Η «Ζωγραφική Οδύσσεια» του Βασίλη Θεοχαράκη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Η «Ζωγραφική Οδύσσεια» του Βασίλη Θεοχαράκη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Εκφραστής αυτής της σπάνιας εικαστικής ευαισθησίας ο καλλιτέχνης αποκαλύπτει μία άλλη του πλευρά υποστηρίζοντάς την με πάθος, έμπνευση και ζέση

25_Portrait
Τρεις μέρες ήταν αρκετές για να καταλάβει κανείς το μέγεθος της αξίας μιας μοναδικής συλλογικής προσπάθειας που έφερε άριστα αποτελέσματα συνεργασίας, σε διεθνές επίπεδο. Ο λόγος για την εξαιρετική έκθεση ζωγραφικής του Βασίλη Θεοχαράκη σε αίθουσα του Κοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες που εκτός της ιδιότητάς του ως επιτυχημένου επιχειρηματία είναι και ένας γνήσιος δημιουργός τέχνης.

Σαν από θαύμα η ελληνική αποστολή και ομάδα με συντονιστή τον χαρισματικό Τάκη Μαυρωτά, επιμελητή της έκθεσης αυτής αλλά και θεωρητικό και κριτικό τέχνης, ένωσε τις δυνάμεις της σε ένα σπάνιο εγχείρημα και μία αξέχαστη για όλους εμπειρία.

Η οργάνωση τέλεια και ο απόηχος συναρπαστικός. Η έκθεση με θέμα « Ζωγραφική Οδύσσεια», στάθηκε επαξίως στο ύψος της μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με μια μοναδική σύμπνοια καλλιτεχνών, δημοσιογράφων, εκπροσώπων του Κοινοβουλίου και κοινού.

Ομιλίες πραγματοποίησαν οι Γεώργιος Κύρτσος, Ευρωβουλευτής, η Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα, ομότιμη καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης και διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης – Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτζου, ο Τάκης Μαυρωτάς και ο Βασίλης Θεοχαράκης με το αστείρευτο και πηγαίο χιούμορ του.

mesa_stin_antara_tis_thalassas
Μέσα στην αντάρα της θάλασσας (Λάδι σε μουσαμά)


Η άψογη φιλοξενία της οικογένειας Θεοχαράκη και του Τάκη Μαυρωτά στην ουσία αγκάλιασαν όπως πάντα με αξιέπαινο τρόπο, διαφορετικές ομάδες ανθρώπων με περισσή γενναιοδωρία και ευγένεια. Η επιτυχία ήταν σίγουρη, αφού ο συνδυασμός ήταν να παραβρεθούν άνθρωποι αξίας από τα Μ.Μ.Ε., καλλιτέχνες, πολιτικοί, και όχι μόνο, σε έναν ακόμη άψογο συντονισμό ομάδας.

Η ζωγραφική του Βασίλη Θεοχαράκη βαθιά επηρασμένη από τα διδάγματα του Σπύρου Παπαλουκά και το ελληνικό φως και τοπίο, τον καθιστά έναν καταξιωμένο πλέον καλλιτέχνη σπάνιας ευαισθησίας και αισθητικής αντίληψης και άποψης. Τα τοπία του αποπνέουν με έναν υδάτινο και αέρινο τρόπο την ουσία της Ελλάδας ενώ η χρωματική του παλέττα εκφράζει διαχρονικά μία διάχυτη και μεστή ελληνικότητα.

Εκφραστής αυτής της σπάνιας εικαστικής ευαισθησίας ο ίδιος, τολμά και αποκαλύπτει μία άλλη του πλευρά τόσο διαφορετική σε πορεία από αυτήν του επιχειρηματία, υποστηρίζοντάς την με πάθος, έμπνευση και ζέση. Κοντά του όλοι εμείς που πιστεύουμε στο ταλέντο και το έργο του και το υποστηρίζουμε με κάθε τρόπο. Να αναφέρουμε πως το `Ιδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής, με άλλα λόγια το πνευματικό του παιδί, αποτελεία το πλέον ζωντανό κύτταρο πολιτισμού στην Αθήνα. Σε αυτόν τον χώρο, συναντιούνται άνθρωποι των Γραμμάτων & των Τεχνών εδώ και χρόνια, ανταλάσσουν απόψεις και ιδέες.

Κλείσιμο
Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Ο συγκεκριμένος χώρος αποπνέει μια σπάνια αισθητική και είναι πάντα ανοιχτός προς τους ανθρώπους. Αυτό είναι που τον καθιστά και ιδιαίτερα ελκυστικό.

Ενας χώρος ζωντανός και ζεστός. Αυτήν την ίδια ζεστασιά και ζωντάνια έφερε η οικογένεια Θεοχαράκη και στις Βρυξέλλες μαζί με ανθρώπους εκλεκτούς την Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου, στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο.

dasos
Δάσος (Λάδι σε μουσαμά)


Ανάμεσά τους η Μαρία Φιλοπούλου, η Λένα Αρώνη, η Κατερίνα Λυμπεροπούλου η Αννα Γριμάνη και πολλοί άλλοι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης