Η Χαρούλα Αλεξίου στο Ηρώδειο

Η Χαρούλα Αλεξίου στο Ηρώδειο

«Αν δεν αγαπάς τη Χαρούλα δεν είσαι άνθρωπος»...

Η Χαρούλα Αλεξίου στο Ηρώδειο

Η ατάκα αυτή, δια στόματος Ελένης Γερασιμίδου, ως ξενοδόχου, στην καλτ πλέον σειρά του μεγάλου καναλιού, «Δύο Ξένοι», μένει αξέχαστη. Η ηρωίδα της Γερασιμίδου, υποδέχεται το παράνομο ζευγαράκι της σειράς στο ξενοδοχείο της, τονίζοντας στον "ξινό" Σεργουλόπουλο, ότι το δωμάτιο έχει πολλά CD της Χαρούλας, γιατί αν δεν την αγαπάς...δεν είσαι άνθρωπος.

Πόσο αληθινή είναι όμως, η χιουμοριστική αυτή ατάκα της ηρωίδας... Η Χαρούλα Αλεξίου έχει καταφέρει να εξημερώσει την ελληνική ψυχή. Τα τραγούδια της ταυτίζονται με το ερωτικό στοιχείο, την αγάπη α λα ελληνικά, την τρυφερότητα αλλά και την ίδια την ιστορία μας. Προσφάτως άγγιξε και τις ξένες ψυχές, καθώς το τραγούδι της “Τανγκό” ακούστηκε στην ρομαντική κομεντί “Πριν τα μεσάνυχτα”.

Η Χαρούλα Αλεξίου είναι μια από τις ελάχιστες εν ζωή μεγάλες φωνές της Ελλάδας και μια ερμηνεύτρια που ταυτίζεται με τη νεότερη ιστορία της. Απόψε στο Ηρώδειο θα ακούσουμε τα κομμάτια της Χαρούλας που ξέρουμε και αγαπάμε, αλλά όπως κάνει κάθε τόσο, θα μας εκπλήξει ακόμα μια φορά με το μουσικό άνοιγμα που έκανε μέσω της συνεργασίας της με τους Nouveau Sextet, μιας δημιουργικής ομάδας μουσικών που αντλούν από ποικίλους χώρους μουσικά, δηλαδή και μέσω της σύγχρονης τζαζ αλλά και έθνικ ήχων πιο παραδοσιακών.

Κλείσιμο

Λένε πως το κλασικό είναι διαχρονικό, και η Χαρούλα είναι διαχρονική. Ωστόσο μέσα από τη νέα της δουλειά καταφέρνει να γίνει ακόμα πιο σύγχρονη, πιο άμεση και πιο ανθρώπινη. Γιατί δεν μπορείς να μην αγαπάς την ανθρωπιά της μουσικής της Χαρούλας Αλεξίου.








Η Χαρούλα Αλεξίου στο Ηρώδειο το 2007, σε αφιέρωμα για τον Μάνο Λοίζο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης