«Του δρόμου η χαρά»: Ο Νίκος Πορτοκάλογλου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου και το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου
Μετά το διπλό sold out της περασμένης χρονιάς, ο Νίκος Πορτοκάλογλου επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη) με μια νέα τολμηρή πρόταση.
Μια άλλη ματιά στα αγαπημένα από όλους τραγούδια του και μια νέα ευκαιρία σε κάποια λιγότερο γνωστά που αξίζουν να ανακαλύψουμε, θα αποτελέσουν το υλικό των δύο συναυλιών του κορυφαίου τραγουδοποιού την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου και το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2025.
Ένας διαφορετικός, μικτός ήχος που δεν έχουμε συνηθίσει στην 40χρονη διαδρομή του και τέσσερις εξαιρετικοί ερμηνευτές που ξεχώρισε από την τηλεοπτική εκπομπή του, «Μουσικό Κουτί» είναι η νέα πρόταση του πάντα ανήσυχου και δημιουργικού, Νίκου Πορτοκάλογλου.
Το νέο επεισόδιο σε ένα μακρύ ταξίδι που το χαρακτηρίζει «του δρόμου η χαρά».
Η συνάντηση της ανατολής και της δύσης, της παράδοσης και των σύγχρονων ρευμάτων, που υπήρξε πάντα η μουσική ταυτότητα του δημιουργού, εδώ παίρνει σάρκα και οστά με το ηλεκτρικό συγκρότημά του, τους «Ευγενείς Αλήτες», το κουαρτέτο εγχόρδων «Ηχώ» και μια τετράδα από σπουδαίους παραδοσιακούς σολίστες. Το σχήμα συμπληρώνεται με το φωνητικό σύνολο της Ναταλίας Λαμπαδάκη. Εκτός από τον ίδιο και τον σταθερό του συνεργάτη, Βύρωνα Τσουράπη, θα ερμηνεύσουν τραγούδια του οι τέσσερις εκλεκτοί του καλεσμένοι που εκπροσωπούν διαφορετικές γενιές και μουσικά ιδιώματα: η Ανδριάνα Αχιτζάνοβα, ο Θοδωρής Κοτονιάς, η Μαρία Παπαγεωργίου και ο ηπειρώτης Κώστας Τζίμας.
Χιλιάδες φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν το μονοθέσιο που κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών της Formula 1 το 2025 και τη θρυλική McLaren MP4/6 του Ayrton Senna να «βρυχώνται» σε μια ειδικά διαμορφωμένη πίστα στο ΟΑΚΑ.
Οι μεγαλύτερες αλλαγές στην ιστορία σπάνια ανακοινώνουν την άφιξή τους. Δεν ξεκινούν με μια ανακάλυψη ούτε με μια εφεύρεση. Ξεκινούν τη στιγμή που μια ιδέα, τόσο βαθιά ριζωμένη που μοιάζει αυτονόητη, παύει ξαφνικά να ισχύει. Μία από αυτές τις ιδέες ήταν ότι υπάρχει ένας σωστός τρόπος να τρώμε.