Νίκος Καζανάς: Ο Έλληνας καθηγητής που βραβεύτηκε στην Ινδία

Νίκος Καζανάς: Ο Έλληνας καθηγητής που βραβεύτηκε στην Ινδία

Για το έργο της μελέτης της Βεδικής Παράδοσης της Ινδίας και της θέσης της στον γενικότερο Ινδο-Ευρωπαϊκό Πολιτισμό 

Kazanas
Mε μία από τις υψηλότερες διακρίσεις της Ινδικής Δημοκρατίας, τον τίτλο «Padma Shri» τιμήθηκε ο Έλληνας καθηγητής Νίκος Καζανάς. Η επίσημη τελετή βράβευσής του θα πραγματοποιηθεί τους προσεχείς μήνες σε ειδική εκδήλωση στο Προεδρικό Παλάτι στο Ν. Δελχί, από τον Πρόεδρο της Ινδικής Δημοκρατίας κ. Ram Nath Kovind.

Ο τίτλος αυτός απονέμεται από το 1954, σε εξέχουσες προσωπικότητες που διακρίνονται με το έργο τους σε τομείς όπως οι Τέχνες, οι Επιστήμες, η Λογοτεχνία και Εκπαίδευση, η Κοινωνική Προσφορά. Ο Νίκος Καζάνας, βραβεύθηκε για το έργο της μελέτης της Βεδικής Παράδοσης της Ινδίας και της θέσης της στον γενικότερο Ινδο-Ευρωπαϊκό Πολιτισμό αλλά και για την έκδοση βιβλίων- μελετών σχετικά με τις ομοιότητες της Αρχαιο-Ελληνικής και της Αρχαιο-Ινδικής Παράδοσης .

Ο Ινδός πρέσβης, με την ευκαιρία της εκδήλωσης δήλωσε: «Τα θερμότερα συγχαρητήριά μου στον καθηγητή κ. Νίκο Καζάνα για τη βράβευσή του με το «Padma Shri» σε αναγνώριση της συμβολής του στη Λογοτεχνία και Εκπαίδευση από τον αξιότιμο Πρόεδρο της Ινδικής Δημοκρατίας με αφορμή την ημέρα Δημοκρατίας 2021».

Ο Νίκος Καζάνας σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο University College, Φιλοσοφία και Πολιτική Οικονομία στο School of Economic Science και Σανσκριτικά στο School of Oriental and African Studies, με μεταπτυχιακά στο Μπενάρες (Varanasi) και Πούνα (Pune) στην Ινδία. Δίδαξε στο Λονδίνο Φιλοσοφία, Οικονομικά και Σανσκριτικά και από το 1976 ίδρυσε και διευθύνει τον Όμιλο Μελετών στην Αθήνα. Έλαβε μέρος σε πολλά διεθνή Συνέδρια στις ΗΠΑ, στην Ευρώπη και στην Ινδία, όπου παρουσίασε μελέτες για θέματα Φιλοσοφίας, Γλωσσολογίας και Ινδολογίας. Πολλές από αυτές έχουν δημοσιευτεί σε έγκριτα ακαδημαϊκά περιοδικά. Είναι μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του περιοδικού που εκδίδει το Adyar Library and Research Centre στο Chennai στην Ινδία. Έχει εκδώσει πολλές μεταφράσεις Φιλοσοφικών κειμένων της Βεδικής Παράδοσης στα Ελληνικά και έχει οργανώσει σειρές σεμιναρίων εκμάθησης της Σανσκριτικής γλώσσας και λογοτεχνίας.

Ειδήσεις σήμερα: 

Κρήτη: Σπαραγμός στο τελευταίο αντίο του μικρού Ζαχαρία

Ιταλία: Υπό εξέταση το ασυμβίβαστο της άρνησης εμβολιασμού με τα επαγγέλματα γιατρού και νοσοκόμου

Τρόμος στον Κολωνό: Άρπαξε ηλικιωμένη την ώρα που πήγαινε στην εκκλησία και την ανάγκασε να κάνει ανάληψη 5.000 ευρώ!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης