LIVE

Κορωνοϊός

Αμφίπολη: Βρέθηκε ο νεκρός στα εννέα μέτρα βάθος!

Αμφίπολη: Βρέθηκε ο νεκρός στα εννέα μέτρα βάθος!

Ο σκελετός είναι σχεδόν ακέραιος - Το γενετικό υλικό θα εξεταστεί από ειδικό εργαστήριο - Βρέθηκε σε φέρετρο που εντοπίστηκε σε τάφο εντός του ταφικού μνημείου του λόφου Καστά

Κορυφώνεται η αγωνία για τα εντυπωσιακά ευρήματα που εντοπίστηκαν στο ταφικό μνημείο της Αμφίπολης. Στην ενημέρωση των δημοσιογράφων ανακοινώθηκε ότι βρέθηκε σκελετός, σχεδόν ακέραιος! Το γενετικό υλικό θα μεταφερθεί σε ειδικό εργαστήριο για έλεγχο προκειμένου να προκύψουν τα πρώτα στοιχεία σχετικά με την ταυτότητα αλλά και την διακρίβωση της ακριβούς ηλικίας του. 

Στον τρίτο θάλαμο, συγκεκριμένα σε βάθος 1,60μ. από τους σωζόμενους λίθους του δαπέδου, αποκαλύφθηκε μεγάλος κιβωτιόσχημος τάφος, κατασκευασμένος από πωρόλιθους. 

Οι εξωτερικές διαστάσεις του τάφου είναι μήκους 3,23μ., πλάτους 1,56μ. και σωζόμενου ύψους 1 μ. Ωστόσο, βρέθηκαν, κατά την ανασκαφή, ορθοστάτες από την ανωδομή του τάφου, που μας επιτρέπουν να θεωρήσουμε ότι το ύψος του έφτανε τουλάχιστον στο 1,80μ.

Εντός του τάφου δημιουργήθηκε μια επιμήκης βάθυνση πλάτους 0,54μ.και μήκους 2,35μ. Πρόκειται για τη θέση στην οποία τοποθετήθηκε ξύλινο φέρετρο. Βρέθηκαν, διάσπαρτα, σιδερένια και χάλκινα καρφιά, καθώς και οστέινα και γυάλινα διακοσμητικά στοιχεία του φερέτρου. Επισημαίνεται ότι το συνολικό ύψος του τρίτου θαλάμου από την κορυφή της θόλου έως τον πυθμένα του τάφου είναι 8,90μ.

Εντός και εκτός του τάφου, βρέθηκε ο σκελετός του νεκρού.

Είναι προφανές ότι το ανθρωπολογικό υλικό θα εξεταστεί από ειδικούς επιστήμονες. Είναι, εξίσου, προφανές ότι θα γίνουν όλες οι έρευνες τις οποίες απαιτεί η σύγχρονη επιστήμη, ειπώθηκε από την Άννα Παναγιωταρέα στην ενημέρωση των δημοσιογράφων.
Από την έρευνα του ανθρωπολογικού υλικού θα επιχειρηθεί να εξκριβωθεί η ταυτότητα του νεκρού, δηλαδή το φύλο, η ηλικία και ίσως κάποια ιδιαίτερα ανατομικά χαρακτηριστικά, τα οποία θα επιτρέψουν ενδεχομένως την ταύτιση του σκελετού με κάποιο συγκεκριμένο ιστορικό πρόσωπο.

Η επικεφαλής της ανασκαφής, Κατερίνα Περιστέρη επέμεινε στην άποψή της ότι ο τάφος της Αμφίπολης ανήκει σε επιφανή Μακεδόνα στρατιωτικό.

Η κυρία Περιστέρη έδειξε να ξαφνιάζει ακόμα και τις κυρίες Παναγιωταρέα και Μενδώνη, όταν εξέφρασε τη βεβαιότητά της ότι ο τάφος ανήκει σε άνδρα, στρατηγό.

Η ίδια η κυρία Περιστέρη, ωστόσο, πήρε αποστάσεις από την άποψη ότι πρόκειται για τον Μέγα Αλέξανδρο, άποψη που προσλαμβάνει βαρύνουσα σημασία δεδομένου ότι εκφράζονται από την επικεφαλής της ανασκαφής η οποία έχει όλα τα δεδομένα.

{{{ articlebanner-330x100-1 }}}

Ο σκελετός είναι σχεδόν ακέραιος

Tο γενετικό υλικό θα εξεταστεί από ειδικό εργαστήριο - Βρέθηκε σε φέρετρο που εντοπίστηκε σε τάφο εντός του ταφικού μνημείου του λόφου Καστά 

Το ταφικό συγκρότημα στον λόφο Καστά είναι ένα δημόσιο έργο, που για την κατασκευή του χρησιμοποιήθηκε η μεγαλύτερη ποσότητα μαρμάρου, που έχει ποτέ χρησιμοποιηθεί στη Μακεδονία. 

Να σας θυμίσω τα στοιχεία της μοναδικότητας του: Τύμβος ύψους 33μ, και επ᾽ αυτού το βάθρο με το υπερμέγεθες λιοντάρι, συνολικού ύψους 15,84. Οι σφίγγες, οι καρυάτιδες και το υπέροχο ψηφιδωτό με την αρπαγή της Περσεφόνης, αλλά και τα μαρμάρινα ζωγραφισμένα επιστύλια, τα οποία, αυτή τη στιγμή, συντηρούνται στο εργαστήριο του Μουσείου Αμφίπολης. Επισημαίνεται το πρωτοφανές ύψος του συνόλου της κατασκευής.«Περιμένετε λίγο, κάντε λίγη υπομονή»


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, αυτό το μνημείο αποτελεί μοναδική και πρωτότυπη σύνθεση ποικίλων χαρακτηριστικών. Είναι μια εξαιρετικά ακριβή κατασκευή, το κόστος της οποίας είναι προφανώς απίθανο να είχε αναληφθεί από ιδιώτη.

Πιθανότατα, πρόκειται για μνημείο αφηρωϊσμένου νεκρού, δηλαδή, θνητού στον οποίον αποδόθηκαν λατρευτικές τιμές από την κοινωνία της εποχής του. Ο νεκρός ήταν εξέχουσα προσωπικότητα, καθώς μόνον έτσι εξηγείται η κατασκευή αυτού του μοναδικού ταφικού συγκροτήματος.

Στις 22 Νοεμβρίου, ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κ. Τασούλας θα δώσει συνέντευξη στο Μουσείο της Αμφίπολης, στη μία το μεσημέρι σχετικά με τα ευρήματα και την επόμενη φάση των εργασιών στο τύμβο Καστά.

Στις 29 Νοεμβρίου, ημέρα Σάββατο και ώρα 11.00 θα παρουσιαστούν τα αποτέλεσματα της ανασκαφικής περιόδου στον λόφο Καστά, από την έφορο Αρχαιοτήτων Σερρών Κ. Περιστέρη και τους συνεργάτες της, στην Αθήνα, στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού.

«Περιμένετε λίγο, κάντε λίγη υπομονή», απάντησε η Άννα Παναγιωταρέα στις ενθουσιώδεις αντιδράσεις των δημοσιογράφων και πρόσθεσε ότι το ανθρωπολογικό υλικό θα έχει εξεταστεί σε λίγες μέρες.

Οπως ανακοινώθηκε, στον τρίτο θάλαμο,βρέθηκε μεγάλος αυτοσχέδιος τάφος κατασκευασμένος από πορόλιθους, 1,60 μέτρα κάτω από το δάπεδο του τριτου θαλάμου. 

Επίσης εντός του τάφου παρατηρήθηκε επιμήκης βαθυνση πλάτους 0,54 και μήκους 2,35 μέτρων. Κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων αποκαλύφθηκε ότι εντός του τάφου υπήρχε ξύλινο φέρετρο, κάτι που αποδεικνύεται από περίπου 20 διάσπαρτα σιδερένια και χάλκινα καρφιά όπως επίσης οστέινα και γυάλινα διακοσμητικά του φερέτρου.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της επίσημης ανακοίνωσης του υπουργείου Πολιτισμού για τον εντεπισμό σκελετού στο ταφικό μνημείο της Αμφίπολης:


1. Συνεχίστηκαν οι εργασίες από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Σερρών, στον λόφο Καστά και συγκεκριμένα στον τρίτο θάλαμο. Σε βάθος 1,60μ. από τους σωζόμενους λίθους του δαπέδου, αποκαλύφθηκε μεγάλος κιβωτιόσχημος τάφος, κατασκευασμένος από πωρόλιθους
2. Οι εξωτερικές διαστάσεις του τάφου είναι μήκους 3,23μ., πλάτους 1,56μ. και σωζόμενου ύψους 1 μ. Ωστόσο, βρέθηκαν, κατά την ανασκαφή, ορθοστάτες από την ανωδομή του τάφου, που μας επιτρέπουν να θεωρήσουμε ότι το ύψος του έφτανε τουλάχιστον στο 1,80μ.

3. Εντός του τάφου δημιουργήθηκε μια επιμήκης βάθυνση πλάτους 0,54μ.και μήκους 2,35μ.


 Πρόκειται για τη θέση στην οποία τοποθετήθηκε ξύλινο φέρετρο. Βρέθηκαν, διάσπαρτα, σιδερένια και χάλκινα καρφιά, καθώς και οστέινα και γυάλινα διακοσμητικά στοιχεία του φερέτρου.


Επισημαίνεται ότι το συνολικό ύψος του τρίτου θαλάμου από την κορυφή της θόλου έως τον πυθμένα του τάφου είναι 8,90μ.

4. Εντός και εκτός του τάφου, βρέθηκε ο σκελετός του νεκρού. Είναι προφανές ότι το ανθρωπολογικό υλικό θα εξεταστεί από ειδικούς επιστήμονες. Είναι, εξίσου, προφανές ότι θα γίνουν όλες οι έρευνες τις οποίες απαιτεί η σύγχρονη επιστήμη.

5. Το ταφικό συγκρότημα στον λόφο Καστά είναι ένα δημόσιο έργο, που για την κατασκευή του χρησιμοποιήθηκε η μεγαλύτερη ποσότητα μαρμάρου, που έχει ποτέ χρησιμοποιηθεί στη Μακεδονία. Να σας θυμίσω τα στοιχεία της μοναδικότητας του: Τύμβος ύψους 33μ, και επ᾽ αυτού το βάθρο με το υπερμέγεθες λιοντάρι, συνολικού ύψους 15,84. Οι σφίγγες, οι καρυάτιδες και το υπέροχο ψηφιδωτό με την αρπαγή της Περσεφόνης, αλλά και τα μαρμάρινα ζωγραφισμένα επιστύλια, τα οποία, αυτή τη στιγμή, συντηρούνται στο εργαστήριο του Μουσείου Αμφίπολης. Επισημαίνεται το πρωτοφανές ύψος του συνόλου της κατασκευής.

6. Επομένως, αυτό το μνημείο αποτελεί μοναδική και πρωτότυπη σύνθεση ποικίλων χαρακτηριστικών. Είναι μια εξαιρετικά ακριβή κατασκευή, το κόστος της οποίας είναι προφανώς απίθανο να είχε αναληφθεί από ιδιώτη.

7. Πιθανότατα, πρόκειται για μνημείο αφηρωϊσμένου νεκρού, δηλαδή, θνητού στον οποίον αποδόθηκαν λατρευτικές τιμές από την κοινωνία της εποχής του. Ο νεκρός ήταν εξέχουσα προσωπικότητα, καθώς μόνον έτσι εξηγείται η κατασκευή αυτού του μοναδικού ταφικού συγκροτήματος.

8. Προκειμένου να δρομολογηθούν οι εργασίες αποκατάστασης του μνημείου, μελετώνται συστηματικά τα διάσπαρτα αρχιτεκτονικά μέλη, τα οποία έχουν ταυτιστεί και αποδοθεί στον περίβολο. Πρόκειται για 500 περίπου μαρμάρινα μέλη, που βρίσκονται στην γύρω περιοχή, εκεί όπου σήμερα είναι τοποθετημένο το λιοντάρι, ενώ καθώς αποσύρθηκαν, προ ολίγων ημερών, τα νερά της λίμνης Κερκίνης, αποκαλύφθηκαν περισσότερα από εκατό μέλη του περιβόλου, όπως γείσα, ορθοστάτες και στέψεις. Είχαν μεταφερθεί, το 1936 από την Ούλεν, η οποία είχε αναλάβει την κατασκευή του φράγματος της Κερκίνης.
9. Στο πλαίσιο των αρχαιολογικών ερευνών στον τύμβο έγινε έλεγχος και δειγματοληψία των ιζημάτων, εσωτερικά και εξωτερικά του τάφου, όπως και γεωτρητικός έλεγχος του υπεδάφους του, ώστε να διαπιστωθεί το γεωλογικό υπόβαθρο. Τα ιζήματα αποτελούνται από εναλλαγές άμμου και μάργας, λιμναίας προέλευσης.

10. Για τις επόμενες ημέρες προβλέπεται η ολοκλήρωση του κοσκινίσματος των χωμάτων, η ολοκλήρωση των υποστυλωτικών εργασιών και η συνέχιση των εργασιών συντήρησης στο μνημείο, αλλά και των ευρημάτων στο εργαστήριο του Μουσείου της Αμφίπολης. Ιδαίτερη έμφαση δίνεται στη συντήρηση των τμημάτων του ελλείποντος μέρους του ψηφιδωτού.

11. Στις 22 Νοεμβρίου, ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κ. Τασούλας θα δώσει συνέντευξη στο Μουσείο της Αμφίπολης, στη μία το μεσημέρι σχετικά με τα ευρήματα και την επόμενη φάση των εργασιών στο τύμβο Καστά.

12. Στις 29 Νοεμβρίου, ημέρα Σάββατο και ώρα 11.00 θα παρουσιαστούν τα αποτέλεσματα της ανασκαφικής περιόδου στον λόφο Καστά, από την έφορο Αρχαιοτήτων Σερρών Κ. Περιστέρη και τους συνεργάτες της, στην Αθήνα, στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού.

13. Γεωφυσικές διασκοπίσεις

1. Η γεωφυσική διασκόπιση θα γίνει από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονικής, ειδικότερα από το εργαστήριο Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής, το οποίο διευθύνεται από τον καθηγητή Γρηγόρη Τσόκα, μετά από πρόταση του πρυτάνεως καθηγητή Περικλή Μήτκα. Σημειώνεται ότι το ΑΠΘ έθεσε στη διάθεση του Υπουργείου Πολιτισμού όχι μόνον την τεχνογνωσία του αλλά και πόρους του Πανεπιστημίου.

2. Για την διερεύνηση του Τύμβου Καστά θα χρησιμοποιηθεί, κυρίως, η μέθοδος της ηλεκτρικής τομογραφίας, στην ανάπτυξη της οποίας έχει συμβάλλει καθοριστικά το συγκεκριμένο εργαστήριο. Η μέθοδος συνίσταται στην ηλεκτρική απεικόνιση του υπεδάφους, παρόμοια με την ιατρική τομογραφία. Εχει δε αποδώσει σε εξερεύνηση άλλων τύμβων- πχ. Απολλωνία, Κιλκίς, Βεργίνα, Αργολιδα κ.α) Αποτελέσματα από την διερεύνηση του τύμβου Καστά σε επόμενη ενημέρωση.

{{{ articlebanner-330x100-triple-1 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-2 }}}
{{{ articlebanner-330x100-triple-3 }}}


Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (164)

:)

Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΙΝΑΙ αλλα θα το πουν; Δε θα το πουν; Αναλογα τι συμφερει τους ανθελληνες!!!! Το ξεραν απο την αρχη ποιανου ταφος ειναι,εχουν βρει και εχουν βρει στις ανασκαφες πραγματα....τα μεταφερουν νυχτα,κρυφα, στη ζουλα.....μη μαθει ο κοσμος και αναπτερωθει το ηθικο μας και τους παρει ο διολος.....αραγε ποσα απο τα ευρηματα θα πουληθουν απο δαυτους σε συλλεκτες,ποσα δις θα παρουν για την προδοσια της κληρονομιας των Ελληνων και θα φουσκωσουν κιαλλο τους τραπεζικους τους λογαριασμους. Στο τελος ομως δεν σκεφτονται οτι θα παρουν μονο 3 μετρα γης και αυτη δανεικη και οτι θα αφησουν ενα ονομα ξεφτηλισμενο!

Vforvaggos

ετσι ακριβως φιλε μου ολοι στο τελος κατω απ την φη καταληγουμε κι αυτο π μενει ειναι οι πραξεις και τ εργα μας :-P

Ο M Αλέξανδρος

όπως γνωρίζουμε, μεταφέρθηκε από τον τόπο θανάτου του στην Αιγυπτο , ταριχευμένος μέσα σε μέλι! Άρα ΔΕΝ αποτεφρώθηκε, ένα το κρατούμενο! Ο Καίσαρας , αναφέρεται ότι πήγε και προσκύνησε τον τάφο του στην Αιγυπτο! άρα μέχρι την βασιλεία της Κλεοπάτρας υπήρχε τάφος κι ήταν γνωστός! Έκτοτε, τι απέγινε, μόνον σοβαροί μελετητές του θέματος ίσως γνωρίζουν κάποια πράγματα, που εμεις αγνοούμε.. Πάντως , δεν υπάρχει περίπτωση , ο μακεδονικός λαός αλλά κι όλοι οι Έλληνες όσο κι αν τρωγόντουσαν μεταξύ τους, να μην τίμησαν τον απίστευτο Στρατηλάτη, όχι μόνον γιατί εξαφάνισε τον μέγα εχθρό της Ελλάδας , τους Πέρσες, αλλά γιατί θεοποιήθηκε από ένα σημείο και μετά! Είμαι βέβαιος ότι μετά την ρωμαική επικράτηση και την μετέπειτα χριστιανική βαρβαρότητα κατά των εθνικών της Ελλάδας, κάποιοι μερίμνησαν ώστε ο " θεός" να μεταφερθεί στην πατρίδα που τον γέννησε και ο τάφος του, σε ξένο έδαφος πια, να αφεθεί στην μοίρα του χωρίς φόβο σύλλησης του νεκρού... Είναι εντελώς παράλογο, να μην έχει βρεθεί ΤΙΠΟΤΕ , έστω ένα κενοτάφειο αφιερωμένο στον Μ Αλέξανδρο! Προφανώς οι συνθήκες δεν επέτρεπαν να μεταφερθούν τα λείψανά του με τιμές ..θεού.. Πολύ πιθανόν να χρησιμοποίησαν ένα ήδη υπάρχον μεγαλοπρεπές μνημείο της οικογένειας για να μην γίνει αντιληπτό και να το γνωρίζουν ελάχιστοι.. Με αυτό το σκεπτικό, πρέπει να βρεθούν κι άλλοι τάφοι στον λόφο! Της μητέρας του, του παιδιου του ίσως ... Οι συγκυρίες, σε συνδυασμό με το ιστορικό που ακολουθεί το θέμα του τάφου του Μ.Αλεξάνδρου, με κάνει κακύποπτο όσο αφοραστ' αποτελέσματα της ανάλυσης DNA που θα κοινοποιηθούν..Είναι τραγικό.. Τι μοίρα τραγική έχουμε σαν λαός να μην μπορούμε να αγαπάμε την γη μας και ό,τι θαυμάσιο αυτή γέννησε κι ανάθρεψε, να ασπαζόμαστε μισελληνικά δόγματα που συνεχίζουν να γκρεμίζουν και να ιεροσυλλούν την ιστορία μας, να βγάζουμε δηλαδή μόνοι τα μάτια μας...

Vforvaggos

βασικα στην Αιγυπτο ηταν θεος...ως φαραω..παντως ολοι οι Μακεδονες βασιλιαδες ενταφιαζονταν στον τοπο καταγωγης τους...οποτε καποια στιγμη πρεπει να ηρθε το μουμοιοποιημενο σωμα του..η να εγινε αποπειρα εστω...

Κώστας

Ο Στρατούλης θα είναι ο νέος Υπουργός Πολιτισμού

cs

Ο ΠΑΝΤΖΑΣ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ

Γιάννης Πανταζής

..... υπάρχουν Ελληνες που παρακαλούν να μη βγει τίποτε αξιόλογο στην ανασκαφή, διότι ακριβώς είναι εγωϊστές και δεν δέχονται να έχουν πέσει έξω στις αρνητικές προβλέψεις τους. Δεν μπορούν να δεχθούν ότι σπούδασαν κάτι που δεν πρόσθεσε λίγο στο χαμηλό τους επίπεδο, που πήραν θέσεις που δεν τους άξιζαν καί που καθήμενοι στον καναπέ (όπου λεχει δημιουργηθεί λακούβα βαθειά απ την τεμπελιά (σαν να υπέστη ανασκαφή) και από το Βήματου καναπέ βγαίνει στα ΜΜΕ και δηλώνει ότι η κ. Περιστέρη δεν έκανε καλά τη δουλειά της, χρησιμοποίησε λάθος εργαλεία κλπ κλπ και επίσης με έπαρσην εξεταστέαν από Βυζαντινοψυχολόγους δηλώνει αυταρχικά : Τελειώσαμε λοιπόν με την Αμφίπολη. Μην περιμένετε τίποτε από δω και πέρα.......Τι μικρός που δείχνεις μεγάλε" Αδειο μύδι . Ναι και αντί να σκάσουμε εμείς που παρακαλούμε να βγει κάτι εντυπωσιακό για την πατρίδα μας, Να (σ)κάσης εσύ κύριε λίγε και ζηλόφθωνα....Τώρα βέβαια σε τάπωσαν οι άνθρωποι που τους βγαίνει το λάδι να προσφέρουν κάτι εκτός από στείρα άρνηση και υποφέρεις. Δεν πειράζει έτσι είναι το Ελληνικό Δημόσιο σε μεγάλο ποσοστό. Οι τεμπέληδες κρίνουν και οι εργατικοί κρίνονται. Και επειδή έκανα 40 χρόνια σε Τράπεζες και γνηώρισα μια και υπηρέτησα σε όλα τα επίπεδα, κατάλαβα ότι τα κοματόσκυλα, οι λουφαδόροι και οι τεμπελολακέδες έχουν φθόνο και ζήλεια για όλους όσους ιδρώνουν και προσφέρουν. Ακούς κύριε νακάσης αναπαυτικά στον καναπέ και να δεις και τα υπόλοιπα ευρήματα. Εχουν ενδιαφέρον για τους γνήσιους Ελληνες. Μήπως τα καταφέρεις και μυηθείς

Vforvaggos

ετσι ακριβως ειναι αδερφε..και εντωμεταξυ βγαινουν κι οι καθηγητες του απθ και λενε μπαρουφες ελεος δηλδ...τεσπα η κυρια Περιστερη τους εχει καταλαβει και περιμενει λιγο καιρο πριν βγαλει ανακοινωσεις..μεψρι τοτε πεταει ο καθενας την μαλακια του και βγαινει η Περιστερη να την διαψευσει χαχα καλα τους κανει!!

Χαρης

Μπορουν οι Σκοπιανοι να μας δωσουν DNA απο εναν απο τους πολλους ταφους που βρεθηκαν εκει για συγκριση; Humble request for the inhabitants of Skopje to provide genetic material from one of the "many" Macedonian graves found in their lands for comparison? My apologies, my mistake, there no graves ... only kits like statues of foreign to you GREEKS

Δήμος

We have Amphipolis re...ΝΑ!! (και με τα 5 δάχτυλα )

...............ηκα

χ...ηκα!

Σκεπτόμενος το μέλλον

Επανέρχομαι στην αρχαία ονομασία του λόφου Καστά (Κάστρου) την ΑΚΡΑ πού σήμαινε Ακρόπολις και ήταν το θρησκευτικό κέντρο της αρχικής πόλεως του Άρεως (Θρακική) γύρω από την οποία χτίστηκε αργότερα (κυκλικώς/αμφί) ή γνωστή Αμφίπολις (βλ. Αρποκρατίωνα περί Αμφιπόλεως). Απορεί κανείς γιατί οι αρχαιολόγοι και οι υπόλοιποι ερευνητές δεν αναφέρθηκαν ποτέ σε αυτή την πληροφορία που μας δίνουν οι αρχαίοι συγγραφείς και επιμένουν πεισματικά στην αναζήτηση τάφων επωνύμων στρατηγών κλπ. Επίσημη θρησκεία εκείνης της εποχής η ανθρωποκτόνος Σεληνολατρεία και τα Καβείρια Μυστήρια των Καδμείων και Σκυθών (βλ. Ερμή/Περσεφόνη/Άδη). Συνεχιστές τους οι Μακεδόνες βασιλείς οι οποίοι ήσαν όλοι Σεληνολάτρες μηδενός εξαιρουμένου. Το ίδιο και οι άθλιοι Ρωμαίοι που ακολούθησαν με τα Σινάτα τους (βλέπε περιγραφή τους στο Χρονικό περί Πατρίων του Γεωργίου Κωδινού). Το Κυκλώπειο (κυκλικό) κτίσμα στον Δίδυμο λόφο είναι πανάρχαιο και επεκτείνεται υπογείως στα πρότυπα των αρχαίων Λαβυρίνθων και Σινάτων. Η σωρός που βρέθηκε πρόσφατα στο σφραγισμένο φρεάτιο και σε καμία περίπτωση τάφο που οδηγούσε στον κάτω κόσμο, στην καλύτερη περίπτωση να ανήκει σε κάποιον ασήμαντο ιερέα ή μοναχό των πρώτων χριστιανικών χρόνων. Η συνέχεια θα έχει πολύ ενδιαφέρον όταν τα φρεάτια θα αρχίσουν να βαθαίνουν περισσότερο και θα χρειάζονται μέρες για να επιστρέψει κάποιος στην επιφάνεια (Βλέπε Λυκόφρονα γιά υπόγειες σήραγγες της Θράκης που έφταναν μέχρι την Μέμφιδα των Σφιγγών).

Ο κόσμος το έχει τούμπανο

Αριστερός και πατριώτης δεν γινεται . Πρωτα το κόμμα μετα η πατρίδα . End of conversation

Φοβου

αν το ψαξετε λιγακι θα δειτε τα κοινα στοιχεια που συνδεουν τον τροπο που χριστηκε και σφραγιστηκε ο ταφος με την αρχαια αιγυπτο και τις πυραμιδες...αν ειμαι σωστος...Ο μεγας μετα τον θανατο του ελαβε τις τιμες που λαμβαναν οι φαραω. και γι αυτο χτιστηκε και ενα τετοιο μνημειο προς τιμην του...εξαλλου η ομοιοτητα του μνημειου με τις ουραμιδες(πολυ ισχυρη σφραγιση.μεγαη περιβολος.λαβυρινθους υπογειος ακολουθει.) τοτε μπορουμε να πουμε πως ολα αυτα...μας δειχνουν προς μια καγευθυνση...εναν φαραω που ελευθερωσε τον λαο της Αιγυπτου απ τους Περσες.που τον λατρευαν ως Θεο...Αλεξανδρε μας βλεπεις και γελας απ τον ψηλο σου θρονο:')

Φρόυντ

Δεν μπορεί Θεέ μου ... να είναι τόσο χτυπημένος... ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΤΟΝ , ΧΑΖΕΨΕ

spyros

Συμφωνώ απολύτως και επαυξάνω: ακόμη ένα επιχείρημα είναι η ύπαρξη σφίγγας και στις δυο περιπτώσεις. Ασχέτως αν οι σφίγγες της Αμφίπολης μοιάζουν σαν γατάκια μπροστά στη μεγάλη Σφίγγα της Γκίζας.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης