tasos_karamitsos

Οι διορισμοί του ΣΥΡΙΖΑ

Τάσος Καραμήτσος

Οποιος νομίζει ότι οι αθρόοι στενά κομματικοί και επομένως άκρως συμβολικοί διορισμοί προσώπων σε δημόσια αξιώματα από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν γίνονται με συγκεκριμένο σχέδιο και στρατηγική κάνει λάθος.

Πολλοί αναρωτιούνται αν στην κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνονται πλέον τα προφανή, ότι δηλαδή το να διορίζεις σε διοικητικά συμβούλια πρόσωπα με στενά κομματικά κριτήρια, «ημέτερους» κ.λπ. προκαλεί αλγεινές εντυπώσεις στην κοινή γνώμη, εξοργίζει τους νέους που δεν έχουν δουλειά, απογοητεύει όσους πίστεψαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνει κάτι νέο κ.ο.κ.

Η προσωπική μου γνώμη και εξήγηση σχετικά με το γιατί το κάνουν αυτό είναι απλή. Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν καταλάβει ότι ούτως ή άλλως... θα βαρέσει ισπανική υποχώρηση είτε σε έναν είτε σε ενάμιση χρόνο, τα στόρι της ανάπτυξης και της οικονομικής ευμάρειας δεν βγαίνουν (ούτε στον Σαμαρά βγήκαν!), η μεγάλη ιδέα της υποκατάστασης της Κεντροαριστεράς από τους ίδιους δεν περπατάει, άρα τι μένει;

Μα τι άλλο από το να περιχαρακώσουμε τον πολιτικό μας χώρο, να κρατήσουμε ό,τι μπορούμε πάση θυσία για την επόμενη μέρα.

Να δώσουμε σήμα στους δικούς μας ότι τους προσέχουμε τώρα που είμαστε στα πράγματα, αλλά και σε έναν ακόμα απελπισμένο κόσμο χωρίς δουλειά από την κρίση (που ανθρώπινα δεν τολμά ή δεν μπορεί να φύγει από τη χώρα), ότι με εμάς μπορεί και να διοριστεί, μπορεί και να φάει ένα κομμάτι ψωμί.

Εκτιμώ ότι το 2018 το κόλπο με τους διορισμούς κομματικών στελεχών αλλά και γενικώς των διορισμών στο Δημόσιο και τους δήμους θα ξεφύγει τελείως από το πλαίσιο που έχουν θέσει τα μνημόνια και η τρόικα. Θα διορίζει η κυβέρνηση όπου βρει χιλιάδες πολίτες εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ κ.λπ. με συμβάσεις που χρονικά θα φτάνουν κάπου εκεί κοντά στον χρόνο διεξαγωγής εκλογών. Και ας φωνάζει η τρόικα, έτσι κι αλλιώς λεφτά δεν δίνουν στους ιδιώτες, το κράτος χρωστά 5 δισ. ευρώ στις επιχειρήσεις, άρα τα κρατικά ταμεία έχουν ρευστό. Επομένως, δεν έχουμε και πολλή ανάγκη τους δανειστές. Θα διορίζει και θα τάζει διορισμούς όλο το 2018 και θα δίνει και κάνα 300άρι ευρώ ως δώρο κάθε τόσο σε κάποια κοινωνική ομάδα, όπως έκανε τα περασμένα Χριστούγεννα.

Οι αναλυτές τάσεων στο κυβερνών κόμμα -όσο και στη Ν.Δ.- έχουν καταλήξει ότι με αυτά τα πολιτικά τερτίπια μπορεί να μην κερδίζεις πλέον εκλογές, αλλά δεν εξαφανίζεσαι ως κόμμα. Γι’ αυτό και βρίσκουν σήμερα τον ΣΥΡΙΖΑ περί το 17%-18%, γεγονός που του επιτρέπει να φτάσει στο 20% στις εκλογές ή και στο 22%. Ασχέτως αν μπορεί ταυτοχρόνως και η Ν.Δ. να φτάσει στο 38%-40%. Πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν χάνεται, όπως λένε οι ίδιοι αναλυτές. Τώρα βέβαια ίσως αγνοούν τις φυγόκεντρες τάσεις που θα δημιουργηθούν όταν πέσει από την εξουσία. Και το ΠΑΣΟΚ πήρε 16% όταν έπεσε από την κυβέρνηση και κατέληξε κοντά στο 4%.

Οταν έρθει λοιπόν η ώρα των εκλογών, ο κ. Τσίπρας θα θέσει το δίλημμα στον αφελή διορισμένο: «Ή θα μας ψηφίσεις εσύ και η οικογένειά σου ή θα σε διώξει ο Μητσοτάκης». Ασφαλώς και όσοι διορισμοί είναι πάνω από το όριο του μνημονίου (που ψήφισε αυτή η κυβέρνηση) εντέλει θα ακυρωθούν ή δεν θα γίνουν ποτέ. Αυτό, όμως, δεν ενδιαφέρει τον ΣΥΡΙΖΑ αφού δεν θα είναι καν στην κυβέρνηση για να το αντιμετωπίσει.

Με δυο λόγια, η τοποθέτηση ενός προβεβλημένου στελέχους του στον ΟΑΣΘ -ασχέτως των ικανοτήτων που μπορεί να έχει- θεωρώ ότι έγινε ακριβώς για να σηματοδοτήσει τη στρατηγική των επόμενων μηνών και μέχρι την εκλογική μάχη.

ΣΧΟΛΙΑ (11)

john

Οταν διορίζεις έναν δυσαρεστείς χιλιάδες αδιόριστους .

Δημοκριτος

Ρατσισμός ανάλογα με την ράτσα ,σεξισμός ανάλογα με το φύλο,κομματισμός ανάλογα με τι κόμμα ψηφίζεις, κοπαδισμός ποια ομαδα υποστηρίζεις,πατριωτισμός,κ.λ..είναι στην φύση του ανθρώπου απο οτι φαίνεται να ταυτίζεται με αλλους που εχουν κατι κοινό η κάποιο κοινό συμφέρον .κάποιος κοινωνικός επιστήμονας καλό θα ήταν να κάνει κάποια ιεράρχηση

935 πέρασαν, 640 απομένουν...

Θεωρώντας ως ημερομηνία ταυτόχρονης διεξαγωγής των αμέσως επόμενων εθνικών εκλογών την 19η Μαίου 2019, (ημερομηνία διεξαγωγής των ευρωεκλογών), σημειώνω ότι από την 25η Ιανουάριου 2015, (οπότε και ανέλαβε τη διακυβέρνηση της πατρίδας μας η πανάθλια συγκυβέρνηση συριζανέλλ...), έχουν παρέλθει 935 ημέρες και απομένουν 640 ημέρες, μέχρις ότου οι λεχρίτες αυτοί να εκδιωχθούν από την εξουσίαμε τις κλωτσιές!!!

Θα ψηφίσω τη Νέα Δημοκρατία...

Με χέρια και με πόδια. Στον σύριζα θα το ρίξω μαύρο, δαγκωτό και "χωστό".

Nikos

Πρός Sparta... Δεν είναι ο Σύριζα που διορίζει... Είναι το παλαιό πρό Σημίτη σκληροπυρηνικό Μπααθικό και Κανταφικό ΠΑΣΟΚ.. Και για αυτό τον λόγο η λύσσα τους με τον Σημίτη.. Ο Τσίπρας νομίζει (γιατί τόσο του κόβει..) ότι κυβερνάει ο ΣΥΡΙΖΑ. Όμως είναι το αρχέγονο Ανδρεικό ΠΑΣΟΚ (δείτε τα βιογραφικά όλων - πλην ελαχίστων - των στελεχών του κυβερνητικού Σύριζα). Ότι πιό παλαιολιθικό και ασυνάρτητο είχε το ΠΑΣΟΚ, και που νόμιζε η Ελληνική κοινωνία ότι το είχε στείλει στα Τάρταρα, αναγεννήθηκε και ενσωματώθηκε στο Σύριζα. (Ναι.. τα ζόμπι υπάρχουν... απόδειξη το Συριζαίικο ΠΑΣΟΚ)... Εγώ σαν παλαιότερος θυμάμαι όλους αυτούς τους όπως λέγαμε πρασινοφρουρούς, προσφάτως συριζοφρουρούς... Και υπάρχει ακόμη ένα κομμάτι ηλιθίων που πιστεύει ότι ο Σύριζα είναι αριστερό κόμμα με αρχηγό τον Τσίπρα...

ΜΡ

Ούτως ή άλλως το ζητούμενο για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι να αποτελέσει την αξιωματική αντιπολίτευση που όπως αποδεικνύεται ξαναγίνεται κυβέρνηση (βλ. ΝΔ το 2012). Ένα μέρος του παλαιού ΠΑΣΟΚ ναι μετακόμισε μαζί με βουλευτές του -βλ. Τζάκρη, Κουρουμπλή και 2-3 άλλους- μετακόμισαν όμως και λαϊκοί δεξιοί (ακόμη και από ΝΔ, με υποσχέσεις για κατάργηση ΕΝΦΙΑ και επαναφορά συντάξεων) που τώρα νομίζουν πώς ήταν πάντοτε λαϊκοί ... αριστεροί. Αρχέγονο ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει πια (ίσως λίγοι 70άρηδες-80άρηδες) και αν στην ΝΔ δεν αντιλφθούν ότι δεν έχουν αντίπαλο το ΠΑΣΟΚ, όπως μερικοί ακόμη νομίζουν, αλλά ένα εντελώς διαφορετικό κόμμα θα αντιμετωπίσουν εκπλήξεις στις εκλογές

SPARTA.

Κύριε Καραμήτσο πολύ σωστό το σχολιό σας και όσα λέτε.Ό Τσίπρας θα κοιτάξει να διορίσει τον κάθε αλήτη, αναρχικό και μπαχαλάκια στο Δημόσιο για να σώσει τα κομμάτια του διαλυμένου πολιτικού του μορφώματος.Διορίζει σε ΔΕΚΟ που τελούν υπό εκκαθάριση ανθρώπους της Κουμουνδούρου απλά για να κάνουν αρπαχτή μέσω οδοιπορικών.Διορίζει σε Τράπεζες κάποιους από τους οποίους σε συλλαλητήρια, γεγονότα και διαδηλώσεις τις έκαιγαν.Προχτές είδα σε τράπεζα που έχει ποσοστά το Δημόσιο, ένα λέτσο αφισοκολητή του ΣΥΡΙΖΑ με μπλούζα του Τσε Γκεβάρα να έχει πάρει θέση ταμία.Άν η αντιπολίτευση δεν ρίξει Συνταγματικά τον Τσίπρα με παραίτηση Βουλευτών της και διεξαγωγή εκλογών, ο Τσίπρας κάθε μέρα που περνάει θα χρησιμοποιεί πρακτικές Μαδούρο, που είναι και ο αγαπημένος του ήρωας.

Βαγγέληςαρ

ΝΑΙ ΤΑΣΟ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΑΡΑΠΕΡΑ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΕΧΕΙ ΞΕΦΥΓΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ ΑΡΓΑ ΑΛΛΑ ΣΤΑΘΕΡΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ

Με λιγα λογια....

.... μια απο τα ιδια..... ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ! Πολυ σωστο το αρθρο σου Τασο Καραμητσο.

🇬🇷Epwnvmus🇺🇸

Εννοείται οτι προσπαθούν να σώσουν οτι μπορουν, να κάψουν οτι μπορουν, να ληστέψουν οτι μπορουν, να βΟλεψουν οτι μπορουν, να καταστρέψουν οτι μπορουν, οπως μπορουν, οπου μπορουν! Γνωρίζοντας πολυ καλα οτι οι επόμενοι ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ!! Μονο στα λογια θα μείνουν, στις ατελεδφορες εξεταστικές.

Παναγιωτης

Συριζοβολεμενοι οι νεοδιορισθεντες συριζολεφταδεςς,αμορφωτοι αναρχικοι χαραμοφαηδες, αναξιοπρεπεις ξεδιαντροποι και αδιστακτοι κακοποιοι. ...Αυτες ολες οι προσληψεις ειναι απο την πισω πορτα.Ανομες παρανομες παρατυπες και αντικανονικες. Χωρις αντικειμενο εργασιες, χωρις προυπηρεσια. χωρις γνωσεις. (με πλαστα πτυχια ολες τους).

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία