Επίδομα 534 ευρώ και ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ: Πότε ξεκινά η πληρωμή

Ξεκινά η πληρωμή του επιδόματος

epidoma-eidikou-skopou
Σήμερα καταβάλλονται οι ειδικές αποζημιώσεις των εργαζομένων σε επιχειρήσεις που έκλεισαν με κρατική εντολή κατά το δεύτερο lockdown το μήνα Νοέμβριο.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης, υπέγραψε τη σχετική απόφαση και η διαδικασία μπαίνει σε «τροχιά».

Ειδικότερα, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ξεκινάει από σήμερα εμπρόθεσμα, όπως είχε δεσμευτεί, την πίστωση του ποσού των 203.735.184,67 ευρώ, που αφορά αποζημιώσεις ειδικού σκοπού και οικονομικές ενισχύσεις για το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, στους λογαριασμούς 328.360 δικαιούχων διασταυρώνοντας τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του από το Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ».

Συγκεκριμένα, δίνει το ποσό των 188.306.635,00 ευρώ  σε 277.999 δικαιούχους της αποζημίωσης ειδικού σκοπού σε εργαζόμενους που οι συμβάσεις εργασίας τους τέθηκαν σε αναστολή κατά το μήνα Νοέμβριο (κλειστές επιχειρήσεις).

Επίσης, διαθέτει το ποσό των 3.612.078,00 ευρώ  σε 7.718 δικαιούχους που είχαν κάνει μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις σε επιχειρήσεις-εργοδότες κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων.

Ταυτόχρονα διαθέτει το ποσό των 1.188.444,00 ευρώ σε 2.242 δικαιούχους επαγγελματίες της τέχνης, του πολιτισμού, ξεναγών και τουριστικών συνοδών που είχαν κάνει μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις και τέλος διαθέτει το ποσό των 10.628.027,67 ευρώ σε 40.401 δικαιούχους που έχουν ενταχθεί στο μηχανισμό ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ.

Κλείσιμο
Τέλος, ξεκινά σήμερα η διαδικασία καταβολής της νέας εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης 400 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους, στο πλαίσιο των κυβερνητικών μέτρων για την άμεση και αποτελεσματική στήριξη των ανέργων.

Συγκεκριμένα, ο ΟΑΕΔ ανοίγει σήμερα το μεσημέρι στις 15:00 την ειδική πλατφόρμα για τους μακροχρόνια ανέργους που δεν επιδοτούνται προκειμένου να λάβουν την εφάπαξ οικονομική ενίσχυση των 400 ευρώ από τον ΟΑΕΔ. Αφορά περίπου 130.000 δικαιούχους και το συνολικό κονδύλι θα φτάσει 52 εκατ. ευρώ.

Ειδήσεις σήμερα: 

Δήμητρα Γαλάνη: Οι κατηγορίες για παρεμπόδιση της κοινωνικής κουζίνας, οι επιθέσεις και οι εξηγήσεις

Taxisnet: Βρείτε ποιοι «είδαν» το ΑΦΜ σας

Ντιέγκο Μαραντόνα: «Σκεπασμένος» με τη σημαία της Αργεντινής στην τελευταία του κατοικία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης