Ντιέγκο Μαραντόνα: «Σκεπασμένος» με τη σημαία της Αργεντινής στην τελευταία του κατοικία

Ντιέγκο Μαραντόνα: «Σκεπασμένος» με τη σημαία της Αργεντινής στην τελευταία του κατοικία

Πένθος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο - Μόνο 20 άτομα, συγγενείς και φίλοι, στην ιδιωτική τελετή της ταφής του - Σκηνές θρήνου στο λαϊκό προσκύνημα που προηγήθηκε

MARADON_2
Ο «Θεός» του ποδοσφαίρου Ντιέγκο Μαραντόνα κηδεύτηκε το βράδυ της Πέμπτης (ξημερώματα Παρασκευής στην Ελλάδα) σε μια ιδιωτική τελετή στην οποία παραβρέθηκαν περίπου 20 άτομα.

Ο «Ντιεγκίτο» που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών την Τετάρτη (25/11) οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία, το νεκροταφείο Jardín της Bella Vista, υπό τη συνοδεία πάρα πολλών περιπολικών και μοτοσικλετών της αστυνομίας.

Maradona is taken in funeral cortege on highway


Μια μικρή ομάδα μέλων της οικογένειας και φίλων μετέφερε στο νεκροταφείο το φέρετρο του με τη σημαία της Αργεντινής τυλιγμένο πάνω του.

MARADONA_22
Κλείσιμο


maradona-kideia-nekrotafeio


diego4



Σε αντίθεση με τον αποχαιρετισμό νωρίτερα από δεκάδες χιλιάδες θαυμαστές που είχαν συγκεντρωθεί στο ξωκλήσι στην «Casa Rosada», μόνο μέλη της οικογένειας και στενοί φίλοι έγιναν δεκτοί στο νεκροταφείο που βρίσκεται 40 χιλιόμετρα από το κέντρο του Μπουένος Άϊρες για την τελική θρησκευτική τελετή και την ταφή του Μαραντόνα δίπλα στους τάφους των γονιών του. Της μητέρας του Ντάλμα και του πατέρα του Ντιέγκο που ενταφιάστηκαν το 2011 και το 2015, αντίστοιχα.

maradona-kideia


Μεταξύ των συγγενών που παραβρέθηκαν στην τελετή στο νεκροταφείο Jardín της Bella Vista, η πρώην σύζυγός του Κλαούντια Βιγιαφάνε και οι δυο του κόρες Ντάλμα και Τζιανίνα.


Argentine football legend Diego Maradona laid to rest | AFP



Το λαϊκό προσκύνημα της σορού του Μαραντόνα στο Προεδρικό Μέγαρο στην «Κάσα Ροσάδα» σταμάτησε λίγο πριν από τις 18:00 τοπική ώρα, μετά από 12 ώρες, έπειτα από απαίτηση της οικογένειας.

diego2


Αφορμή στάθηκαν επεισόδια που προκλήθηκαν όταν αρκετοί οπαδοί επιχείρησαν να περάσουν τις προστατευτικές μπάρες για να πλησιάσουν το φέρετρο του Μαραντόνα με αποτέλεσμα η αστυνομία να τους απωθήσει κάνοντας χρήση πλαστικών σφαιρών, ενώ έγιναν και συλλήψεις.


Maradona fans try to rush building to see coffin


Ωστόσο όταν έληξαν τα επεισόδια οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν ήταν μοναδικές. Μία ολόκληρη χώρα είχε κυριολεκτικά παραλύσει, καθώς χιλιάδες κάτοικοι του Μπουένος Άιρες συνόδεψαν τον σπουδαίο Μαραντόνα στην τελευταία του κατοικία και εκατομμύρια σε όλη την Αργεντινή, αλλά και τον κόσμο, παρακολούθησαν με δάκρυα στα μάτια και σφιγμένο στήθος τη διαδικασία.

maradona-1


Η πομπή έφυγε μέσα από τη λεωφόρο «Πασέο Κολόν», με τον κόσμο να κυματίζει σημαίες της Αργεντινής, να τραγουδάει ποδοσφαιρικούς υμνους, καθώς σχημάτιζε μια τεράστια γραμμή από την πλατεία «Πλάθα ντε Μάγιο», όπου οι Αργεντινοί συγκεντρώθηκαν για να γιορτάσουν τον θρίαμβο το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986 που τους χάρισε ο Μαραντόνα.


diego3





«Ο Ντιέγκο δεν είναι νεκρός, ο Ντιέγκο ζει», φώναζε το πλήθος, καθώς η νεκροφόρα κατευθυνόταν προς το κοιμητήριο, έξω από το Μπουένος Άιρες. 

diego1


Εκατοντάδες οπαδοί εμπόδισαν την είσοδο στο νεκροταφείο πριν από την άφιξη του φέρετρου του Μαραντόνα, χορεύοντας και ψάλλοντας, καθώς η αστυνομία  έδινε μάχη για να ανοίξει  δρόμο στη νεκροφόρα. 


diego5



Maradona funeral cortege arrives at cemetery near Buenos Aires | AFP


Ο Μαραντόνα λατρεύεται σαν Θεός στην Αργεντινή και γι’ αυτό η κυβέρνηση έχει κηρύξει τριήμερο πένθος που θα ολοκληρωθεί το Σάββατο, ενώ το τελευταίο «αντίο» στον Ντιέγκο είπε και ο πρόεδρος της Αργεντινής, Αλμπέρτο Φερνάντες, με μια φανέλα του Pipe de Oro με την Αρχεντίνος Τζούνιορς.


Argentina bids farewell to Maradona


Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας, ο οδηγός της νεκροφόρας μπέρδεψε την έξοδο στη περιφερειακή οδό με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η σορός του Μαραντόνα να φτάσει στο νεκροταφείο του Μπέγια Βίστα.

🔴 EN VIVO | El último adiós a Diego Maradona en Casa Rosada



Θρήνος και στη Νάπολη την ώρα της κηδείας του Μαραντόνα

Λίγο πριν την ταφή του Ντιέγκο Μαραντόνα, η πόλη που λάτρεψε και λατρεύτηκε από τον κόσμο της, η αγαπημένη του Νάπολι, τον αποχαιρετά με τον δικό της τρόπο.
Πλήθος κόσμου άναψε κεριά και βγήκε στην κεντρική πλατεία για να πει έστω και από μακριά το δικό του... αντίο.

maradona-keria-kosmos


Την ίδια ώρα η Νάπολι υποδεχόταν την Ριέκα για την 4η αγωνιστική του Europa League και ενώ μέσα στο «Σαν Πάολο» όταν οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο, οι Παρτενοπέι εμφανίστηκαν με φανέλες που είχαν στην πλάτη το όνομα του Μαραντόνα και το Νο10...




...έξω από το γήπεδο που θα μετονομαστεί σε Ντιέγκο Μαραντόνα εκατοντάδες Ναπολιτάνοι αποχαιρετούσαν με καπνογόνα και συνθήματα τον δικό του… Θεό.





Ειδήσεις σήμερα

Σαρώνει τη Βόρειο Ελλάδα ο κορωνοϊός - Σε συναγερμό τα περιφερειακά νοσοκομεία

Έγκλημα στις Σπέτσες - Συγκλονίζει η μητέρα του 26χρονου: Τον μαχαίρωσε 3 φορές και τον πέταξε στο ποτάμι

Μαραντόνα: Μια εντεκάδα παιδιά και... κάποιες σύζυγοι διεκδικούν την περιουσία του


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης