Μέση Ανατολή: Φοιτητές επιτέθηκαν σε οχήματα που μετέφεραν Ευρωπαίους διπλωμάτες κοντά στη Ραμάλα - Βίντεο

Μέση Ανατολή: Φοιτητές επιτέθηκαν σε οχήματα που μετέφεραν Ευρωπαίους διπλωμάτες κοντά στη Ραμάλα - Βίντεο

Δεν προέκυψε τραυματισμός μεταξύ των διπλωματών

ramallah_foitites
Επίθεση σε οχήματα που μετέφεραν αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πραγματοποιήσαν δεκάδες φοιτητές έξω από το πανεπιστήμιο Μπιρ Ζέιτ, βόρεια της Ραμάλα.

Οι διπλωμάτες της ΕΕ πραγματοποιούσαν επίσκεψη στο παλαιστινιακό μουσείο της περιοχής, όταν ξαφνικά είδαν το πλήθος των Παλαιστίνιων φοιτητών να κλωτσάνε και να πετούν πέτρες στα οχήματα που τους μετέφεραν. Έτσι, αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν άμεσα από το σημείο, ενώ για καλή τους τύχη δεν τραυματίστηκε κανείς.



Κλείσιμο
Οι διπλωμάτες που εκπροσωπούσαν πρεσβείες από όλες τις χώρες της ΕΕ στη Ραμάλα και στην Ανατολική Ιερουσαλή, συνοδεύονταν από εκπροσώπους της Παλαιστινιακής Αρχής, ενώ σύμφωνα με τον φοιτητικό πυρήνα του Πανεπιστημίου Μπιρ Ζέιτ, η επίθεση εναντίον τους έγινε επειδή «εκπροσωπούν χώρες που είναι εταίροι στον πόλεμο εξόντωσης της Γάζας».

Ένας διπλωμάτης που ήταν παρών, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι εμφανίστηκε έξω από το κτίριο ένα πλήθος και οι συγκεντρωμένοι τους είπαν να φύγουν. Αφού οι προσπάθειες διαλόγου απέβησαν άκαρπες, οι διπλωμάτες αποχώρησαν. Η εμπειρία ήταν «δυσάρεστη» αλλά δεν υπήρξε κάποια σοβαρή απειλή για κανέναν διπλωμάτη, πρόσθεσε.

Ο Όλιβερ Όβτσα, ο εκπρόσωπος της Γερμανίας στα Παλαιστινιακά Εδάφη, εξέφρασε τη λύπη του για τη διακοπή της συνεδρίασης. «Παρ’ όλα αυτά, διατηρούμε τη δέσμευση να εργαστούμε εποικοδομητικά με τους Παλαιστίνιους εταίρους μας. Οι ειρηνικές διαμαρτυρίες και ο διάλογος έχουν πάντα τη θέση τους», ανέφερε σε ανάρτηση στο Twitter.


Ειδήσεις σήμερα:

Η AstraZeneca παραδέχθηκε ότι το εμβόλιο κατά της Covid θα μπορούσε να προκαλέσει σπάνιες θρομβώσεις

Βίντεο και φωτογραφίες: Ο βασιλιάς Κάρολος επέστρεψε στα δημόσια καθήκοντα για πρώτη φορά μετά τη διάγνωση με καρκίνο


Γάζωσαν με καλάσνικοφ αυτοκίνητο στο Καστέλλι Ηρακλείου - Τραυματίστηκε ένας 23χρονος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης