119cc0ada625528a53877e1cd6adc02_XL

Η προστασία πρέπει να αφορά τα κατώτερα στρώματα, τα οποία με τη βοήθεια της Πολιτείας θα μπορέσουν να διεκπεραιώσουν τις υποχρεώσεις τους είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών

tria2

«Η παρέκκλιση δεν είναι μεγάλη, και κατά συνέπεια η συζήτηση πρέπει να επανέλθει στην πραγματική της διάσταση», είπε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών μετά το τέλος των σημερινών εργασιών του Eurogroup

XA_1

Μετά από τέσσερις διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις, το Χρηματιστήριο Αθηνών επέστρεψε στα επίπεδα της 30ής Ιανουαρίου 2017 – Ο Γενικός Δείκτης ήταν στις 617,18 μονάδες λίγο πριν την επιβολή των capital controls, τον Ιούνιο του 2015