Ένα μουσικό πανηγύρι στο κέντρο της Αθήνας!

panigyri-athina

Μια από τις πιο χαρακτηριστικές και θρυλικές παραδοσιακές αθηναϊκές ταβέρνες, η «Κληματαριά» στην Πλατεία Θεάτρου, γιορτάζει τα 90 χρόνια λειτουργίας της με ένα μεγάλο διήμερο Φεστιβάλ δρόμου

Το βίωμα της μοναδικής ατμόσφαιρας ενός μουσικού πανηγυριού στο κέντρο της Αθήνας, προσφέρει για δύο ημέρες -στις 29 και 30 Αυγούστου- η «Κληματαριά», μια από τις πιο χαρακτηριστικές και θρυλικές παραδοσιακές αθηναϊκές ταβέρνες.

Συμπληρώνοντας φέτος τα 90 χρόνια λειτουργίας της, το γιορτάζει με ένα μεγάλο διήμερο Φεστιβάλ δρόμου -στην γειτονιά της- την πλατεία Θεάτρου, στο κέντρο της Αθήνας.

Εκεί που βρισκόταν κάποτε το ιερό του Απόλλωνα, στη διήμερη συνάντηση θα συμμετέχουν καλλιτέχνες από διαφορετικά είδη μουσικής, ενώνοντας νοοτροπίες, ακούσματα και ενθυμήσεις από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας παρουσιάζοντας ήχους κλαρίνου, ρεμπέτικου, νησιώτικων κ.α.

Σε μία σύντομη ιστορία του χώρου διαβάζουμε: «Το κτίσμα βρίσκεται πάνω από το Ιερό του Απόλλωνα και δίπλα από το πρώτο σκεπαστό θέατρο της Αθήνας από όπου πήραν το όνομα η Πλατεία Θεάτρου και οι περιμετρικές οδοί Σοφοκλέους, Ευριπίδου, Αριστοφάνους, Αισχύλου κ.τ.λ.

Προς τα τέλη του 19ου αιώνα, ο χώρος χρησιμοποιείται ως καφενείο του Ι. Ν. Αγ. Ιωάννη για τις τελετές της εκκλησίας και μετατρέπεται από τον κ. Γεροδήμο το 1927 σε Οινομαγειρείο.

Σημαντική είναι η αναφορά από το αρχείο του χώρου στο οποίο αναφέρεται ότι εκεί έπαιξαν ο Μάρκος Βαμβακάρης και ο Γιάννης Παπαϊωάννου με τις ορχήστρες τους».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mantis

Ο Χρήστος Νικολούδης, ένας νέος startuper – διοργανωτής του StartupNow Forum γίνεται στην Ελευσίνα το διήμερο 23-24 Νοεμβρίου 2018 μας παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να ξέρουν εκείνοι που θα συμμετάσχουν στην διοργάνωση

eshophy

Η Σοφία Δενδρινού και η Ευδοκία Λιάκου έφτιαξαν την εταιρεία ÉSOPHY το 2017 και εγκατέστησαν το γευστικό τους στρατηγείο στην Κηφισιά, επιλέγοντας να κρατήσουν την κουζίνα τους σε δημόσια θέα και αυτό για να δώσουν την ευκαιρία στους πελάτες να μυρίσουν την σοκολάτα που λιώνει, τους καρπούς που ψήνονται και να δουν όλη την προετοιμασία και δημιουργία των προϊόντων

myandros-instagram

116 φωτογράφοι καταθέτουν τη προσωπική τους δημιουργική ματιά για το νησί της Άνδρου μέσα από το project "#My_Andros"

1
festival-thess

Ταινίες, πρόσωπα, ιστορίες, αίθουσες και χώροι αλλά και η ίδια η πόλη με τους δρόμους και τους ανθρώπους της συγκροτούν ένα σημειωματάριο ακριβών στιγμών για την διοργάνωση του φεστιβάλ που μόλις τελείωσε…