Ιδού η πιο ακριβή Ferrari του Monterey Car Week

Ιδού η πιο ακριβή Ferrari του Monterey Car Week

Μία Ferrari 410 Sport Spider του 1955 αποτέλεσε την πιο ακριβή δημοπρασία στο Monterey των ΗΠΑ, καταρρίπτοντας την τιμή των 22 εκατομμυρίων ευρώ.

220824123207_1955Ferrari410SportSpiderAnoigma

Πρόκειται για μία αγωνιστική Ferrari, η οποία κατασκευάστηκε από τον Scaglietti και με την οποία ο Αμερικάνος οδηγός Carroll Shelby κατέκτησε οκτώ φορές την πρώτη θέση, ενώ βρέθηκε και άλλες δέκα πάνω στο βάθρο των νικητών.

Η Ferrari κατασκεύασε αρχικά την 410 Sport Spider σε δύο αντίτυπα, για τον αγώνα Carrera Panamericana του 1955. Ο Sergio Scaglietti σχεδίασε και κατασκεύασε το αμάξωμα. Η ισχύς προερχόταν από έναν V12 κινητήρα 4,9 λίτρων, ο οποίος ήταν ο μεγαλύτερος σε κυβισμό που κατασκεύασε η Ferrari μέχρι τότε, με ισχύ 400 ίππων.

Όμως οι διοργανωτές ακύρωσαν τον συγκεκριμένο αγώνα, λόγω του θανατηφόρου δυστυχήματος στην πίστα του Le Mans της ίδιας χρονιάς στο οποίο 83 θεατές έχασαν τη ζωή τους. Έτσι το ιταλικό αυτοκίνητο έκανε το ντεμπούτο του στα 1.000 χιλιόμετρα του Μπουένος Άιρες του 1956 με τον Juan Manual Fangio και τον Eugenio Castellotti ως οδηγούς.

Στη συνέχεια, ο διευθυντής της ομάδας John Edgar κράτησε το αυτοκίνητο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Από το 1956 έως το 1958, αυτό το αυτοκίνητο συμμετείχε σε σχεδόν 40 αγώνες, όπου πέτυχε 11 νίκες και 19 συνολικά τερματισμούς. Μετά από αυτό, εμφανιζόταν συχνά σε εκδηλώσεις για ιστορικές Ferrari, συμπεριλαμβανομένου του Goodwood Festival of Speed και του Pebble Beach Concours d’Elegance.

Το 2006, ο Carroll Shelby είδε το αυτοκίνητο ξανά στο Fabulous Fifties Concours στην Gardena της Καλιφόρνια. Εκεί, έγραψε στο ρεζερβουάρ το μήνυμα: «Ο κύριος Ferrari μου είπε ότι αυτή ήταν η καλύτερη Ferrari που κατασκεύασε ποτέ». Αυτό το μήνυμα παραμένει ακόμα και σήμερα στο αυτοκίνητο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης