papadopoulos_thanos

Οι μετανάστες έγιναν όπλο στα χέρια του Ερντογάν

Θάνος Παπαδόπουλος

Η Ελλάδα με δική της πρωτοβουλία έδωσε στην Τουρκία ένα όπλο για να την πληγώνει και να την τραυματίζει. 

Το μεταναστευτικό πρόβλημα είναι μια ακόμη …επιτυχία της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα. ΟΙ μεταναστευτικές ροές στα νησιά, αλλά και στη στεριά, στον Έβρο, πολλαπλασιάζονται. Με τα πόδια, μέσα από περάσματα του ποταμού, αλλά και με πλαστικές βάρκες έρχονται στη Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ρόδο και εκατοντάδες μετανάστες που θα μετατρέπονται σε χιλιάδες όσο προχωράμε στο καλοκαίρι.

Ο σουλτάνος της Τουρκίας Ερντογάν θα χρησιμοποιήσει αδίστακτα τις ροές των μεταναστών από την Ασία και την Αφρική για να πιέσει ακόμη μια φορά την Ελλάδα και την Ευρώπη, όπως κάνει χρόνια τώρα.

Τα επεισόδια στη Μόρια και στα άλλα στρατόπεδα επιβίωσης θα πολλαπλασιαστούν και θα ενταθούν, όπως και τα επεισόδια έξω από τα στρατόπεδα από κατοίκους και επαγγελματίες, αλλά κι από ρατσιστές κι άλλου είδους ξενόφοβους. Ομάδες που δεν διστάζουν να φωνάξουν "κάψτε τους" δεν το 'χουν σε τίποτα στη συνέχεια να βάλουν και οι ίδιοι φωτιά για να τους κάψουν…

Όταν ξεκίνησαν οι πρώτες μαζικές αφίξεις προσφύγων στα νησιά αλά και στον Έβρο η κυβέρνηση αιφνιδιάστηκε. Δεν περίμενε ότι ο εμφύλιος και ο "διεθνής" πόλεμος που μαινόταν στη Συρία θα έδινε κύματα χιλιάδων μεταναστών, που σωρευτικά θα έφθαναν τα εκατομμύρια. Οι πρόσφυγες της ρημαγμένης Συρίας τραβούσαν στην Τουρκία περνώντας τα σύνορα κι από κει στην Ελλάδα με τελικό προορισμό τις ανεπτυγμένες χώρες της Ευρώπης. Η Ελλάδα λόγω της ανεργίας δεν ήταν προορισμός, αφού δεν μπορούσαμε να δεχτούμε να περιθάλψουμε, να ταΐσουμε, να φιλοξενήσουμε τέτοια μάζα ανθρώπων. Εδώ δεν υπήρχε δουλειά και ψωμί για τους Έλληνες, στους ξένους θα κάνουμε φιλανθρωπία; Απλώς η χώρα μας ήταν πέρασμα και διάδρομος όπως ήταν και οι άλλες χώρες των Βαλκανίων και της ανατολικής Ευρώπης. Είμαστε μια χώρα ευνοϊκή για δουλεμπόρους και λαθρεμπόρους, αλλά όχι για πρόσφυγες και μετανάστες…

Μπορεί η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να μην είχε δυνατότητες, σχέδια και υποδομές για την υποδοχή προσφύγων και μεταναστών, αλλά τα …σαΐνια της είχαν "έξυπνες" ιδέες και πονηρές σκέψεις. Μερικές από αυτές ήταν:

• Θα κάνουμε φιλανθρωπία με λεφτά των άλλων. Δεν θα τους ρωτήσουμε αν θέλουν πρόσφυγες και μετανάστες ή πόσους, ποιους και πότε τους θέλουν, απλώς θα τους ζητήσουμε πόρους (χρήματα) για να τους υποδεχτούμε και να τους στείλουμε εκεί

• Θα πλημμυρίσουμε την Ευρώπη μετανάστες, ώστε να τους πείσουμε να πληρώσουν τα …χρέη μας.

• Αν αρνηθούν θα τους απειλήσουμε ότι θα γεμίσουμε δυο αεροπλάνα τζιχαντιστές και θα τους στείλουμε στην Ευρώπη να την κάνουν …καλοκαιρινή.

Με βάση αυτούς τους παραλογισμούς και τις φαιδρότητες άρχισαν τις δηλώσεις και την προπαγάνδα οι κυβερνητικοί. Ο Αλ. Τσίπρας ως πρωθυπουργός δήλωσε "Η θάλασσα δεν έχει σύνορα"! Δεν είχε μάθει ο κακομοίρης στις καταλήψεις ότι και η θάλασσα και ο αέρας έχουν σύνορα. ΟΙ υπουργοί δήλωναν τη μια ότι "Δεν υπάρχουν παράνομοι άνθρωποι" ως αντιπερισπασμό στο "παράνομοι μετανάστες". Προφανώς και αυτοί δεν είχαν ακούσει στις διαδηλώσεις ότι παράνομοι μετανάστες και όχι άνθρωποι είναι όσοι δεν έχουν διαβατήρια, βίζες κι άλλα νομιμοποιητικά έγγραφα για να μπουν σε μια ξένη χώρα. Η ότι "το μεσημέρι λιάζονται στην πλατεία και μετά εξαφανίζονται"! (Ποιοι; Αυτοί που δεν υπάρχουν;). Ο ψεκασμένος της Άμυνας δηλώνει ότι "θα γεμίσουν δυο αεροπλάνα τζιχαντιστές και θα τα στείλουν στην Ευρώπη να την κάνουν…” κλπ).

Όταν έγιναν γνωστά αυτά στην Ασία και την Αφρική, τότε άνθρωποι από το Πακιστάν, το Αφγανιστάν, το Μπαγκλαντές, τη Μαλαισία, την Αίγυπτο, το Σουδάν, το Μαρόκο, την Αλγερία, και τη Νιγηρία άρχισαν να καταφθάνουν με τα πόδια, με κάρα, με λεωφορεία και αεροπλάνα στις ανατολικές ακτές της Τουρκίας για να περάσουν στην Ελλάδα κι από κι στην Ευρώπη. Δεν έφταναν πρόσφυγες μόνο από την εμπόλεμη Συρία και το Ιράκ, αλλά και οικονομικοί μετανάστες, τυχοδιώκτες, ληστές και τρομοκράτες από όλο τον Κόσμο. Κάποιοι από τους χασάπηδες της Γαλλίας, του Βελγίου, της Γερμανίας κλπ. πέρασαν από την Ελλάδα, για να υλοποιηθεί η ρήση του ψεκασμένου.

Βέβαια ορισμένες χώρες όπως η Γερμανία (που δέχτηκε κοντά ένα εκατομμύριο πρόσφυγες), η Ολλανδία, η Γαλλία, η Σουηδία κλπ. δέχτηκαν αρκετούς πρόσφυγες. Αλλά υπήρξαν και κυβερνήσεις που ούτε ν΄ ακούσουν ήθελαν για μουσουλμάνους πρόσφυγες, όπως της Ουγγαρίας, Πολωνίας, Αυστρίας κλπ. Γι΄ αυτό σήκωσαν φράχτες και συρματοπλέγματα στα σύνορά τους για ν΄ αποτρέψουν την είσοδο προσφύγων και παράνομων μεταναστών στη χώρα τους. Μετά απ' αυτά αναγκάστηκαν να σηκώσουν φράχτες και συρματοπλέγματα και πολλές χώρες του βαλκανικού διαδρόμου: Αλβανία, Βουλγαρία, FYROM, Σλοβενία, Κροατία κλπ. Έτσι έμειναν αμανάτι (εγκλωβισμένοι) στην Ελλάδα μερικές δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και παράνομοι μετανάστες.

Μόνο που στην Ελλάδα οι υποδομές για τη φιλοξενία τόσων χιλιάδων παράνομων μεταναστών και προσφύγων ήταν ανύπαρκτες και όσες υπήρχαν οι φωστήρες του ΣΥΡΙΖΑ είχαν φροντίσει να τις καταργήσουν, όπως εκείνη της Αμυγδαλέζας. Αλλά όταν φούντωσε το κύμα και οι μετανάστες έφθασαν και ξεπέρασαν τις 50.000 έκαναν πάλι kolotumpa και ξανάνοιξαν τις παλιές υποδομές ή "στρατόπεδα συγκέντρωσης" όπως τα έλεγαν. Μόνο που τώρα ήταν αργά, οι πλατείες του Πειραιά, της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης , το λιμάνι της Πάτρας κλπ. είχαν γεμίσει απελπισμένους ανθρώπους, που δεν είχαν όχι μόνο πού να κοιμηθούν, αλλά ούτε και πού να αφοδεύσουν. Από την άλλη, η γραφειοκρατία του κράτους ήταν ανίκανη και να μετρήσει τους μετανάστες, όχι να κάνει διαδικασίες ασύλου, επιστροφής ή κατανομής τους…

Το κράτος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ήταν ανίκανο να υπερασπιστεί τόσο τα συμφέροντα των πολιτών του όσο και τα συμφέροντα των μεταναστών. Ο τζάμπα ανθρωπισμός τους και "οι καλές προθέσεις" τους κατέληξαν να κάνουν κόλαση τη ζωή τόσο των κατοίκων στις περιοχές που κατέφευγαν οι μετανάστες όσο και των μεταναστών. Απλώς βελτίωσαν τα εισοδήματα των λαθρεμπόρων, των δουλεμπόρων κι έδωσαν ένα ακόμη όπλο στον Ερντογάν να πιέζει την Ελλάδα και την Ευρώπη για διεκδίκηση χρημάτων ή άλλου είδους ανταλλάγματα.

Αυτό το καλοκαίρι, πιθανόν οι ροές μεταναστών να αυξήσουν τον όγκο των ανθρώπων στις 100.000, γι αυτό η κυβέρνηση πρέπει να κινηθεί. Αν μπορεί…

* Ο Θάνος Παπαδόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας

ΣΧΟΛΙΑ (11)

LEONAS

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!! ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΛΑΘΡΟΕΠΙΚΟΙΣΤΕΣ- ΚΑΚΟΠΟΙΟΙ- ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ!! ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΥΡΔΕΣ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ 57 ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ?? ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ. ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ.

κατερινα

τα στρατοπεδα προσφυγων και οικ.μεταναστων τα εφτιαξε η πολιτισμενη ευρωπη,οπως εδωσε το ελευθερο στον τουρκο να τους χρησιμοποιει κατα το δοκουν.Σημερα στην τουρκια υπαρχουν δεκαδες στρατοπεδα προσφυγων και μεταναστων που οι τουρκοι δουλεμποροι της ΜΙΤ ,τους νοικιαζουν με το κεφαλι σε τουρκους εργολαβους πολυεθνικων ,που εχουν εγκατασταθει απο χρονια στην τουρκια και την χρησιμοποιουν ως οικ. αναχωμα στην επελαση της κινας.

GEORGIA.

Την Ελλαδα την εχτισαν οι Ελληνες και οχι οι λαθρομεταναστες.Ξεκινωντας απο τον Παρθενωνα που εχτισαν οι αρχαιοι προγονοι μας οταν οι αλλοι λαοι οπως οι Αβανοι κρεμονταν απο τα δεντρα οπως οι μαιμουδες.Την Ελλαδα οι λαθρομεταναστες ηρθαν για να την καταστρεψουν.Αν μετρησει κανεις τα θυματα Ελληνες απο τους αλλοδαπους φονιαδες που εισεβαλαν στην Ελλαδα, ειναι ο πλυθησμος μιας μεγαλης πολης.Οι Ελληνες γερνανε και πεθαινουν.Το αυριο της χωρας προδοτες πολιτικοι οπως ο Τσιπρας, ο Καμμενος, η Χριστοδουλοπουλου, το παραχωρουν σε λαθρομετανστες απο ολα τα τριτοκοσμικα κρατη του πλανητη.Απιστευτο καταντημα για την πιο αρχαια και παλια χωρα του κοσμου.Ντρεπομαι να λεγομαι Ελληνας, οταν τα ιδια εγγραφα εχει ο καθε Αλβανος κατσαπλιας κακοποιος.Η Ελλαδα δεν εχει ουτε παρων και πολυ περισσοτερο δεν εχει κανενα μελλον.

ζ

μαθε ιστορια και λιγη βιολογια..το μονο κοινα που εχουμε σε σχεση με αυτους ειναι η γλωσσα και ο χωρος.. και μαθε να σεβεσαι την ιστορια των αλλων πχ αιγυπτιοι,συριοι,ιρακινοι κλπ ειναι παλαιοτεροι λαοι αφου το θετεις ετσι

GEORGIA.

Ιστορια γνωριζω περισσοτερο απο εσενα.Βλεπω οτι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ βαφουν τα χερια τους με αιμα Ελληνων με ολους αυτους τους φονιαδες τζιχαντιστες Ισλαμιστες που μας εφεραν στην Ελλαδα.Καταλαβες (ζ), ζωντανο;

MARINA.

Είναι ένα τέλειο άρθρο για το μεγαλύτερο πρόβλημα πάνω και από την οικονομία, την λαθρομετανάστευση που διαλύει την Ελληνική κοινωνία.Στην Ελλάδα οι λαθρομετανάστες δεν έρχονται για να βρούν δουλειά, αφού η Ελλάδα είναι πρωταθλητής της ανεργίας στην Ευρώπη.Στην Ελλάδα έρχονται συνειδητά για να πέσουν στην παρανομία.Χώρες όπως η Αλβανία, η Γεωργία, το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές, η Βουλγαρία έγιναν χώρες με πλούτη, αφού στην κυριολεξία άρμεξαν οι εδώ μετανάστες τους την Ελλάδα.Οι φυλακές των χωρών αυτών άνοιξαν και όλα τα κακοποιά στοιχεία βρέθηκαν στην Ελλάδα.Στην Ελλάδα η διαλυμένη Δημόσια Διοίκηση των χαρτογιακάδων του Δημοσίου, επιτρέπει σε παράνομους μετανάστες να ζούν εδώ ακόμα και δέκα πέντε χρόνια χωρίς να τους αναζητήσει κανείς.Το ίδιο και κακοποιούς όπως τον πρίσφατα συληφθέντα Γεωργιανό μαφιόζο με το παρατσούκλι " το κρέας" δεν τον αναζητούσε και δεν τον έψαχνε κανείς.Το ίδιο και κακοποιούς από την Αλβανία, την Βουλγαρία, το Πακιστάν.Γίναμε το αποκούμπι του κάθε κακοποιού.Γέμισε η Ελλάδα του Καμμένου την Ευρώπη με λαθραίους Ισλαμιστές τζιχαντιστές σε μιά προσπάθεια να εκβιάσει ωμά τους Ευρωπαίους δανειστές.Τα θύματα του Μπατακλάν, των Βρυξελλών, του Βερολίνου, έχουν σαν υπαίτιους και τους εδώ ανίκανους κυβερνώντες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.. Στο τέλος θα δείτε ότι θα είναι μονόδρομος.Η θα μας κάψουν αυτοί, η θα τους καίμε εμείς.Και τότε η Χρυσή Αυγή θα φλερτάρει με την εξουσία.Καλό σας βράδυ.

ΚΥΠΡΙΟΣ

Πολύ σωστά σχόλια από τους συσχολιαστές. Δεν έχω να προσθέσω κάτι...

Κυνικός

Το πρόβλημα δεν είναι οι ¨ξενόφοβοι¨ (δεν υπάρχουν ξενόφοβοι, υπάρχουν λογικοί άνθρωποι που δεν θέλουν το Ισλάμ στον τόπο τους). Το πρόβλημα είναι οι επαγγελματίες " αντιρατσιστές" και οι ΜΚΟ τους...Οι εισβολείς μουσουλμάνοι είναι παμπόνηροι, ξέρουν ότι η Ευρώπη λειτουργεί με βάση ιδανικά ("ανθρωπισμός", " ανοχή"), τα οποία οι ίδιοι ουδόλως εστερνίζονται. Και τα χρησιμοποιούν ως αυτοκαταστροφικό όπλο για την ίδια την Ευρώπη. Είναι οι "χριστιανικές ιδέες που έχουν ξεφύγει", "Christian ideas gone mad" που έλεγε ο άγγλος χριστιανός φιλόσοφος Chesterton.

AN_NE

πάντως είναι λιγότερο θέμα τζάμπα φιλανθρωπίας η καλύτερα φιλανθρωπίας εις βάρος άλλων. στο θέμα της λαθρομετανάστευσης όπου υπάρχει σύμπνοια σε όλα τα αριστερά κόμματα και γκρουπούσκουλα, φαίνεται πλέρια η αριστερή κουλτούρα. οι σύντροφοι με το αζημίωτο βεβαια, -πόσοι από αυτούς δεν έχουν βολευτεί σε ΜΚΟ, Yπηρεσία Aσύλου, Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους προσφυγες -, υποθάλπτοντας λαθρομετανάστες και προωθώντας τον εποικισμό της χώρας από μουσουλμάνους, αποκτούν την δυνατότητα να παίξουν κάποιο ηγετικό ρολο στους ψαρωμένους "προσφυγες", και να διευρύνουν την εκλογική βάση της αριστεράς. παράλληλα εκδικούνται, τιμωρούν τον ελληνικό λαό που στην συντριπτική του πλειοψηφία απορρίπτει την αριστερά . από την άλλη μεριά δημιουργεί προβλήματα στα αλλα κράτη της ΕΕ, όχι μόνον οι χώρες του Visegrad, των οποιων οι πολίτες επίσης στην πλειοψηφία τους δυσφορούν με την παρουσία μουσουλμάνων, εξ αλλου η αριστερά ήταν πάντα εχθρική στα προηγημένα κράτη της Ευρώπης-Αμερικής, οι συμπάθειες της ήταν τα καθυστερημένα κράτη του τρίτου κόσμου και του σοσιαλιστικού στρατοπέδου.

a

ετσι δεν γινοταν παντα ανα του αιωνες? πρωτα στυφη πεινασμενων και ταλαιπωρων φουκαραδων που σιγα σιγα αρχιζουν το πλιατσικο κλπ και μετα τα φουσατα των βαρβαρων και αργοτερα οι πολιτικοι να βαλουν τα πραματα στη θεση τους...εξ αλλου ειναι και πολλοι θελουν το ζωτικο τους χωρο..εμεις λιγο, ισραηλ δε προκειται να γινουμε αρα ειναι θεμα χρονου

Q

Ανεκαθεν τα λαθρα ηταν οπλο και στρατος κατοχης των Τουρκων. Μονο εμεις καναμε τα στραβα ματια και τους βλεπαμε προσφυγες και κακομοιρηδες. Τα λεγε ο Οζαλ αλλα εμεις κωφευαμε: «Δεν χρειαζεται να κανουμε πολεμο με τους Έλληνες. Αρκει να τους στειλουμε μερικα εκατομμυρια απο ΄δω μερια και να τελειωνουμε μ΄ αυτους»! Λιγο αργα καταλαβατε τι ρολο βαρανε οι λαθροεισβολεις εδω περα. Που ουτε και ο εγκλωβισμος τους εδω ειναι τυχαιος! Τοσο οι εγχωριοι Εφιαλτες με τα σφυροδρεπανα, οσο και οι "φιλοι" μας της Ευρωπης επιδιωκουν αφανισμο της Ελλαδας, γι'αυτο και φυλανε σαν μαντροσκυλα τα συνορα μας προς την δυση. Τους θελουν ολους εδω και μετα κλαιγονται για τις αθλιες συνθηκες στις οποιες ζουν. Να ολοκληρωσουμε μεν το σχεδιο της γενοκτονιας των Ελληνων, αλλα μην χασουμε και την θολοκουλτουρα και την ψευτοαλληλεγγυη!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία