Βανδάλισαν τη "Μεγάλη Απόδραση" του Banksy

Βανδάλισαν τη "Μεγάλη Απόδραση" του Banksy

Άγνωστοι -με την υπογραφή «Team Robbo»- έσβησαν με κόκκινο χρώμα τη γραφομηχανή, στην οποία κατέληγε το σκοινί του "δραπέτη"

banksy-defaced
H πρόσφατη τοιχογραφία του γνωστού street artist Banksy στη φυλακή Ρήντινγκ με τίτλο "Η Μεγάλη Απόδραση" δεν έμεινε, τελικά, αλώβητη. Ο καλλιτέχνης είχε αναπαραστήσει στο έργο του έναν φυλακισμένο στην προσπάθεια του να αποδράσει με τη βοήθεια ενός σκοινιού, φτιαγμένου από χαρτί που ξετυλίγεται από μία γραφομηχανή. Το έργο του αποτελεί αναφορά στο γνωστό συγγραφέα Όσκαρ Ουάιλντ, ο οποίος είχε εκτίσει την ποινή του στη συγκεκριμένη φυλακή και κατά τη διάρκεια της είχε γράψει το γνωστό έργο του "Η Μπαλάντα της Φυλακής του Ρήντινγκ".

banksy-defaced


Ο βανδαλισμός της τοιχογραφίας αποκαλύφθηκε το πρωί της 16ης Μαρτίου. Άγνωστοι -με την υπογραφή «Team Robbo»- έσβησαν με κόκκινο χρώμα τη γραφομηχανή, στην οποία κατέληγε το σκοινί του "δραπέτη". Θεωρείται ότι η υπογραφή αναφέρεται στον -επίσης- street artist King Robbo, με τον οποίο ο Banksy βρισκόταν σε μακρόχρονη αντιδικία, πριν εκείνος πεθάνει το 2014. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης