Μια αλλιώτικη κατασκήνωση δύο βήματα από το κέντρο της Αθήνας

Μια αλλιώτικη κατασκήνωση δύο βήματα από το κέντρο της Αθήνας

Ένα ξεχωριστό σε θεματολογία και δράσεις καλοκαιρινό καλλιτεχνικό camp από τις Μορφές Έκφρασης στο Βοτανικό Κήπο Διομήδους στο Χαϊδάρι για παιδιά 5-14 ετών

kids_ar
Τώρα που πλησιάζει το τέλος της σχολικής χρονιάς, πώς θα απασχοληθούν τα παιδιά δημιουργικά; Αυτό είναι το βασικό ερώτημα για όσους είναι γονείς και δη εργαζόμενοι.

Οι Μορφές Έκφρασης και ο Θωμάς Κινδύνης, εμπνευστής και δημιουργός της θεατρικής/θεατροπαιδαγωγικής ομάδας, δίνουν μια απάντηση πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα. Μας προτείνουν μια εναλλακτική καλοκαιρινή κατασκήνωση δύο βήματα από το κέντρο της πόλης, σε ένα χώρο μοναδικό για τα δεδομένα της Αθήνας, όπου τα παιδιά θα απολαύσουν τέχνη και παιχνίδι.

Για 6η συνεχόμενη χρονιά, για πέντε πενθήμερα τον Ιούνιο και τον Ιούλιο (17-21/06, 24-28/06, 1-5/07, 8-12/07, 15-19/07) και δυο πενθήμερα τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο (26-30/08, 2-6/09) κάνουν το καλοκαίρι μοναδικό για τους μικρούς μας φίλους.

Κάθε εβδομάδα και μια ολοκληρωμένη ενότητα θα επιτρέψει στην φαντασία τους να ανακαλύψει αλλά και να βιώσει σημαντικά θέματα για τη ζωή και τον κόσμο: Επικοινωνία και Έκφραση, Αρχαίοι Μύθοι, Πολιτισμοί του κόσμου, Θεραπευτικά Βότανα, Αξίες και Αρετές, Παραμύθια από την αρχή, Εξερευνητές της γνώσης.

Το φετινό Καλοκαιρινό Camp των Μορφών Έκφρασης θα γίνει στον Βοτανικό κήπο Διομήδους στο Χαϊδάρι. Πρόκειται για ένα καταπληκτικό κήπο, μια σκέτη πρόκληση για παιχνίδι και εξερεύνηση, καθώς και μια μεγάλη ευκαιρία τα παιδιά να ζήσουν λίγο στη φύση και μάλιστα όχι μακριά από το κέντρο της Αθήνας, ξεφεύγοντας από την ζεστή και άχαρη τσιμεντούπολη.

Οι καλλιτέχνες – παιδαγωγοί (ηθοποιοί, μουσικοί, εικαστικοί, ζογκλέρ, σκηνοθέτες, χορευτές κ.α.) δημιουργούν με τα παιδιά μια κοινή ζωή και μοιράζονται κάθε στιγμή της ημέρας: στο φαγητό, στον περίπατο, στα εργαστήρια, στο παιχνίδι και την ανάπαυση. Η έννοια της συνύπαρξης με τους άλλους, η φιλία και η ελευθερία της ζωής στη φύση χαρίζουν στα παιδιά μια ξεχωριστή εμπειρία και μια πολύ ενδιαφέρουσα καθημερινή περιπέτεια


camp1


Τρόπος λειτουργίας και πρόγραμμα του καλλιτεχνικού camp

Η προσέλευση των παιδιών γίνεται από τις 8:00 π.μ. και ολοκληρώνεται το αργότερο στις 8:55 π.μ. Στο διάστημα αυτό τα παιδιά χωρίζονται στις ομάδες τους. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ξεκινάει στις 9:00 π.μ. και ολοκληρώνεται στη 1:00 μ.μ. Μετά τη 1:00 μ.μ. όσοι γονείς το επιθυμούν μπορούν να παραλαμβάνουν τα παιδιά τους, ανά 1 ώρα. Όσα παιδιά παραμένουν μετά τη 1:00 μ.μ. θα φάνε το μεσημεριανό τους και στη συνέχεια ακολουθούν το πρόγραμμα φύλαξης μέχρι το αργότερο στις 4.00 μ.μ (ελεύθερο παιχνίδι, οργανωμένα παιχνίδια από τους εμψυχωτές, επιτραπέζια παιχνίδια, ανάγνωση βιβλίων και παραμυθιών, ελεύθερη ζωγραφική κ.α.).

Κλείσιμο
Κατά τη διάρκεια της ημέρας, τα παιδιά συμμετέχουν σε 3 καλλιτεχνικά εργαστήρια, ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα που ανήκουν, ενώ κάθε Τετάρτη το πρόγραμμα αλλάζει με δράσεις μέσα στον κήπο, όπου θα ζωγραφίσουμε στη φύση, θα φυτέψουμε, θα γνωρίσουμε πουλιά κ.α. Τις Παρασκευές στις 2:00 μ.μ. οι γονείς είστε οι επίσημοι προσκεκλημένοι μας στις μικρές παραστάσεις και τις εκθέσεις με τα έργα των παιδιών.


camp2



Τα εργαστήρια που θα παρακολουθήσουν τα παιδιά είναι:

Θέατρο, Μουσική με βάση το σύστημα Orff, Κίνηση, Χορός, Ακροβατικά, Τραγούδι, Ζωγραφική, Κατασκευές μουσικών οργάνων, Κατασκευή μάσκας, Αρχιτεκτονικός σχεδιασμός, Γλυπτική, κ.α.

Το κάθε παιδί μπορεί να παρακολουθήσει κατ’ επιλογή 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 εβδομάδες.

Το 6ο καλοκαιρινό καλλιτεχνικό camp θα λειτουργήσει τις εξής περιόδους:
1η περίοδος: 17 – 21 Ιουνίου 2019
2η περίοδος: 24 – 28 Ιουνίου 2018
3η περίοδος: 1 – 5 Ιουλίου 2019
4η περίοδος: 8 – 12 Ιουλίου 2019
5η περίοδος: 15 – 19 Ιουλίου 2019
6η περίοδος: 26 Αυγούστου – 30 Αυγούστου 2019
7η περίοδος: 2 Σεπτεμβρίου – 6 Σεπτεμβρίου 2019
Τα παιδιά μπορούν να έρχονται με Πούλμαν στο camp, εφόσον υπάρξουν αρκετοί ενδιαφερόμενοι.
Οι εγγραφές ξεκίνησαν, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Υ.Γ: Για περισσότερες πληροφορίες, δηλώσεις συμμετοχής & για αποστολή ενημερωτικού υλικού, επισκεφτείτε τη σελίδα www.morfesekfrasis.gr , ενώ για περισσότερες ιδέες για βόλτες και ταξίδια με παιδιά, το Blog της πλατφόρμας www.mamakita.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης