Με απώλειες ξεκίνησε την εβδομάδα η Wall Street

wall18

Ο Dow Jones έκλεισε με πτώση για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση, τούτη τη φορά κατά 0,41% ή 102 μονάδων στις 24.987, ο S&P κατέγραψε απώλειες 0,21% στις 2.773 μονάδες ενώ ο Nasdaq κινήθηκε οριακά υψηλότερα 0,01% στις 7.747 μονάδες

Πτωτικά ξεκίνησε η εβδομάδα στις ΗΠΑ, με τα χρηματιστήρια να υποχωρούν υπό το βάρος των εμπορικών εντάσεων.

Ο Dow Jones έκλεισε με πτώση για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση, τούτη τη φορά κατά 0,41% ή 102 μονάδων στις 24.987, ο S&P κατέγραψε απώλειες 0,21% στις 2.773 μονάδες ενώ ο Nasdaq κινήθηκε οριακά υψηλότερα 0,01% στις 7.747 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Chevron (+1,5%) και Visa (+0,8%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι Intel Corp. (-3,4%) και Procter & Gamble (-2%).

Παρότι οι απώλειες περιορίστηκαν χάρις στην πετρελαϊκή στήριξη, οι αναλυτές προειδοποιούν για μεγάλες συνέπειες από έναν εμπορικό πόλεμο, ενώ και η Fed έκανε λόγο για παρεμπόδιση της κατά τ' άλλα ισχυρής οικονομικής ανάπτυξης των ΗΠΑ λόγω των εμπορικών εντάσεων.

«Η κλιμάκωση της έντασης στις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ- Κίνας ενδέχεται να έχει βαριές συνέπειες στις οικονομίες των δύο χωρών. Αν οι ΗΠΑ βάλουν εμπορικούς περιορισμούς στις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων και η Κίνα απαντήσει αντίστοιχα, τότε οι οικονομίες θα δεχτούν χτύπημα 0,3% με 0,4%», ανέφερε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Oxford Economics, Gregory Daco.

«Υπάρχουν πολλά προβλήματα με τους δασμούς. Πρώτο και μεγαλύτερο είναι ότι οι δασμοί ευνοούν τους λίγους», σημείωσε ο Ed Yardeni, της Yardeni Research. «Οι δασμοί μπορεί να στηρίξουν την απασχόληση σε μια βιομηχανία αλλά την ίδια ώρα θα ανεβάσουν και τις τιμές των αγαθών».

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI ενισχύθηκε 1,2% στα 65,85 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού ανέκαμψε -έστω οριακά- από το χαμηλό έτους σημειώνοντας άνοδο 0,1% στα 1.280 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα 0,1% έναντι του ευρώ στο 1,1616 από 1,1609 την Παρασκευή.

Στην αγορά ομολόγων η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς σημείωσε πτώση μίας μονάδας βάσης στο 2,91%.

Πηγή: www.newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

trftL

Εστω κι αν η συνολική αξία των εξαγορών και συγχωνεύσεων στην Ελλάδα το 2018 σχεδόν διπλασιάστηκε έναντι του 2017, φθάνοντας τα 3,8 δισ. ευρώ, τα νούμερα, καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης απέχουν μακράν σε σχέση με τα πρό κρίσης επίπεδα του 2008 όταν το αντίστοιχο νούμερο έφθανε τα 8,7 δισ. ευρώ

hg_XL

Η αδιαφορία του κόσμου και η έλλειψη τίτλων ιδιοκτησίας αποτελούν τα κυριότερα εμπόδια της νέας γενιάς κτηματογράφησης, η οποία θα χρειαστεί γενναίες επικοινωνιακές ενέσεις από την Ελληνικό Κτηματολόγιο, για να μπορέσει να αναστηθεί.