Η φιλμογραφία της "Έρευνας και την Καινοτομίας"

12-festival-epistimonikon-tainion

60 συμμετοχές ντοκιμαντέρ καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών πεδίων όπως των Θετικών και των Ιατρικών Επιστημών αλλά και της Αστρονομίας και της Ιστορίας, στο πλαίσιο του 12ου Διεθνούς Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών Αθήνας

Ένας τόπος συνάντησης της επιστήμης με την τέχνη, τόσο μέσα από τη γνώση, την προβολή όσο και από την ανταλλαγή απόψεων και τον διαμοιρασμό εμπειριών με ένα κοινό σημείο αναφοράς, την ¨Έρευνα και την Καινοτομία¨.

Το Κέντρο Κοινωνίας Επιστήμης και Τέχνης (Caid) είναι ο ιθύνων νους της επί 12 ετών διοργάνωσης του Διεθνούς Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών της Αθήνας.
12-festival-epistimonikon-tainion-1


Ο χώρος της Ταινιοθήκης της Ελλάδος στην Ιερά Οδό, φιλοξενεί -με διάρκεια έως τις 14 Νοεμβρίου- την διοργάνωση η οποία περιλαμβάνει περισσότερες από 60 συμμετοχές από το εξωτερικό, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών πεδίων όπως: Θετικές Επιστήμες, Ιατρικές Επιστήμες, Βιολογία και Γενετική, Αστρονομία, Περιβαλλοντικές Επιστήμες, Νέες Τεχνολογίες , Ιστορία της Επιστήμης κ.α.
12-festival-epistimonikon-tainion-2


Σε ένα ενημερωτικό σημείωμα στην ιστοσελίδα https://www.caid.center/12o-festival-ereyna-kai-kainotomia του Κέντρου Κοινωνίας Επιστήμης και Τέχνης διαβάζω τα εξής: «Η 12η διοργάνωσή του Φεστιβάλ είναι αφιερωμένη στην "Έρευνα και Καινοτομία". Τονίζοντας την εξέλιξη της τεχνολογίας και τα επιτεύγματα της ρομποτικής μαθαίνουμε αν μπορούμε να χτίσουμε έναν ανθρώπινο εγκέφαλο, ανακαλύπτουμε κρυμμένα μυστικά του διαστήματος και γνωρίζουμε τι σκέφτονται τα ζώα.

Στόχος του Φεστιβάλ, είναι οι θεατές να γνωρίσουν με προσιτό και διασκεδαστικό τρόπο τα νέα επιτεύγματα της επιστήμης. Μέσα από το Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών της Αθήνας θα υπάρξει η ευκαιρία να πραγματοποιηθεί μια συνάντηση της επιστημονικής γνώσης όπως αυτή εκφράζεται στις διάφορες μορφές τέχνης».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

synthesi01

Το Κράτος ως Λερναία Ύδρα, όπως «λέει» και ο τίτλος του νέου βιβλίου του καθηγητή Γιώργου Δερτιλή – ένα δοκίμιο που περιγράφει επτά μορφές με τις οποίες μπορούμε σήμερα πλέον να σκεφτούμε το κράτος.

1
tombazis01

Ένα ιστορικός ελαιώνας στην παραθαλάσσια περιοχή Γαλατά Τροιζηνίας στην Βορειοανατολική Πελοπόνησσο απέναντι απο το όμορφο νησί του Πόρου φτιαγμένος από τον ναύαρχο της Επανάστασης  Εμμανουήλ Τομπάζη μας δίνει σήμερα ένα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

lev01

Η κα Βάσω Βούζα-Κυρατζή συνάντησε στη πόλη των Γρεβενών τον σχεδιαστή Στέλιο Παπαλαμπρόπουλο και καρπός αυτής της συνάντησης η δημιουργική δουλειά που συνοδεύει μια παραγωγική προσπάθεια με επίκεντρο μια φάρμα λεβάντας.

1
barber0

Ποιόν εν τέλει εμπιστεύεται ένας κουρέας για να αφεθεί να δεχθεί τις υπηρεσίες ενός συναδέλφου του; Ένα ενδιαφέρον θέμα…με καλοκαιρινή διάθεση.

1
60147391_2214446438624038_8701900897598308352_n

Το εστιατόριο των αδελφών Κομπογιαννίτη στη περιοχή του παλιού Σιδηροδρομικού Σταθμού της Καλαμάτας είναι ένας συνδυασμός γεύσεων που έρχεται από την τοπική παράδοση με την απαραίτητη τσαχπινιά της σύγχρονης δημιουργίας.

tsas

Ο Άγγελος Φωκιανός είναι ένας νέος Αθηναίος, επιχειρηματίας της γενιάς των 20plus αλλά και ένας επιχειρηματίας της «μιας ιδέας» -αρκεί εκείνη να βρει ανταπόκριση και να «δέσει» το ακροατήριο και πάνω σε αυτό να «χτίσει» την επιτυχία της.

jghmvew

Το Park your Cinema επιστρέφει στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ, με αφιέρωμα σε κλασικές κωμωδίες και αγαπημένες παιδικές ταινίες