Κρήτη: Σπαραγμός στο τελευταίο αντίο του μικρού Ζαχαρία

Κρήτη: Σπαραγμός στο τελευταίο αντίο του μικρού Ζαχαρία

Οι δρόμοι της Λιγόρτυνος έχουν στρωθεί με λουλούδια - Τραγικές φιγούρες οι γονείς - Σπαρακτικό το μοιρολόι της γιαγιάς του 2χρονου -  Συγκλονίζουν οι μαντινάδες για το δίχρονο αγγελούδι - Δείτε το βίντεο

paidakii
Λίγο μετά τις 2.00 έφτασε στη Λιγόρτυνο η νεκροφόρα που μετέφερε το 2χρονο αγγελούδι που έφυγε τόσο άδικα από τη ζωή μετά από τη γενναία μάχη που έδωσε έπειτα από την πτώση του σε βαρέλι με ασβεστόνερο.

Μόλις έκανε την εμφάνισή του το λευκό φέρετρο όλοι οι παρευρισκόμενοι «λύγισαν» καθώς ακόμα και τώρα δεν μπορούν να πιστέψουν ότι ο Ζαχαρίας δεν βρίσκεται κοντά τους.
kideia__18_
kideia__14_
Όλοι οι χωριανοί στάθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της οικογένειας ενώ κατέφταναν στην εκκλησία και το νεκροταφείο κρατώντας μία ανθοδέσμη με λουλούδια στην οποία υπήρχαν και… στρουμφάκια. Αξίζει να σημειωθεί πως οι δρόμοι της Λιγόρτυνος έχουν στρωθεί με λουλούδια (κρίνα, γαρύφαλλα και άλλα είδη). Από εκεί πέρασε η νεκροφόρα που μετέφερε το άψυχο σώμα του παιδιού στην εκκλησία όπου θα τελεστεί η κηδεία και στο νεκροταφείο.
kideia__15_
kideia__17_
kideia__16_
kideia__19_
Ο μικρός Ζαχαρίας που απέκτησε το όνομά του το μεσημέρι της Πέμπτης όταν και χρειάστηκε να τελεστεί αεροβάφτιση καθώς η πορεία της υγείας του παρουσίαζε επιδείνωση έφυγε από τη ζωή στην 1.00 τα ξημερώματα και αφού πάλεψε για να παραμείνει στην ζωή για περισσότερες από 24 ώρες.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς και οι γιαγιάδες με τους παππούδες του μικρού αγοριού

Κλείσιμο
Τραγικές φιγούρες αποτελούν οι γονείς καθώς και οι γιαγιάδες με τους παππούδες του μικρού αγοριού. Από νωρίς στο σπίτι της οικογένειας κυριαρχεί η θλίψη και ο πόνος καθώς και μία σιωπή που όπως την χαρακτήρισε ο ιερέας του χωριού «είναι εκκωφαντική». Η γιαγιά του παιδιού, που με δυσκολία στέκεται στα πόδια της, ραγίζει τις… καρδιές όλων των παρευρισκομένων με το μοιρολόι της

«Αχ είναι το σπίτι του παππού του και το τοιχοκολήσανε καλέ μου Στο στύλο του σπιτιού το παιδί μου είναι η ζωή μου. Και δεν θα ξανάρθει ο καλός μου Με τίποτε, με τίποτε το φως μου…».






Η οικογένεια λίγες ώρες πριν αποχαιρετήσουν το παιδί τους, αποφάσισε να βαφτίσει τη μικρή του αδερφή που ήρθε στον κόσμο πριν λίγους μήνες, θέλοντας να τηρήσουν την τοπική παράδοση που θέλει τις οικογένειες να μην έχουν αβάπτιστα μέλη πριν φύγει για τη ζωή κάποιο άλλο.

Το όνομα που της δόθηκε είναι Νεκταρία.

«Άντε καλό μου Ζαχαριό στον ουρανό απάνω» - Συγκλονίζουν οι μαντινάδες για το δίχρονο αγγελούδι

Ολόκληρη η Κρήτη έχει συγκλονιστεί από το χαμό του μικρού Ζαχαρία, με πολλούς χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να αναρτούν μαντινάδες για το αδικοχαμένο παιδάκι.

Ακολουθούν κάποιες από αυτές:

madinades
madinades1





Πηγή: cretapost, creta24.gr

Ειδήσεις σήμερα: 

Ανώτατοι καθολικοί κληρικοί στην Κολωνία συγκάλυπταν κακοποίηση παιδιών από ιερωμένους

Good Job Nicky: «Ο πατέρας μου είναι ο Βαρθακούρης, ο Πάριος είναι ένα ιερό τέρας που θαυμάζω»

Ιταλία: Υπό εξέταση το ασυμβίβαστο της άρνησης εμβολιασμού με τα επαγγέλματα γιατρού και νοσοκόμου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης