Τέσσερις παραστάσεις που πρέπει να δεις!

Τέσσερις παραστάσεις που πρέπει να δεις!

Ποια έργα δεν πρέπει να χάσεις μέσα στη... θεατρική άνοιξη

Τέσσερις παραστάσεις που πρέπει να δεις!
Παραδοσιακά η θεατρική χειμερινή σεζόν λήγει κάθε χρόνο την Κυριακή των Βαΐων. Τα τελευταία χρόνια όμως όλο και περισσότερες εξαιρετικά ενδιαφέρουσες παραστάσεις κάνουν πρεμιέρα αμέσως μετά το Πάσχα. Κάπως έτσι μπορούμε και επισήμως να μιλάμε για… θεατρική άνοιξη.

Εμείς μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι δεν πρόκειται να χάσουμε τέσσερις από τις φετινές μετα-πασχαλινές πρεμιέρες. Κι επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια προχωράμε κατευθείαν στο παρασύνθημα…

Βυσσινόκηπος

Κλείσιμο


Ο Νίκος Καραθάνος
εντυπωσίασε τους πάντες με τις αναγνώσεις του πάνω στον «Σιρανό ντε Μπερζεράκ» και την «Γκόλφω» για λογαριασμό του Εθνικού Θεάτρου. Τώρα καταπιάνεται με το κύκνειο άσμα του Τσέχωφ, τον αριστουργηματικό «Βυσσινόκηπο». Από τις 22 Απριλίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών το απόλυτο θεατρικό must της μετα-πασχαλινής περιόδου φιλοδοξεί να μας αποκαλύψει μια άλλη πλευρά του Τσέχωφ. Οι πρώτες φωτογραφίες από το promo της παράστασης γεννούν ωστόσο την εξής απορία: Τι δουλειά έχει ο Μίκυ Μάους με τον «Βυσσινόκηπο»; Θα το μάθουμε από κοντά.

Αδελφοί Καραμάζοφ



Μετά την άκρως ενδιαφέρουσα «Αντιγόνη» της η Νατάσσα Τριανταφύλλη επιστρέφει μεταφέροντας στη σκηνή ένα από τα σημαντικότερα έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Οι «Αδελφοί Καραμάζοφ» του Ντοστογιέφσκι ζωντανεύουν στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης υπό τις οδηγίες της ταλαντούχας σκηνοθέτιδος, την πρωτότυπη μουσική της Μόνικα και έναν θίασο αξιώσεων (Λ. Γεωργακόπουλος, Λ. Παπαληγούρα. Α. Αλμπάνης, Β. Τρουφάκου, Α. Τσαμάτης κά.). Οι παραστάσεις έχουν ήδη ξεκινήσει.

Στροχάιμ



Όχι, δεν πρόκειται για κάποιο μυστικό κωδικό. Ο Έριχ φον Στροχάιμ ήταν ένας από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες και ηθοποιούς του βωβού κινηματογράφου. Ο Δημήτρης Δημητριάδης όμως που υπογράφει το έργο επιδιώκει να μιλήσει μέσα από αυτό για την αποδοχή της διαφορετικότητας ξεκινώντας την ιστορία του Στροχάιμ από εκεί που οι ήρωές του καταλήγουν. Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, ο Άκις Βλουτής και η Αγλαΐα Παππά πρωταγωνιστούν σε αυτή την ιδιαίτερη παράσταση, που φέρει την σκηνοθετική επιμέλεια του Σταμάτη Φασουλή. Δημητριάδης, Φασουλής, Στροχάιμ, Καρυοφυλλιά, το φάντασμα της Γκλόρια Σουάνσον… Απλά ανυπομονούμε για την πρεμιέρα. Από τις 22 Απριλίου στο θέατρο Από Μηχανής.

Ο Βιολιστής στη Στέγη



Και για το τέλος, ένα μιούζικαλ – σταθμός σε ένα άκρως φιλόδοξο ανέβασμα. Ο Γρηγόρης Βαλτινός επιστρέφει στον ρόλο του γαλατά Τεβιέ στον εμβληματικό «Βιολιστή στη Στέγη», που παρουσιάζεται στο θέατρο Badminton. Το ενδιαφέρον εδώ είναι ότι τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Αμερικανός Rob Ruggiero, που την περασμένη χρονιά αναβίωσε το συγκεκριμένο μιούζικαλ στο Broadway. Μία υπερπαραγωγή για το ευρύ θεατρόφιλο κοινό με τους Λουϊζίδου, Μπεγνή, Πολυχρονίδη, Σβιτάιλο, Μαρίνο, Τριανταφυλλίδου, Καρακάση και 30 ακόμα ηθοποιούς να πλαισιώνουν τον Βαλτινό. Μέχρι τέλος Μαΐου οι παραστάσεις στην Αθήνα και μετά έρχεται η σειρά της Θεσσαλονίκης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης