«Το Ευρωπαϊκό Φαινόμενο. Ιστορία, Θεσμοί, Πολιτικές»: Βιβλίο-οδηγός 600 σελίδων για την Ευρωπαϊκή Ένωση

4245863

Λίγες ημέρες πριν στηθούν οι κάλπες για τις Ευρωεκλογές, την προσεχή Δευτέρα 13 Μαΐου, στις 19.00, παρουσιάζεται ένα βιβλίο-οδηγός για την Ευρωπαϊκή Ένωση

Πρόκειται για βιβλίο «ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ. ΙΣΤΟΡΙΑ, ΘΕΣΜΟΙ, ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ» των Παναγιώτη Λιαργκόβα και Χρήστου Παπαγεωργίου που θα παρουσιαστεί σε εκδήλωση στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς (αίθουσα Κασιμάτης, Λουδοβίκου 1, Πειραιάς). Το περιεχόμενο του βιβλίου σχετίζεται με την Ευρώπη, την ιστορία της, τους Θεσμούς και τις πολιτικές της, με όσα δηλαδή θα κληθούμε σε λίγους μήνες από τώρα, στις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου να αποφασίσουμε.

INVITATION_Λιαργκοβας-Παπαγεωργιου_Το_Ευρωπαικο_Φαινομενο_2ε_May2019-ΠΕΙΡΑΙΑΣ


Η Ευρώπη και η Ελλάδα
Θα έλεγε κανείς ότι το βιβλίο αυτό αποτελεί μια πρώτης τάξης ευκαιρία να προβληματιστούμε για το μέλλον της Ευρώπης και της Ελλάδας. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις. Άραγε αυτό σημαίνει ότι η ΕΕ κινδυνεύει να καταρρεύσει; Η απάντηση που δίνεται από αυτό το βιβλίο είναι σαφέστατα αρνητική, θυμίζοντας τα λόγια του Γάλλου Υπουργού Εξωτερικών Ρομπέρ Συμάν (Robert Schuman): "Η Ευρώπη δεν θα δημιουργηθεί διά μιας, ούτε σε ένα συνολικό οικοδόμημα: θα διαμορφωθεί μέσα από συγκεκριμένα επιτεύγματα που θα δημιουργήσουν πρώτα μία πραγματική αλληλεγγύη. Η συγκέντρωση των ευρωπαϊκών εθνών απαιτεί να εξαλειφθεί η μακραίωνη αντίθεση της Γαλλίας και της Γερμανίας".
Το βιβλίο αναδύει το ίδιο πνεύμα, της εξάλειψης δηλαδή των αντιθέσεων και της επιθυμίας επικυριαρχίας του ενός κράτους στο άλλο, που καλό θα ήταν να θυμούνται όλοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες που επιθυμούν να δουν το οικοδόμημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μακροημερεύει.

Βιβλίο-οδηγός
Το βιβλίο  διαβάζεται εύκολα, όχι μόνον από ειδικούς, αλλά και από το ευρύ κοινό, χάρις στη ρέουσα γραφή και ακρίβεια έκφρασης, χωρίς περιττές φλυαρίες. Η εξαιρετικά δουλεμένη δομή του, που αναπτύσσεται σε 3 μέρη, 19 κεφάλαια και 600 σελίδες με πολλές μικρές υπό-ενότητες, επιτρέπει στον αναγνώστη να ανατρέξει εύκολα και γρήγορα στο ειδικότερο θέμα που τον ενδιαφέρει.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Βασίλης Κορκίδης, Πρόεδρος ΕΒΕΠ, Άγγελος Κότιος, Πρύτανης Πανεπιστημίου Πειραιώς Τάσος Αβραντίνης, Δικηγόρος, Πρόεδρος του ινστιτούτου Δημοσιονομικών Μελετών, Παναγιώτης Λιαργκόβας, Συγγραφέας, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Την εκδήλωση συντονίζει ο Δημήτρης Χαροντάκης, αρχισυντάκτης Οικονομικού Τμήματος του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης