Ένα μουσικό πανηγύρι στο κέντρο της Αθήνας!

panigyri-athina

Μια από τις πιο χαρακτηριστικές και θρυλικές παραδοσιακές αθηναϊκές ταβέρνες, η «Κληματαριά» στην Πλατεία Θεάτρου, γιορτάζει τα 90 χρόνια λειτουργίας της με ένα μεγάλο διήμερο Φεστιβάλ δρόμου

Το βίωμα της μοναδικής ατμόσφαιρας ενός μουσικού πανηγυριού στο κέντρο της Αθήνας, προσφέρει για δύο ημέρες -στις 29 και 30 Αυγούστου- η «Κληματαριά», μια από τις πιο χαρακτηριστικές και θρυλικές παραδοσιακές αθηναϊκές ταβέρνες.

Συμπληρώνοντας φέτος τα 90 χρόνια λειτουργίας της, το γιορτάζει με ένα μεγάλο διήμερο Φεστιβάλ δρόμου -στην γειτονιά της- την πλατεία Θεάτρου, στο κέντρο της Αθήνας.

Εκεί που βρισκόταν κάποτε το ιερό του Απόλλωνα, στη διήμερη συνάντηση θα συμμετέχουν καλλιτέχνες από διαφορετικά είδη μουσικής, ενώνοντας νοοτροπίες, ακούσματα και ενθυμήσεις από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας παρουσιάζοντας ήχους κλαρίνου, ρεμπέτικου, νησιώτικων κ.α.

Σε μία σύντομη ιστορία του χώρου διαβάζουμε: «Το κτίσμα βρίσκεται πάνω από το Ιερό του Απόλλωνα και δίπλα από το πρώτο σκεπαστό θέατρο της Αθήνας από όπου πήραν το όνομα η Πλατεία Θεάτρου και οι περιμετρικές οδοί Σοφοκλέους, Ευριπίδου, Αριστοφάνους, Αισχύλου κ.τ.λ.

Προς τα τέλη του 19ου αιώνα, ο χώρος χρησιμοποιείται ως καφενείο του Ι. Ν. Αγ. Ιωάννη για τις τελετές της εκκλησίας και μετατρέπεται από τον κ. Γεροδήμο το 1927 σε Οινομαγειρείο.

Σημαντική είναι η αναφορά από το αρχείο του χώρου στο οποίο αναφέρεται ότι εκεί έπαιξαν ο Μάρκος Βαμβακάρης και ο Γιάννης Παπαϊωάννου με τις ορχήστρες τους».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

vrekos

Τρία αδέρφια από το Καρπενήσι, ο Γιάννης, ο Δημήτρης και ο Βασίλης Βρέκος, έχουν δημιουργήσει μια σύγχρονη παραγωγική μονάδα κρέατος και μέσα από την προϊοντική τους γκάμα έχουν κατοχυρώσει την πατέντα ενός είδους λουκάνικου, γεμιστού με τραχανά και φέτα

o-kosmos-tis-evripidou

Για 34 χρόνια, από το 1977 έως το 2011η φιλόλογος-λαογράφος κα Ζωή Ε. Ρωπαϊτου εργάσθηκε στο Κέντρο Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών ως ερευνήτρια, ενώ έχει προλάβει να «γράψει» 4 βιβλία για πρόσωπα, επαγγέλματα, γειτονιές της πρωτεύουσας.Στις αρχές Οκτωβρίου θα βρίσκεται στα βιβλιοπωλεία το νέο της βιβλίο για την Ευριπίδου

karteraki

Η απαίτηση ενός θαμώνα παραδοσιακού καφενείου στην Κρήτη για το βοτανικό μείγμα του ζεστού ροφήματος του έγινε στις μέρες μας premium προϊόν