Δήμητρα Γαλάνη: Οι κατηγορίες για παρεμπόδιση της κοινωνικής κουζίνας, οι επιθέσεις και οι εξηγήσεις

Δήμητρα Γαλάνη: Οι κατηγορίες για παρεμπόδιση της κοινωνικής κουζίνας, οι επιθέσεις και οι εξηγήσεις

Οι κατηγορίες για παρεμπόδιση της κοινωνικής κουζίνας, οι επιθέσεις και οι εξηγήσεις

galani-0
Σάλος έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την φημολογούμενη εμπλοκή της Δήμητρας Γαλάνη στην διακοπή πρωτοβουλίας διανομής φαγητού, σε δημόσιο χώρο, στο Κέντρο της Αθήνας. Η καταγγελία έγινε από τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, εμνευστή και «ψυχή» της ομάδας «Ο άλλος άνθρωπος», που εδώ και χρόνια μαγειρεύει σε δημόσιους χώρους και προσφέρει φαγητό σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, ο οποίος υποστήριξε πως η γνωστή ερμηνεύτρια κάλεσε την αστυνομία όταν είδε τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί. Γεγονός το οποίο η ίδια αρνείται κατηγορηματικά.


Σύμφωνα με όσα καταγγέλει ο κ. Πολυχρονόπουλος όλα ξεκίνησαν όταν η Δήμητρα Γαλάνη βγήκε με το αυτοκίνητό της από το σπίτι της, στην περιοχή του Βοτανικού, όπου είχε μαζευτεί πολύς κόσμος περιμένοντας να πάρει μια μερίδα φαγητού. «Και εκεί που μοιράζαμε τσουπ περνάει ηλικιωμένη τραγουδίστρια αριστερού και καλά ρεπερτορίου με την τζιπάρα της και μόλις βλέπει τα κοριτσάκια που φοράγανε μάσκες και αντισηπτικά στο χέρι βάζοντας στους ανθρώπους που περίμεναν και λέγοντάς τους να τηρούν τις αποστάσεις, με ύφος 10 καρδιναλίων τούς ρωτά αν έχουμε άδεια για αυτό που κάνουμε, να έρχονται οι άνθρωποι και να παίρνουν ένα πιάτο ζεστό φαγητό δηλαδή, και φεύγει νευριασμένη χωρίς να προλάβουμε να απαντήσουμε. Και μετά από 4 λεπτά ακριβώς έρχονται δύο μοτοσυκλέτες της Δημοτικής Αστυνομίας και για να μάς ζητήσουν να σταματήσουμε». Μάλιστα ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος υποστηρίζει πως, σύμφωνα με όσα του είπαν οι αστυνομικοί, «έγινε καταγγελία από κάτοικο της περιοχής».


Η ανάρτηση του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου κοινοποιήθηκε από πολλούς χρήστες των social media συνοδεύομενη από διάφορα, αρνητικά κατά κύριο λόγο σχόλια, για την ερμηνεύτρια. Λίγη ώρα αργότερα η ίδια κατέθεσε την δική της εκδοχή για το περιστατικό στις σελίδες της στο Facebook και στο Twitter. H κ. Γαλάνη παραδέχεται ότι μίλησε με άτομα της ομάδας που διένειμαν το φαγητό και τούς συνέστησε να μεταφέρουν τους ανθρώπους που περιμένουν σε παρακείμενο κεντρικό και πιο μεγάλο δρόμο προκειμένου να διεκολυνθεί η διαδικασία αλλά και να υπάρχει η δυνατότητα να τηρούνται οι απαραίτητες, λόγω κορωνοϊού αποστάσεις. Ωστόσο, διαψεύδει πως ήταν εκείνη που έκανε την καταγγελία στην δημοτική αστυνομία.

«Σήμερα το μεσημέρι, βγαίνοντας με το αυτοκίνητο για να πάω στον γιατρό μου, συνάντησα περισσότερα από 80 άτομα συγκεντρωμένα στην γωνία έξω από το σπίτι μου. Άλλοι ήταν σε σειρά και άλλοι ήταν μαζεμένοι σε μικρές παρέες. Ρώτησα μία κοπέλα για το τί συμβαίνει και με ενημέρωσε ότι η ίδια ήταν εθελόντρια και ότι στην απέναντι γωνία γινόταν διανομή συσσιτίου. Έκανα την βόλτα του τετραγώνου και διαπίστωσα ότι η ουρά αυτή είχε μεγαλώσει πολύ και γι’αυτό επέστρεψα στο αρχικό σημείο όπου βρήκα μία άλλη εθελόντρια και την ενημέρωσα για αυτό που μόλις είχα δει, ότι δηλαδή επειδή είναι στενός ο δρόμος είχε μαζευτεί πολύς κόσμος και είχε δημιουργηθεί συνωστισμός. Της πρότεινα λοιπόν να τοποθετήσει την ουρά κατά μήκος της Μεγάλου Αλεξάνδρου που είναι μεγαλύτερος και φαρδύτερος δρόμος για να δημιουργηθεί μία μεγαλύτερη και σωστή ουρά. Μου απάντησε ότι γνώριζε πως αυτό ήταν πρόβλημα και ότι προσπαθούσε να βρει λύση. Της είπα ότι όντως πρέπει να διευθετηθεί το θέμα και έφυγα για το ραντεβού μου. Από εκεί και πέρα εγώ δεν έχω καμία σχέση με οτιδήποτε έχει συμβεί» έγραψε η ίδια.

Κλείσιμο


Κάτω από την ανάρτησή της γράφτηκαν, μέσα σε λίγη ώρα, εκατοντάδες σχόλια. Σε κάποια από αυτά οι εξηγήσεις της θεωρήθηκαν αρκετές για να λάβει τέλος το περισταστικό, σε πολλά άλλα όμως υπήρχαν αρνητικές κριτικές για την στάση της. Σε κάθε περίπτωση, όλα τα σχόλια, και ακόμη και τα πλέμν επιθετικά, παραμένουν, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, ορατά στους χρήστες των social media.

Το θέμα έχει πάει από την πρώτη στιγμή στα trend με πολλούς χρήστες να κάνουν λόγο για ανθρωποφαγία και άγριο μπούλινγκ σε βάρος της τραγουδίστριας και μάλιστα ενώ η ίδια έχει αρνηθεί ότι κάλεσε την αστυνομία.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός - Καβάλα: Ένας νεκρός και 30 κρούσματα στο «Προκόπειο» γηροκομείο

Κορωνοϊός: Στα 2.018 τα νέα κρούσματα - 608 οι διασωληνωμένοι, 99 θάνατοι

Βίντεο: Αποσωληνώθηκε και βγήκε από τη ΜΕΘ 68χρονος με υποκείμενα νοσήματα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης