Γιώργος Νταλάρας: Προσκάλεσε άλλους μουσικούς να «πειράξουν» τα τραγούδια του - Βίντεο

Γιώργος Νταλάρας: Προσκάλεσε άλλους μουσικούς να «πειράξουν» τα τραγούδια του - Βίντεο

Στο νέο του άλμπουμ με τίτλο «Πειράζοντας τον Νταλάρα»

Peirazontas_ton_Dalara
Ενώ τις τελευταίες ημέρες το όνομα του Γιώργου Νταλάρα «παίζει» πολύ εξαιτίας κάποιων αιχμηρών δηλέσεών του σχετικά με τραγουδιστές της νεότερης γενιάς, εκείνος δίνει τη δική του ψήφο εμπιστοσύνης σε καλλιτέχνες, με το να τούς εμπιστεύεται τα πολύτιμα τραγούδια του. Η νέα δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Πειράζοντας τον Νταλάρα», που κυκλοφορεί αυτές τις ημέρες, αποτελεί ένα ενδιαφέρον μουσικό πείραμα, που αποδεικνύει, όχι μόνον την πίστη του ερμηνευτή στο ταλέντο άλλων μουσικών αλλά και πως τα καλά τραγούδια μπορούν να αποδοθούν με διαφορετικούς ηχητικούς τρόπους, χωρίς να χάνουν τον βασικό πυρήνα τους αποτελεί 
Γιώργος Νταλάρας - Κάπου Νυχτώνει | Πειράζοντας τον Νταλάρα (Official Visualiser)
Τόσο ο ίδιος ο ερμηνευτής, όσο και άλλοι καλλιτέχνες «πειράζουν» κάποια από τα πιο αγαπημένα τραγούδια του οδηγώντας τα, με σεβασμό, σε νέους μουσικούς δρόμους οι οποίοι, ωστόσο, δεν τα «αποξενώνουν» από τις καλλιτεχνικές αρχές που τα διέπουν.

Ανάμεσά τους τα κομμάτια «Κάπου Νυχτώνει», «Ξένος για σένανε κι εχθρός», «Τι Πάθος», «Σε μαγικά νησιά», «Δεν θέλω πια να ξαναρθείς», «Μη γυρίζεις πια», «Τι σου κάνα και μ’ εγκατέλειψες» αλλά και το σχετικά πρόσφατο «Σαν το Κερί» τα οποία έχουν διασκευαστεί από τον Νίκο Μπιτζένη των «Μίκρο», τομ Χρήστο Δάντη και τον Αλέξανδρο Καρόζα ενώ ο ίδιος ο Γιώργος Νταλάρας έχει πειραματιστεί με το παραδοσιακό της Χίου«Πετροπέρδικα».

Κλείσιμο
Οι ενορχηστρώσεις διέπονται από φρεσκάδα, κινούνται σε σύγχρονα, έθνικ, ακουστικά και μπιτ μοναπάτια και οι μουσικοί πειραματισμοί είναι πολλοί στο άκουσμα των νέων εκτελέσεων, παρόλα αυτά, το βασικό στίγμα των τραγουδιών, η ουσία τους, το αίσθημα που τα διαπερνά, δεν έχουν διαταραχθεί, είναι εκεί, ατόφια και δυνατά.

«Τα τραγούδια, όταν γραφτούν και τραγουδηθούν, φεύγουν από τα σπίτια τους και κάνουν τον δικό τους δρόμο.Ζούσα και ζω με τα τραγούδια από παιδί.  Με αυτά που πρωτοτραγούδησα αλλά και με τα άλλα που αγάπησα σαν δικά μου.Κι αυτά που αγαπούσα, όπως ξέρετε, τα ‘’πείραζα’’ από μικρός. Ε, τώρα ήρθε και η σειρά μου!» σημειώνει ο Γιώργος Νταλάρας

Ειδήσεις σήμερα:

Οι προτεραιότητες Μητσοτάκη: Έρχονται πέντε νομοσχέδια για την καθημερινότητα του πολίτη

Κόντρα Κασιμάτη με Μωραΐτη - Τον αποκαλεί «ψώνιο της παραπολιτικής», την λέει «κλόουν της εγωπάθειας»

Survivor 2024: Στον τάκο ο Αλέξης Παππάς, έμειναν άφωνοι οι Μαχητές - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης