Η εκκωφαντικά όμορφη Ferrari SP51

Η εκκωφαντικά όμορφη Ferrari SP51

Η Ferrari συνεχίζει να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία, να παρουσιάζει μοναδικής ομορφιάς supercars.

220929091520_Ferrari-SP51-one-off_III

Το τελευταίο της δημιούργημα φέρει τον κωδικό SP51, όντας ένα ξεχωριστό και πραγματικά μοναδικό roadster, το οποίο προήλθε από το αντίστοιχο πρόγραμμα που ονομάζεται «Special Projects» και που έχει θεσπίσει η ιταλική φίρμα αποκλειστικά για εκλεκτούς πελάτες.

Όπως ανακοινώθηκε, η SP51 κατασκευάστηκε για έναν από τους κορυφαίους συλλέκτες μοντέλων Ferrari στον κόσμο και βασίζεται στα μηχανικά μέρη τής 812 GTS. Κατά κάποιον τρόπο θα μπορούσαμε να πούμε ότι αποτελεί την roadster εκδοχή της τελευταίας, όπως αναφέρουν και τα στελέχη του Maranello.

Συνεπώς, η SP51 διαθέτει τον V12 ατμοσφαιρικό κινητήρα χωρητικότητας 6,5 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 799 ίππους στις 8.500 σ.α.λ. και μέγιστη ροπή 718 Nm στις 7.000 σ.α.λ. Μάλιστα, επισημαίνεται ότι είναι το πρώτο τέτοιο όχημα που κατασκεύασε η Ferrari τα τελευταία 50 χρόνια που συνδυάζει το roadster αμάξωμα με τον τοποθετημένο εμπρός V12 κινητήρα.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το ιδιαίτερο αμάξωμα της SP51 σχεδιάστηκε προσεκτικά σε ηλεκτρονικό υπολογιστή και μελετήθηκε ως προς την αεροδυναμική του, ώστε η τελευταία να μην διαφοροποιηθεί από την αντίστοιχη τιμή τής 812 GTS (σε αυτή εκτιμάται ότι ο συντελεστής οπισθέλκουσας είναι 0,33).

Ο ιδιοκτήτης-συλλέκτης της SP51 διάλεξε για το αμάξωμά της ένα κόκκινο χρώμα το οποίο θυμίζει έντονα αυτό της Ferrari 410 S του 1955. Στο πίσω μέρος του καινούριου οχήματος υπάρχουν στοιχεία που παραπέμπουν στην 599 GTB Fiorano. Για το εσωτερικό της, επέλεξε επένδυση στην ίδια απόχρωση με το αμάξωμα και μπλε ραφές.

Η Ferrari δεν ανακοίνωσε λεπτομέρειες για τις επιδόσεις της SP51 ούτε αποκάλυψε την τιμή της. Και γιατί άλλωστε; 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης