Επιμελητήριο Πειραιά: Μια βραδιά για τη γυναίκα που ξεχώρισε

lapa1

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά ένωσε τις δυνάμεις του με τη συγγραφέα Λία Λάππα

Σε μια κατάμεστη αίθουσα με γκόθικ διακόσμηση το Βιοτεχνικό επιμελητήριο Πειραιά διοργάνωσε μια βραδιά που ένωσε και ενέπνευσε τις γυναίκες που επιχειρούν αλλά και εκείνες που εμπνέουν.

lapa3

Την ιδέα είχε η υπεύθυνη δημοσίων Σχέσεων του Β.Ε.Π και σύμβουλος επενδύσεων Βίκυ Μαυρομάτη η οποία προσκάλεσε την συγγραφέα Λία Λάππα να μιλήσει για την εμπειρία της δηλαδή πως από συγγραφέας κατάφερε να γίνει ελεύθερος επαγγελματίας με δικές της εκδόσεις και πωλήσεις.

Μάλιστα τα βιβλία αυτοβελτίωσης της ομιλήτριας, δόθηκαν δωρεάν σε μια υπέροχη χειροποίητη λινή θήκη στο κοινό, ως αναμνηστικά της εκδήλωσης.

Η βραδιά όμως είχε αναφορά και εκτός συνόρων με την πρόεδρο και διευθύνουσα σύμβουλο της Μ.Κ.Ο Mexoxo, Ελπίδα Κόκκοτα να αναφέρεται στην εκπαίδευση και ενδυνάμωση των γυναικών που διενεργεί η Μ.Κ.Ο σε Ελλάδα, Κύπρο, ΗΠΑ, Γερμανία, Ισραήλ , Μεξικό, Νεπάλ και Λιβερία.

Στο πάνελ των ομιλητών και η πρέσβειρα της γυναικείας επιχειρηματικότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μέλος του Β.Ε.Π Κλαίρη Περηφάνου, η οποία δραστηριοποιείται στον ανδροκρατούμενο χώρο της Ναυπηγοεπισκευαστικής. Δύναμη, στοχοπροσήλωση και πείσμα είναι τα υλικά που χρησιμοποίησε για να βρεθεί τόσο ψηλά σε τόσο δύσκολο μετερίζι.
lapa2

Το ψυχολογικό προφίλ των γυναικών που τολμούν αλλά και η ανάλυση εννοιών όπως ισοτιμία των δυο φύλων αλλά και η διαφορετικότητα της φύσης γυναικών και ανδρών έδωσε η ψυχίατρος Γεωργία Μπαλτά τονίζοντας πως ο σεβασμός ανάμεσα στα δυο φύλα είναι η βάση για την υγιή συνύπαρξη και αλληλοσυμπλήρωση σε κάθε κοινή δραστηριότητα.

Την παρουσίαση της επιτυχημένης βραδιάς παρουσίασε ο δημοσιογράφος και επικοινωνιολόγος Χάρης Λαζαρόπουλος ενώ πλήθος κόσμου από επιχειρηματίες, δημοσιογράφους και πολιτικούς παραβρέθηκε για να τιμήσει τις γυναίκες που επιχειρούν.

lapa1

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Επιμελητήριο Πειραιά: Μια βραδιά Χωρίς Σουτιέν

Την ιδέα να μην φορέσει στηθόδεσμο (σουτιέν) την είχε η ίδια η δεσποινίς Δ.Σ. Δημόσιων Σχέσεων φορώντας και λευκή ένδυση για να διαγράφονται και φαίνονται τα άπαντα, προσκαλώντας τον καθένα για δημόσια θέαση, και προσκαλώντας τον εαυτό της να παρουσιάσει ««την εμπειρία της δηλαδή πως από οικοδέσποινα κατάφερε να μην έχει να βάλει σουτιέν και να γίνει ρεζίλι των σκυλιών με δικές της πρωτοβουλίες και αποφάσεις, και γιατί το ένα σουτιέν που είχε το έπλυνε και το άφησε στο κήπο να στεγνώσει αλλά δεν πρόκειται να το κλέψει κάνεις γιατί είναι Κινέζικο»». Φήμες λένε ότι περιφερόμενοι ρακοσυλλέκτες είδαν το σουτιέν να κρέμεται για να στεγνώσει αλλά δεν δέχτηκαν να το κλέψουν γιατί είχε επάνω την ένδειξη "Made in Πειραιass", μεταφραζόμενο ως: "ακατάλληλη για ανηλίκους η μετάφραση υπόκειται σε λογοκρισία και στη ισχύουσα νομοθεσία". το προσκεκλημένο να διηγηθεί

Επιμελητήριο Πειραιά: Μια βραδιά Χωρίς Σουτιέν

Η εικονιζόμενη που δεν φοράει σουτιέν είναι η καλεσμένη, η οικοδέσποινα ας διαπιστώσει ο καθένας άμα φοράει σουτιέν. Η εκδήλωση ένωσε και ενέπνευσε τις γυναίκες που επιχειρούν να μην φοράν σουτιέν αλλά και εκείνες που εμπνέουν με το να φοράν αλλά να είναι Κινέζικο.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης