Fitch: Υποβαθμίζει το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο των ΗΠΑ - «Η μεταβολή είναι αυθαίρετη» λέει η Γέλεν

Fitch: Υποβαθμίζει το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο των ΗΠΑ - «Η μεταβολή είναι αυθαίρετη» λέει η Γέλεν

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ εκφράζει την «έντονη διαφωνία» της με τον οίκο αξιολόγησης - Την υποβάθμιση αποδοκιμάζει και ο Λευκός Οίκος

Collage_Maker-02-Aug-2023-01-46-AM-422
Ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings υποβάθμισε χθες Τρίτη κατά μια βαθμίδα (από το επίπεδο AAA στο AA+) το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο των ΗΠΑ, απόφαση που όπως ανέφερε αντανακλά την εκτίμησή του πως η δημοσιονομική κατάσταση θα επιδεινωθεί την προσεχή τριετία και πως το άχθος του δημοσίου χρέους είναι υψηλό και αυξανόμενο.

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ εκφράζει την «έντονη διαφωνία» της με τον οίκο αξιολόγησης Fitch

Η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν εξέφρασε χθες Τρίτη την «έντονη διαφωνία» της με την απόφαση του οίκου αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας Fitch Ratings να υποβαθμίσει το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο των ΗΠΑ κατά μια βαθμίδα, από το επίπεδο AAA στο AA+.

«Διαφωνώ έντονα με την απόφαση του Fitch Ratings. Η μεταβολή (...) είναι αυθαίρετη και βασισμένη σε παρωχημένα στοιχεία», τόνισε η κυρία Γέλεν, αναφέρει δελτίο Τύπου που δημοσιοποιήθηκε από τις υπηρεσίες της.

Ο Λευκός Οίκος αποδοκιμάζει την υποβάθμιση του μακροπρόθεσμου αξιόχρεου των ΗΠΑ από τον οίκο αξιολόγησης Fitch

Η αμερικανική προεδρία εξέφρασε χθες Τρίτη τη «διαφωνία» της για την απόφαση του οίκου αξιολόγησης Fitch Ratings να υποβαθμίσει κατά μια βαθμίδα, από το περιπόθητο AAA στο AA+, το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο του δημοσίου των ΗΠΑ.

Κλείσιμο
«Διαφωνούμε σθεναρά με την απόφαση αυτή», τόνισε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, η Καρίν Ζαν-Πιερ, σε δελτίο Τύπου το οποίο αναρτήθηκε στον ιστότοπο της προεδρίας, προσθέτοντας πως «αψηφά την πραγματικότητα το να υποβαθμίζονται οι ΗΠΑ τη στιγμή που ο πρόεδρος [Τζο] Μπάιντεν έφερε την πιο ισχυρή ανάκαμψη από οποιαδήποτε άλλη μεγάλη οικονομία στον κόσμο».


Ειδήσεις σήμερα:

Νέα Υόρκη: Εικόνες χάους με μετανάστες να κοιμούνται στα πεζοδρόμια - Δείτε βίντεο

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη: Τέσσερις νέοι από τους 1.340 που πέρασαν από την «Ελπίδα» μιλούν για την αείμνηστη ευεργέτιδα

NASA: «Βομβαρδίζει» με σήματα το χαμένο Voyager - Στις 15 Οκτωβρίου το διαστημόπλιο θα «ψάξει» να βρει τη Γη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης