anastasiadis_themos

Κουλ Αλέξη με τη σημαία, δεν σε είπαμε δα και πατριώτη

Θέμος Αναστασιάδης

Απ' το να αγγίζουν οι Συριζαίοι τη γαλανόλευκη, καλύτερα να τις κρύβουμε όπως επί Τουρκοκρατίας

Καθόλου περίεργο δεν μου φάνηκε το ότι ο Τσίπρας υπερθεμάτισε αναφορικά με τις απόψεις Γαβρόγλου για τη σημαία, τις παρελάσεις, την Αριστεία και τα συναφή που ακούν και βγάζουν σπυριά. Ο άνθρωπος το έχει κάνει από καιρό ξεκάθαρο και αν κρατάμε ακόμα το σύμβολο είναι επειδή δεν μας ζήτησαν ούτε από την τρόικα ούτε από τη Βενεζουέλα να το καταργήσουμε.

Από κάποιον ο οποίος δηλώνει επισήμως άθεος, προβάλλει ουσιαστικά τα ίδια αντιχριστιανικά πρότυπα και οικογενειακά και δεν έχει κρύψει την αντιπάθειά του προς την Εκκλησία και την Ορθοδοξία περιμέναμε να είναι... υπερεθνικιστής; Αδιανόητο. Σκέτος εθνικιστής; Εκ των πραγμάτων απίθανο. Απλώς υπερπατριώτης; Οχι δα! Εξ όσων γνωρίζουμε αιώνες τώρα, στατιστικά Ορθοδοξία και πατριωτισμός πάνε μαζί. Με μαθηματικά μιλάμε, μια που ο Αλέξης είναι και του Πολυτεχνείου. Δηλαδή, δεν έχει τύχει ποτέ στην Ιστορία Ελληνας πατριώτης να μην είναι και Χριστιανός Ορθόδοξος (έξω από την ελιτιστική κλίκα των Δωδεκαθεϊστών), αλλά ούτε και πολύ πιστός Χριστιανός Ορθόδοξος που να μη νιώθει συγχρόνως βαθιά Ελληνας και πατριώτης.

Συνεπώς, μόνο από επιστημονικό λάθος θα μπορούσε ένας δεδηλωμένος αντιχριστανός και ιδεολόγος «διεθνιστής», όπως ο Τσίπρας, να κόβει φλέβες για τη σημαία, τις παρελάσεις και όλα τα σύμβολα του καλώς εννοούμενου πατριωτισμού! «Α, όχι», λένε συχνά οι Συριζαίοι, «το ότι δεν θέλουμε τα σύμβολα αυτά είναι επειδή δεν θέλουμε να προκαλούμε τους άλλους λαούς, αλλά φυσικά και είμαστε το ίδιο πατριώτες με τους υπόλοιπους». «Δεν υπάρχουν λιγότερο ή περισσότερο Ελληνες», συνηθίζουν να βερμπαλίζουν.

Η Ιστορία όμως μαρτυρά ότι υπάρχουν λιγότερο ή περισσότερο Ελληνες. Αυτοί που ήθελαν -και ίσως ακόμη θέλουν- να δώσουν τη Μακεδονία στη Βουλγαρία είτε στα Σκόπια είτε... στην Αυτονομία (καλά δεν τα λέω, κύριε Γαβρόγλου;) ήταν ή δεν ήταν λιγότερο Ελληνες από τους άλλους; Αυτοί που κυβέρνησαν με τους Γερμανούς ναζί ήταν ή δεν ήταν λιγότερο Ελληνες από εκείνους που αντιστάθηκαν; Αυτοί που έχασαν την Κύπρο, παρότι υπερεθνικιστές τρομάρα τους, ήταν ή δεν ήταν στην πράξη λιγότερο Ελληνες από τα παιδιά που έτρεξαν να την υπερασπίσουν και έμειναν αγνοούμενοι για δεκαετίες; Εχασες τη Μεγαλόνησο; Εχασες τη Σμύρνη; Αυτοκτονείς για λόγους τιμής αν ακόμα νιώθεις πατριώτης. Αυτοί που κόπτονται σήμερα για δήθεν δικαιώματα θρησκευτικής μειονότητας στη Θράκη, αλλά αρνούνται τα πολύ πιο ξεκάθαρα και νόμιμα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητος της Βορείου Ηπείρου, είναι ή δεν είναι λιγότερο Ελληνες; Είναι λιγότερο Ελληνες και είναι Συριζαίοι στην πλειοψηφία τους.

Συνεπώς, τίποτα δεν αποκλείει -αντίθετα, βάσει των γεγονότων, μάλλον ενισχύει- την πιθανότητα οι σημερινοί κυβερνώντες με πρώτο και... καλύτερο τον Τσίπρα να είναι πολύ λιγότερο Ελληνες και πατριώτες από τους υπόλοιπους - από λιγότερο έως ελάχιστο, κατιτί για τα μάτια του κόσμου ή και καθόλου. Ισως κιόλας οι υστερίες τους για τους σημαιοφόρους στα εμβατήρια και στις παρελάσεις να είναι στην πράξη πιο ανούσιες από το ξεπούλημα όλης της Ελλάδας για... αιώνες όπως έχουν υπογράψει. Η εκχώρηση όλης της εθνικής περιουσίας και το γενικό πωλητήριο σε οτιδήποτε έχει αξία -σε τιμή υποπολλαπλάσια- είναι πολύ ουσιωδέστερες αποδείξεις μειωμένης αίσθησης πατριωτισμού. 

Λεπτομέρεια με σημασία: Ψάξτε-ψάξτε και αν μου βρείτε μνημονιακό Συριζαίο, βουλευτή ή απλό κομματικό, που να μην είναι και κρατικοδίαιτος, να μου τρυπήσετε ό,τι έχει απομείνει από τόσες και τόσες πισώπλατες που μου ρίχνουν οι μαχαιροβγάλτες και οι κυπατζοεκδότες του Μαξίμου (πολύ προβλέψιμοι πάλι, Αλέξη, καρφώνεστε...).

Που σημαίνει, δηλαδή, ότι στην ουσία ό,τι κάνουν το κάνουν συνειδητά για τη θεσούλα και τα λεφτά, και ας ισχυρίζονται τα περί του αντιθέτου. Ολοι τους, από τον κορυφαίο έως τον τελευταίο, είναι πολύ απλά ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ. Το έχει πει ο Μίκης, το έχει πει ο Αλαβάνος, το σιγοψιθυρίζουν και λίγοι αληθινοί ιδεολόγοι του χώρου τους - ο κόσμος το ’χει τούμπανο κι αυτοί κρυφό νταούλι. 

Ξεπουλημένος και προδότης δεν γεννιέσαι, γίνεσαι. Αλλωστε από τις τελευταίες αποκαλύψεις μάθαμε με λεπτομέρειες πώς, πότε και με πόσο κυνισμό το κάνανε. Ξέρουν τι έκαναν και αυτό κάνει πολλαπλάσιο το εθνικό τους έγκλημα. Θα ’λεγε κανείς όμως ότι ΚΥΡΙΑΡΧΗ απόδειξη ότι οι άνθρωποι δεν νιώθουν στο πολιτικό DNA τους Ελληνες είναι η μανία τους εναντίον της ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ.

Μιας από τις βασικότερες αρχές του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ που τον συνοδεύει και τον συνδέει διαχρονικά από την Αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Η πίστη στο να προσπαθεί να γίνει ΑΡΙΣΤΟΣ και να θέλει να γίνονται και τα παιδιά του καλύτερα απ’ τον ίδιο («Αμμες δε γ’ εσόμεθα πολλώ κάρρονες»). Ομως, όπως μας εξήγησε ο προκαθήμενος της κυβερνητικής συμμωρίας, είναι σαφώς και από άποψη εναντίον της Αριστείας, την οποία αντιλαμβάνεται, λέει, με άλλον τρόπο. Ε, αλίμονο, θα ήταν και αχάριστος αν δεν είχε προσηλυτιστεί στη θεωρία της πονηρής ΑΧΡΗΣΤΙΑΣ που τους έφερε εδώ που τους έφερε.

Αλλωστε έχει δείξει πως όσο πιο άχρηστος και πιο χυδαίος είναι κανείς, τόσο πιο πολύ τον γουστάρει. Και ο ίδιος ό,τι πιάνει το καταστρέφει. Είναι του ΑΙΕΝ ΑΧΡΗΣΤΕΥΕΙΝ. Αρα η τρανότερη απόδειξη ότι δεν είσαι Ελληνας είναι να αποκλείεις εξ ορισμού την αριστεία. Το αρχαίο «πας μη Ελλην βάρβαρος» εμπλουτίζεται και με τη συγγενή διάσταση της συριζίλας.

ΥΓ1.: Και ένα πρακτικό ζήτημα για την ώρα την κακή, χτύπα ξύλο, ο Θεός να μας κόβει χρόνια και να τους δίνει μέρες: Αν κάποιον από δαύτους χρειαστεί να τον αποχαιρετήσουμε με τιμές αρχηγού (παρα)κράτους, με τι προτιμάνε να τους τυλίξουμε αφού δεν πιστεύουν στη σημαία; Με κάνα πανό από κατάληψη ή με κάνα γύφτικο κιλίμι; Χτύπα ξύλο, είπαμε, η ώρα η κακή και η στραβή...

ΥΓ2.: Στο κάτω-κάτω, καλύτερα να μην αγγίζουν οι Συριζαίοι τη γαλανόλευκη. Αν δεν θέλουν αυτοί μία, σίγουρα δεν θα θέλει Εκείνη χίλιες φορές. Ας τις κρύψουμε στα σεντούκια όπως επί Τουρκοκρατίας και Κατοχής για να μην τη μολύνουν κιόλας βέβηλα χέρια.

ΣΧΟΛΙΑ (30)

Γιωργος

Συμφωνω και επαυξανω.Χιλια ευγε(οχι το ιταλικο μπραβο).Δυστυχως Θεμο ,εισαι απο τους ελαχιστους Ελληνες που τολμουν να τα βαλουν με αυτους τους κατσαπλαδες που ενω οι κομπλεξικοι μισουν οτιδηποτε Ελληνικο υπαρχει και γιαυτο το ξεπουλανε (οπως Βορεια Ηπειρο,Μακεδονια,Θρακη και Αιγαιο) ,αντι να ξεκουμπιστουν και να σκορπισουν σ'ολες αυτες τις χωρες που λατρευουν,μας εχουν καθισει στο σβερκο και μας εκμεταλευονται μας ξεπουλανε καθε μερα και σαν να μη εφθανε αυτο μας φερνουν και καθε μερα τους Ομοιους τους ,τους πασης φυσεως Ταλιμπαν, Τζιχαντιστες να προστεθουν στα ταγματα εφοδου του ΣΥΡΙΖΑ( Τροκρατες του Ρουβικωνα,των Πυρινων του κωλου,17 Νοεμβρη και το κακο συναπαντημα) για να ολοκληρωσουν το καταστροφικο εργο τους.Που θα παει ομων καποτε θα ξυπνησουμε και τοτε θαγινει αυτο και μονο αυτο που φοβαται το παρακρατος του Συριζα,το Γουδι.75678

Νίκος Παππας

Πολύ δίκιο έχεις Θέμο αυτοί οι άνθρωποι σε εισαγωγικά είναι αξιολύπητοι δυστυχώς οι προηγούμενες κυβερνήσεις με μερικά ανήθικα μέλη βλέπε Τσοχατζόπουλος δώσανε την εξουσία σε μια σπείρα ανθρώπων που στη ουσία είναι πολύ επιζήμιοι για τη χώρα

pan

Αγαπητέ Θέμο έτσι ακριβώς είναι, το μεγάλο πρόβλημα όμως είναι ο μέσος ψηφοφόρος. Πόσοι διάβασαν για τη χαρά της αριστεράς Ελλάδος (εδώ γελάμε), για τη Μικρασιατική καταστροφή; Έγραφαν τότε ότι η δύστυχη Τουρκία θα γινόταν ένα μικρό κράτος στο βάθος της Ανατολίας. Πόσοι έκαναν τον κόπο να διαβάσουν τις απόψεις τους για Σκόπια ή Θράκη; Όχι δεν υπάρχει καμία έκπληξη αυτό ήταν πάντα και για διαβολική σύμπτωση ΟΛΟΙ αυτοί ζουν σε βάρος του ελληνικού κράτους, το οποίο βεβαίως απεχθάνονται! Κάτι ίδιο με τους "εισαγόμενους" δύστυχους που μαζεύουν δηλ με όποιο τρόπο! Συνέχισε να γράφεις!

ΘΕΜΟ ΑΔΕΡΦΕ

ΘΑ ΣΕ ΓΡΑΨΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ, ΩΣ ΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΕ ........

KYKLADITHS

TO KALYTERO KEIMENO OLWN, MA OLWN, TWN EPOXWN !!!!!!!!! MPRABO KAI PALI MPRABO. (sorry gia greeklish - logw diakopwn)

Q

Μπραβο Θεμο

kostas71N

Πές τα Θέμο. Πές τα όλα. Σε παραδέχομαι. Μόνο εσύ μιλάς. Επιτέλους. να ακουστούν κάποια πράγματα αληθινά. Αφού καταφέραμε να μας κυβερνούν αυτοί που μισούν την Ελλάδα και τον Χριστιανισμό!!!! Μπράβο μας. Αυτά να τα ακούσουν και οι άλλοι που νομίζουν ότι απλά έχασαν την εξουσία. Δεν έχασαν την εξουσία, παρέδωσαν την χώρα στους εχθρούς της.

Victor

Καλά, από τους συριζαίους τα περιμέναμε. Οι άνθρωποι δεν το έκρυβαν ότι μισούν την Ελλάδα και τους Έλληνες; Αλλά οι ΑΝΕΛ; Τόση αγάπη για την καρέκλα πια που η καταστροφή της πατρίδας δεν τους νοιάζει; Δεν βρίσκονται δύο από τους 15 βουλευτές των ΑΝΕΛ να πουν ως εδώ; Ντροπή σας ρε!! Σας φτύνω!!!

...

Τώωωωωρα...τους έθιξες.

Τι λε ρε

Πας μη ορθόδοξος βάρβαρος.... Απορρώ κατι τυποι σαν κι'εσενα πως βγάλανε τοσα πολλά λεφτά ...

Ρε συ Θεμο

τι περιμενες απο πρωην κομμουνιστο- και νυν ληστοσυμμοριτες; Εισαι νεος στην ηλικια και δεν εχεις ζησει απο κοντα τι θα πει συμμοριτης. Ειναι ενα παθογονο αποβλητο της κοινωνιας. Καθε κοινωνια εχει τα σκουπιδια της. Εχουμε γινει ο περιγελος του κοσμου, με ολα τα κατακαθια που μας "κυβερνουν". Και οποιος μας πει τι καλο εκαναν για τη χωρα απο τοτε που με τα ψεματα υπεξαιρεσαν την εξουσια, ε, αυτος θα κερδισει το πρωτο βραβειο. Εγω σου προτινω να μπει στο ΠΘ, εστω και στην διαδυκτιακη εκδοση μονο, μια στηλη η ενα link που θα συλλεγει και θα αναφερει τα 'κατωρθωματα' των συριζοσυμμοριτων, για να μη ξεχναμε και να τα χουμε και να τα καμαρωνουμε.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία