Home cinema: Οι «περιπετειώδεις» προτάσεις του Δημήτρη Δανίκα

Home cinema: Οι «περιπετειώδεις» προτάσεις του Δημήτρη Δανίκα

Δείτε την πολεμική περιπέτεια Fury με τον Μπραντ Πιτ και την αστυνομική περιπέτεια The Jackal με τον Μπρούς Γουίλις

fury-themovie
Όπως έγραψα και χτες, προτιμώ ταινίες από σειρές. Για τον απλούστατο λόγο πως οι σειρές, όσο καλές, άριστες να είναι στην παραγωγή, μετά από τα πρώτα επεισόδια, ξεχειλώνουν επαναλαμβάνοντας το ίδιο μοτίβο. Ανακυκλώνονται. Πλην των mini serials.

Μία εξ αυτών είναι το αριστοτεχνικά φτιαγμένο Cherno της HBO. Δηλαδή το εφιαλτικό περιστατικό που συνέβη στις 26 Απριλίου του 1986 στο πυρηνικό εργοστάσιο Τσερνόμπιλ το Σοβιετικό στην πόλη Πρίπιατ της Ουκρανίας επί εποχής Γκορμπατσιόφ. Να το δείτε οπωσδήποτε. Για ένα ακόμα λόγο. Δεν είναι μόνο ο Covid 19. Είναι και το «ατύχημα»

Αποφεύγω να προτείνω πασίγνωστους τίτλους από τις λίστες ταινιών της Netfilx. Όπως ας πούμε «Νονός». Για τον απλούστατο λόγο πως όλοι γνωρίζουν επομένως είναι περιττό. Επομένως καταφεύγω και ανασύρω ταινίες, λιγότερο γνωστές αλλά καθόλου ασήμαντες και περιττές. Όπως δύο όπως αυτές:

«Fury» παραγωγής 2014, πολεμική περιπέτεια με σκηνοθέτη τον Ντέιβιντ Αγιερ, πρωταγωνιστή τον Μπραντ Πιτ και συμπρωταγωνιστές: Σία Λε Μπεφ, Μάικλ Πένια. Από τις πιο δωρικές και σπουδαίες ερμηνευτικές στιγμές στη διαδρομή του Μπραντ Πιτ. Του άξιζε Οσκαρ Α ανδρικού ρόλου. Τέλος πάντων.

FURY - Official International Trailer 2
Κλείσιμο


Το στόρι εξελίσσεται στις αρχές του 1945, ακριβώς κοντά στο φινάλε του Β' παγκοσμίου πολέμου. Οπου ένα τεθωρακισμένο του Αμερικανικού στρατού, εντός γερμανικού εδάφους και αφού πρώτα το πλήρωμά του καταφέρει να φέρει σε πέρας μια αποστολή, στο τέλος βρίσκεται περικυκλωμένο και εγκλωβισμένο από αμετανόητους Γερμανούς φαντάρους.

Ο λοχίας αποφασίζει, κόντρα σε όλες τις εναντίον πιθανότητες, να μείνει και να πολεμήσει. Είναι φανατικός αντι-Ναζί. Όμως τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος αντιδρούν. «Είσαι τρελός, θα μας σκοτώσουν». Ο λοχίας κόντρα σε όλα επιμένει μέχρι τέλους. Από τις πιο συναρπαστικές, ωμές, ρεαλιστικές πολεμικές περιπέτειες που έχω δει!

«Το τσακάλι» (The Jakal) παραγωγής 1997, περιπέτεια τρομοκρατίας με σκηνοθέτη τον Μάικλ Κέιτον Τζόουνς από Σκοτία. Και πρωταγωνιστές Μπρους Γουίλις, Ρίοτσαρντ Γκιρ, Σίντνει Πουατιέ, Νταιάν Βενόρα και Τζει Σίμονς.

The Jackal Official Trailer #1 - Bruce Willis Movie (1997) HD


Πασίγνωστος ο Σίμονς στο ελληνικό κοινό από την συμμετοχή του στην ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη «Ενας άλλος κόσμος». Πλαγίως το στόρι αναφέρεται στην περίπτωση του Κάρλος. Όμως πρόκειται περί παραλλαγής. Οπου το FBI αναγκάζεται να καταφύγει στις γνώσεις ενός Ιρλανδού, πρώην στελέχους του IRA. Επειδή αυτός είναι ικανός να εντοπίσει τα ίχνη ενός φαντομά της παγκόσμιας τρομοκρατίας. Που καμία μυστική υπηρεσία δεν γνωρίζει το όνομά του και έτσι όλοι τον έχουν βαφτίσει «Τσακάλι».

Το FBI συνεργάζεται με την Ρωσική MVD (πρώην KGB) και κάπως έτσι ο Ρίτσαρντ Γκιρ γνωρίζει την Βαλεντίνα Κόσλοβα των Ρωσικών, μυστικών, υπηρεσιών. Τελευταίος και πιο σοκαριστικός στόχος του Τσακαλιού θα λάβει χώρα κάπου στις ΗΠΑ. Ο Ρίτσαρντ Γκιρ είναι του IRA και ο Μπρους Γουίλις, σε ένα διαφορετικό ρόλο, είναι το «Τσακάλι». Αξίζει τα λεφτά του!


Ειδήσεις σήμερα

«Βόμβα» Τραμπ: Διέκοψε τη χρηματοδότηση στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

Κορωνοϊός - Κομισιόν: Το σχέδιο για χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων

ΒΙΝΤΕΟ: Το μεγάλο ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ της Άλκηστις Πρωτοψάλτη για όσους δίνουν τη μάχη με τον κορωνοϊό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης