ΑΔΜΗΕ: Mega διαγωνισμός ύψους €1,71 δισ. για καλώδια και διασυνδέσεις

ΑΔΜΗΕ: Mega διαγωνισμός ύψους €1,71 δισ. για καλώδια και διασυνδέσεις

Αφορά συμφωνία-πλαίσιο εξαετούς διάρκειας για την μελέτη, προμήθεια και εγκατάσταση υποθαλάσσιων και καλωδίων υψηλής τάσης για έργα διασύνδεσης νησιών με το ΕΣΜΗΕ - Μέχρι 24 Μαΐου η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής

diasindesi
Έναν από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς των τελευταίων ετών έβγαλε στον αέρα ο ΑΔΜΗΕ, ύψους 1,71 δισ. ευρώ (πλέον ΦΠΑ) για το έργο «Μελέτη, προμήθεια και εγκατάσταση υποβρύχιών καλωδίων και καλωδίων υψηλής τάσης στο πλαίσιο έργων διασύνδεσης νήσων με το ΕΣΜΗΕ».

Ειδικότερα ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας προκήρυξε «ηλεκτρονικό διαγωνισμό με διαδικασία με διαπραγμάτευση με προηγούμενη προκήρυξη, με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά, με βάση αποκλειστικά τη χαμηλότερη τιμή για τη σύναψη Συμφωνίας Πλαίσιο εξαετούς διάρκειας για το έργο: «Μελέτη, Προμήθεια & Εγκατάσταση Υ/Β και Υ/Γ καλωδίων στο πλαίσιο έργων διασύνδεσης νήσων με το ΕΣΜΗΕ».

Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1.717.000.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ, που σημαίνει ότι το τελικό ύψος θα φτάσει τα 2,13 δις ευρώ.

Σημειώνεται ότι το έργο υποδιαιρείται σε δύο τμήματα εκτιμώμενου προϋπολογισμού για το Τμήμα Α 980.400.000 ευρώ και για το Τμήμα Β 736.600.000 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Eιδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελευσίνα: Νεκρός 31χρονος σε τροχαίο - Τραυματίστηκε σοβαρά ο 25χρονος συνοδηγός

Σε 3 ρίχνει την ευθύνη ο Καλλιάνος για τον θάνατο του πατέρα του - Η ΕΔΕ του Αττικόν και οι εξηγήσεις Γεωργιάδη

Ο Γιάννης Περπατάρης σπίτι του και οι Μπλε του Survivor στη Νέα Υόρκη - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης