Το κοινό γύρισε την πλάτη του στα Όσκαρ: Ιστορικό χαμηλό έκανε η τελετή του 2018

Το κοινό γύρισε την πλάτη του στα Όσκαρ: Ιστορικό χαμηλό έκανε η τελετή του 2018

Μόλις 26,5 εκατ. τηλεθεατές έκατσαν μπροστά στους δέκτες τους για να δουν τις επιλογές των μελών της Ακαδημίας - Το αμέσως προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ ήταν αυτό της τελετής του 2008 όταν τότε είχαν δει τα Όσκαρ 32 εκατομμύρια τηλεθεατές

Το κοινό γύρισε την πλάτη του στα Όσκαρ: Ιστορικό χαμηλό έκανε η τελετή του 2018
Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε το ABC λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της φετινής τελετής απονομής των βραβείων Όσκαρ.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία για την τηλεθέαση η τελετή της Δευτέρας έκανε ιστορικό χαμηλό με μόλις 26,5 εκατομμύρια τηλεθεατές να κάθονται μπροστά στους δέκτες τους για να δουν τις επιλογές των μελών της Ακαδημίας.

Το αμέσως προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ ήταν αυτό της τελετής του 2008 όταν τότε είχαν δει τα Όσκαρ 32 εκατομμύρια τηλεθεατές.

Κλείσιμο
Η «βουτιά» στην τηλεθέαση της φετινής τελετής ήταν εντυπωσιακή καθώς ήταν 20% χαμηλότερη σε σχέση με πέρυσι όταν τα Όσκαρ είχαν δει 32,9 εκατ. τηλεθεατές.

Όπως αποδείχθηκε, τελικά, δεν βοήθησε ούτε η μετακίνηση της έναρξης του σόου κατά μισή ώρα (από τις 20:30 τοπική ώρα, στις 20:00).

Οι New York Times σημειώνουν ότι οι υπεύθυνοι του ABC, του καναλιού που μετέδωσε την τελετή, ήταν ανήσυχοι πριν ξεκινήσει η τελετή και γι' αυτό είχαν απευθύνει μήνυμα στους αστέρες του Χόλιγουντ ότι δεν θα πρέπει να εκφωνήσουν πολιτικούς λόγους αλλά αντίθετα θα έπρεπε να επιλέξουν χαρούμενο και αστείο ύφος.

Αναλυτές σημειώνουν ότι η αρνητική αυτή επίδοση δεν θα πρέπει να σχετίζεται με το ύφος των ταινιών που διαγωνίζονταν καθώς η «Μορφή του Νερού» που κέρδισε τα δύο βασικότερα Όσκαρ, Ταινίας και Σκηνοθεσίας, έχει κόψει εισιτήρια 57,4 εκατ. δολαρίων και είναι η ταινία με τις μεγαλύτερες εισπράξεις που πήρε Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας μετά το Argo το 2013.

Όπως φαίνεται, γράφουν οι ΝΥΤ, παρόμοια είναι η τάση για όλες τις ζωντανές τελετές απονομής βραβείων καθώς τα Grammys τον Ιανουάριο κατέγραψαν πτώση 15%, τα Screen Actors Guild Awards είχαν μείωση σχεδόν 30% ενώ «βουτιά» καταγράφηκε και στις τηλεθέασεις του Super Bowl και των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης