Τζέιμς Μποντ - Επιχείρηση... χάος: Ο λόγος που Ντάνι Μπόιλ άφησε στα κρύα του λουτρού τον «007»

Τζέιμς Μποντ - Επιχείρηση... χάος: Ο λόγος που Ντάνι Μπόιλ άφησε στα κρύα του λουτρού τον «007»

Ο Ρώσος «κακός» και το #MeeToo άναψαν το φιτίλι - Ποιοι οι πιθανοί διάδοχοί του - Ο Ίντρις Έλμπα απαντά οριστικά αν θα είναι ο νέος 007

18562891
Το άμεσο μέλλον της 25ης ταινίας του Τζέιμς Μποντ προδιαγράφεται αβέβαιο, έπειτα από την αποχώρηση του σκηνοθέτη, Ντάνι Μπόιλ. Τρειςμήνες προτού ξεκινήσουν τα γυρίσματα των νέων περιπετειών -χωρίς τίτλο ακόμη- ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης παραιτήθηκε, εξαιτίας διαφωνιών για το σενάριο.

Η προγραμματισμένη πρεμιέρα για τις 25 Οκτωβρίου 2019 μοιάζει αναπόφευκτη, ενώ έντονη είναι και η φημολογία, ότι αυτή η αναταραχή θα έχει ένα ακόμη θύμα, και δη, τον ίδιο τον πρωταγωνιστή, Ντάνιελ Κρεγκ.

Ένα tweet από τον επίσημο λογαριασμό της παραγωγής τη Δευτέρα ανακοίνωνε το εξής: «Ο Μάικλ Γουίλσον, η Μπάρμπαρα Μπρόκολι και ο Ντάνιελ Κρεγκ ανακοίνωσαν ότι λόγω καλλιτεχνικών διαφορών ο Ντάνι Μπόιλ αποφάσισε να μην σκηνοθετήσει την 25η ταινία του Μποντ».

Πηγές αναφέρουν ότι αυτές οι διαφορές αφορούν το σενάριο, το οποίο ο Μπόιλ γράφει από κοινού μαζί με τον μακροχρόνιο συνεργάτη του Τζον Χοτζ, με τον οποίο έχουν δημιουργήσει το Trainspotting και το σίκουέλ του. Το σενάριο του Μποντ λέγεται ότι ήταν καθοριστικός παράγοντας για τον Μπόιλ, ο οποίος ανέλαβε την σκηνοθεσία, έπειτα από την αποχώρηση του Σαμ Μέντες («Skyfall», «Spectre»). Οι παραγωγοί ήθελαν πολύ να εξασφαλίσουν τον Μπόιλ είχαν «καβάτζα» ένα ολοκληρωμένο σενάριο από τους επί σειρά ετών σεναριογράφους του 007, Νίλ Πέρβις και Ρόμπερτ Γουέιντ.

Ωστόσο, το σενάριο των Μπόιλ και Χοτζ, που ήταν διαφορετικό από κάθε άποψη, λέγεται ότι βρισκόταν υπό επεξεργασία μέχρι προσφάγως και ότι τα θέλατά του ήταν πολύ πιο συγκεκριμένα σε σχέση με τα κλασικά μίας ταινίας με τον Μποντ.

Διαρροές από το κάστ αναφέρουν ότι ο βασικός ρόλος του «κακού» θα ήταν Ρώσος και ότι ο Μπόιλ είχε ισχυριστεί ότι η ταινία θα συγχρονιζόταν με την εποχή των κινημάτων #MeToo and #TimesUp.

«Γράφεις σε πραγματικό χρόνο. Γνωρίζεις τον θρύλο του κόσμου του Τζέιμς Μποντ και γράφεις σε έναν κόσμο, όμως ταυτόχρονα είναι ένας σύγχρονος κόσμος», τόνισε ο Μπόιλ.

Ωστόσο, οι παραγωγοί θεωρούν ότι είναι ένα μεγάλο στοίχημα το να συμπεριληφθούν σε μία ταινία ζητήματα, όπως γεωπολιτική και σεξουαλική παρενόχληση .

Με την αποχώρηση του Μπόιλ φαντάζει απίθανο να παραμείνει το δικό του σενάριο με τον Χοτζ, κάτι που σημαίνει ότι θα υπερισχύσει αυτό των Πέρβις και Γουέιντ, που παρουσιάζει μία διαφορετική ιστορία και οι ανάλογες προσαρμογές που πρέπει να γίνουν, ενδέχεται να προσθέσουν έναν ακόμη χρόνο γυρισμάτων και η ταινία το νωρίτερο να κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος του 2020.

Κλείσιμο
Ως πιθανοί διάδοχοί του, αρκετά ονόματα βρίσκονται στη λίστα, όπως οι Κρίστοφερ Νόλαν, Κάθριν Μπίγκελοου, Τομ Φορντ, Τζο Ράιτ και Πάτι Τζένκινς.

Ο Ίντρις Έλμπα δίνει την τελική απάντηση για τον επόμενο 007

Ο 45χρονος Ίντρις Έλμπα, ο οποίος ήταν το απόλυτο φαβορί για να ενσαρκώσει τον επόμενο Μποντ και να είναι ο πρώτος μάυρος 007, έβαλε τέλος στη φημολογία, την οποία και ο ίδιος είχε ενισχύσει με ένα tweet - χρησμό τις προηγούμενες ημέρες.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων, αν θα είναι ο επόμενος 007, απάντησε κατηγορηματικά: Όχι. 

Στο παρελθόν ο Έλμπα, πάντως, είχε δηλώσει ότι θεωρεί πως είναι μεγάλος για έναν τέτοιο ρόλο.

"Νομίζω ότι είμαι πολύ μεγάλος για να υποδυθώ αυτό τον άντρα που τρέχει με αυτοκίνητα και βρίσκεται ανάμεσα σε κυρίες και μαρτίνι. Ποιος θέλει να το κάνει αυτό;", είχε δηλώσει το 2016.

Σήμερα είνα 45 ετών, στην ίδια ηλικία με τον Ρότζερ Μουρ όταν ξεκίνησε να υποδύεται τον Τζέιμς Μποντ στην ταινία «Live and Let Die».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης