Δοκιμάζουμε το νέο Peugeot 208 1.2 PureTech 100 PS

Δοκιμάζουμε το νέο Peugeot 208 1.2 PureTech 100 PS

Με εξωτερική σχεδίαση για… φίλημα και ένα από τα καλύτερα εσωτερικά σε μικρά αυτοκίνητα στην ιστορία, το νέο Peugeot 208 έρχεται για να αλλάξει τα δεδομένα της κατηγορίας του.

191121163343_208-Test-12

Το νέο Peugeot 208 είναι ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα νέα μοντέλα της αγοράς. Όχι μόνο γιατί αποτελεί τον συνεχιστή μιας παράδοσης πλέον των Γάλλων στη μικρή κατηγορία, αλλά και γιατί, από την πρώτη στιγμή που αποκαλύφθηκε πέρυσι τον Μάρτιο στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, έκλεψε τις εντυπώσεις με την εμφάνισή του.

Σπύρος Χώτος (sh@newsauto.gr), Φωτογραφίες: Γιώργος Σβολόπουλος


Όμως το νέο 208 δεν μένει μόνο εκεί, αφού βασίζεται σε μια νέα πλατφόρμα για τον Όμιλο PSA Peugeot-Citroen, εφοδιάζεται με ένα εσωτερικό που θα ζήλευαν premium μοντέλα ακόμη και μεγαλύτερων κατηγοριών, ενώ φέρει και όλη τη νέα γκάμα κινητήρων βενζίνης και diesel του Ομίλου, μεταξύ των οποίων για πρώτη φορά και μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Η πρώτη δοκιμή της βενζινοκίνητης έκδοσης με τους 100 ίππους εν Ελλάδι, έρχεται να μας δείξει στην πράξη το τι σημαίνει όλη η παραπάνω αναβάθμιση του μικρού «λέοντα».


Η σχεδίαση του νέου 208 είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα ατού του. Οι άνθρωποι του σχεδιαστικού τμήματος της Peugeot πήραν τη «μαγιά» από το άκρως επιτυχημένο 3008 και την εφάρμοσαν τόσο επιτυχημένα στις πιο μικρές διαστάσεις του 208, ώστε να μιλάμε αδιαμφισβήτητα για ένα από τα πιο όμορφα αυτοκίνητα της κατηγορίας B όλων των εποχών. Προσωπικά, αγαπημένο μου σημείο του αμαξώματος του αυτοκίνητου είναι το πίσω μέρος, με την πλατιά μαύρη λωρίδα ανάμεσα στα αμυγδαλωτά φώτα να συνδέει το παρελθόν με το παρόν της μάρκας, θυμίζοντας το αντίστοιχο τμήμα του Peugeot 205. Συνδυάστε αυτό το σχεδιαστικό τρικ με την μαύρη αεροτομή και το επίσης μαύρο πλαστικό-διαχύτη, και έχετε …οπίσθια που θα ζήλευαν τα top-models του πλανήτη! Όμως και στο εμπρόσθιο τμήμα του το νέο 208 δεν φείδεται αισθητικού ενδιαφέροντος, αφού είναι το πρώτο χρονικά μοντέλο της Peugeot που εφαρμόζει τις χαρακτηριστικές κάθετες LED λεπίδες κάτω από τα φώτα του. Όμορφη είναι και η μεγάλη εμπρόσθια γρίλια με τα χρωμιωμένα μικρο-πλακίδια και το μεγάλο «λιοντάρι» της Peugeot στο κέντρο της, ενώ η αναγραφή του ονόματος του μοντέλου πάνω ακριβώς στη «μύτη» του καπό, είναι μια πρόσφατη σχεδιαστική πρακτική των Γάλλων που μου αρέσει πολύ.


Διαβάστε περισσότερα στο newsauto.gr


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης