Αποζημίωση ειδικού σκοπού: Οι προθεσμίες για τις δηλώσεις αναστολών και οι ημερομηνίες πληρωμών

Αποζημίωση ειδικού σκοπού: Οι προθεσμίες για τις δηλώσεις αναστολών και οι ημερομηνίες πληρωμών

Από 399.9 έως 800 ευρώ η αποζημίωση του Νοεμβρίου

epidoma
Με 5 ταχύτητες θα «τρέξουν» οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού του Νοεμβρίου ανάλογα με τη γεωγραφική περιφέρεια και την ημερομηνία έναρξης της αναστολής σύμβασης. Τα ποσά κυμαίνονται από 399,9 έως 800 ευρώ και θα καταβληθούν στους εργαζόμενους των κλειστών επιχειρήσεων την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου και για τους μισθωτούς των πληττόμενων επιχειρήσεων την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου.

Tώρα ποιοι είναι οι εργαζόμενοι που θα λάβουν ολόκληρο το ποσό των 800 ευρώ; Είναι οι εργαζόμενοι κλειστών ή πληττόμενων επιχειρήσεων σε Κοζάνη, Καστοριά, Ροδόπη, Ιωάννινα, Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Σέρρες όπως και οι εργαζόμενοι σε τουρισμό, μεταφορές, εστίαση, αθλητισμό και πολιτισμό που μπορούν να δηλωθούν σε αναστολή από την 1η Νοεμβρίου.

Σε όλη την υπόλοιπη επικράτεια οι αναστολές συμβάσεων εργασίας σε κλειστές αλλά και πληττόμενες επιχειρήσεις ξεκινούν από 3 ή από 7 Νοεμβρίου. Το ποσό της ειδικής αποζημίωσης θα υπολογιστεί αναλογικά, με βάση τα 800 ευρώ για 30 ημέρες, δηλαδή με 26,66 ευρώ ανά ημέρα.

Ποσό 746,5 ευρώ θα λάβουν όσοι τέθηκαν σε αναστολή από 3 Νοεμβρίου. Σ αυτήν την κατηγορία περιλαμβάνονται εργαζόμενοι από δεκάδες περιοχές ανάμεσα στις οποίες είναι η Αχαΐα ,η Αιτωλοακαρνανία, Αρκαδία και η Κέρκυρα.

Ποσό 640 ευρώ θα λάβουν όσοι τέθηκαν σε αναστολή από 7 Νοεμβρίου που άρχισε το γενικό lockdown.

Αποζημίωση 586,5 ευρώ θα λάβουν οι εργαζόμενοι σε δραστηριότητες κομμωτηρίων, κουρείων και κέντρων αισθητικής τα οποία έκλεισαν με εντολή δημόσιας αρχής στις 9/11/2020.

Κλείσιμο
Αποζημίωση 399,9 ευρώ θα λάβουν οι εργαζόμενοι στην προσχολική και πρωτοβάθμια εκπαίδευση που έκλεισε με εντολή δημόσιας αρχής στις 16/11/2020.

Οι δηλώσεις στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ

Οι δηλώσεις των αναστολών για την δεύτερη καραντίνα ξεκίνησαν το απόγευμα της Κυριακής 15 Νοεμβρίου.

Για τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που έχουν κλείσει με κρατική εντολή σε όλη την Ελλάδα, οι υπεύθυνες δηλώσεις των εργοδοτών θα υποβάλλονται έως και την Τρίτη 24/11. Σε αυτό το χρονικό διάστημα θα επιτρέπονται και οι ορθές επαναλήψεις υποβολής υπεύθυνων δηλώσεων. Αντίστοιχα, οι εργαζόμενοι θα υποβάλουν υπεύθυνες δηλώσεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr έως και 24/11, μόνο εάν η σύμβαση εργασίας τους τίθεται για πρώτη φορά σε αναστολή, ανεξαρτήτως προσώπου εργοδότη.

Για τις πληττόμενες επιχειρήσεις βάσει ΚΑΔ, οι εργοδότες υποβάλουν υπεύθυνες δηλώσεις για την αναστολή συμβάσεων εργασίας εργαζομένων τους στο πληροφοριακό σύστημα "Εργάνη" έως και 7/12. Σε αυτό το χρονικό διάστημα θα επιτρέπονται και οι ορθές επαναλήψεις υποβολής υπεύθυνων δηλώσεων. Αντίστοιχα, οι εργαζόμενοι θα υποβάλουν δηλώσεις εάν τίθενται για πρώτη φορά οι συμβάσεις εργασίας τους σε αναστολή, ανεξαρτήτως προσώπου εργοδότη.

Ειδήσεις σήμερα: 

Rapid test του ΕΟΔΥ στη Δράμα: Ένας στους πέντε είναι θετικός στον κορωνοϊό

ΗΠΑ: Ο Τραμπ ήθελε να βομβαρδίσει πυρηνικό εργοστάσιο στο Ιράν

Σεισμός 3,9 Ρίχτερ στη Ναύπακτο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης