Σουτζουκάκια με πιλάφι

Σουτζουκάκια με πιλάφι

Τα επικά σουτζουκάκια είναι από τα καλύτερα πιάτα που θα βρούμε στο μενού μιας ταβέρνας και, φυσικά, το συνοδευτικό του δεν μπορεί να είναι άλλο από ένα ολόλευκο και βουτυράτο πιλάφι!

Σουτζουκάκια με πιλάφι
Σουτζουκάκια: Σε ένα μπολ βάζετε το ψωμί και το περιχύνετε με το κρασί, το αφήνετε να βραχεί καλά και το στύβετε. Σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα σουτζουκάκια, προσθέτετε το ψωμί και ζυμώνετε για 3-4 λεπτά. Ζυμώνετε και πλάθετε μακρόστενα σουτζουκάκια, τα απλώνετε σε ένα ταψί και τα ψήνετε για 15 λεπτά στον φούρνο στους 200οC στον αέρα.

Σάλτσα: Σε μια πλατιά κατσαρόλα, όπου θα χωρέσουν κατόπιν τα σουτζουκάκια, σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το βούτυρο και λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τις ντομάτες, τον ντοματοχυμό, το κρασί, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζετε τη σάλτσα για 5 λεπτά, προσθέτετε τα σουτζουκάκια και συνεχίζετε να σιγοβράζετε μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Πιλάφι: Σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά βάζετε τον ζωμό και μόλις κοχλάσει, προσθέτετε το ρύζι. Βράζετε μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός και αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά. Προσθέτετε το βούτυρο, το λεμόνι και ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε με το πιλάφι σουτζουκάκια και μπόλικη σάλτσα.

Διαβάστε τη συνταγή και τα υλικά στο cantina.protothema.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Δείτε Επίσης

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies

Μάθετε περισσότερα εδώ

Αποδοχή