Το πρώτο μυθιστόρημα της Δήμητρας Παπαδοπούλου κυκλοφορεί από τη Διόπτρα

Το πρώτο μυθιστόρημα της Δήμητρας Παπαδοπούλου κυκλοφορεί από τη Διόπτρα

Ο τίτλος του βιβλίου είναι «Ο έρωτας είναι παιχνίδι μωρό μου» - Διαβάστε την υπόθεση

dioptra-papadopoulou
Το πρώτο μυθιστόρημα της αγαπημένης Δήμητρας Παπαδοπούλου«Ο έρωτας είναι παιχνίδι μωρό μου», κυκλοφορεί στις αρχές Μαΐου σε όλα τα βιβλιοπωλεία, από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Λίγα λόγια για την υπόθεση:
Σε μια γειτονιά των Εξαρχείων, εμείς, ανέμελοι φοιτητές στον απόηχο του Μάη του ’68, ανοίγαμε φιλοσοφικές συζητήσεις, πέφταμε σε τοίχους, βγαίναμε σε ξέφωτα. Εξερευνούσαμε τη ζωή, γευόμασταν, παρασυρμένοι απ’ τις ορμόνες μας, την αγάπη σαν λουλούδια της άνοιξης.

Η ηλικία μας τέτοια που έψαχνε τον έρωτα σαν τη μεγάλη επανάσταση της δική μας ύπαρξης, κι εγώ, παρότι ήξερα από βάσανα, ερωτεύτηκα με την πρώτη ματιά τον Βασίλη, φοιτητή της Νομικής, που στο μάτι του σιγόβραζε ένας εκρηκτικός μηχανισμός.

Τον Βασίλη τον λαχτάρησα με το καλημέρα κι έμελλε μαζί του αυτό το βαθιά αχάιδευτο που ένιωθα μέσα μου να απαιτήσει προσοχή και τρυφερότητα.

Αλλά όπως σε όλα τα παιχνίδια, το μόνο που απομένει είναι οι μεγάλες ψευδαισθήσεις. Πλάι του έμαθα τι σημαίνει ξόδεμα, καψούρα, μοιραστήκαμε την αθωότητα των νιάτων μας και τις κοινωνικές πιέσεις, αλλά και τις απαιτήσεις των γονιών μας. Μακριά του έμαθα πόσο αμείλικτα μας προσπερνά ο χρόνος κι ότι φεγγάρια κι ηλιοβασιλέματα καταλήγουνε πληγή, χωρίς το αντικείμενο του πόθου σου.

Είδα τον εαυτό μου να μεγαλώνει, να εκπληρώνει όνειρα που κορίτσι ακόμη όταν ήμουν τα απωθούσα, να γλυκαίνω εκεί που κάποτε αντιδρούσα. Είδα την εποχή μου να αλλάζει και να παρακμάζει σε μια εποχή που απώθησε την επαφή και το συναίσθημα.

Το βίωμα της ηρωίδας αυτού του βιβλίου δεν είναι αυτοβιογραφικό. Περιλαμβάνεται μέσα η συνισταμένη του ψυχισμού πολλών ατόμων της εποχής εκείνης και περιοχής. Ίσως και πολλών πιτσιρικάδων σε διάφορες γωνιές του κόσμου και του χρόνου…

Σε αυτό το βιβλίο εντέλει εγώ δεν είμαι εγώ, αλλά όλα τα ταλαιπωρημένα πρόσωπα μιας γενιάς σε αναζήτηση της προσωπικής υπαρξιακής ταυτότητας και στο χάσιμο του πιο μεγάλου αληθινού ψέματος. Του Έρωτα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης