Πάρτε τα!
Tasos_karamitsos4

Τάσος Καραμήτσος

Πάρτε τα!

Δεν ξέρω αν όντως πιέζουν κύκλοι της Ε.Ε. για νέα μέτρα και τρίτο μνημόνιο, με αιχμή μια νέα περικοπή των... υψηλών συντάξεων (δηλαδή αυτές των 1.500 ευρώ!), όπως λέει η επίτροπος Δαμανάκη. Δεν γνωρίζω αν όντως θα θέσουν, όπως λέγεται, το ίδιο θέμα οι εκπρόσωποι της τρόικας την επόμενη Δευτέρα.

Αυτό που αισθάνομαι είναι ότι κάτι τέτοιο δεν περνάει ούτε από την κοινωνία ούτε από τον Σαμαρά, γιατί ο κόσμος είναι στο αμήν και ο Σαμαράς έχει ένστικτο (και μετρήσεις) και το ξέρει.

Λέει ο Στουρνάρας στους συνομιλητές του: «Μην ακούτε αυτά που λένε για 60 δισ. ευρώ ανείσπρακτα χρέη. Τα περισσότερα υπάρχουν μόνο στα χαρτιά, δεν μπορούμε να τα πάρουμε. Εισπράττει από τα τρέχοντα αυτή την εποχή το Δημόσιο και... εισπράττει καλά, γι’ αυτό και φαίνεται πλεόνασμα».

Καλό θα είναι λοιπόν κυβέρνηση και ξένοι τοποτηρητές, είτε τεχνοκράτες είτε πολιτικοί, να κάτσουν κάτω και ν’ αφήσουν τις ανοησίες για νέο μνημόνιο και μέτρα, γιατί απλά θα συμβεί το μοιραίο. Θα σκάσει το σύστημα με γδούπο, θα πέσει η κυβέρνηση και θα δημιουργήσουν μια εστία αναταραχής ακόμα στην περιοχή. Μαζί θα χάσουν και τα λεφτά τους όλοι: και Ελληνες (όσοι έχουν) και δανειστές. Και... την Ακρόπολη να υποθηκεύσουν, δεν θα μπορούν να την εκμεταλλευτούν αν γίνει εδώ Μέση Ανατολή. Μπορούν οι Αμερικάνοι τις Πυραμίδες στην Αίγυπτο;

Αντιθέτως, ας κάτσουν να ψάξουν και να δουν ό,τι... λεφτά υπάρχουν για να πάρουν από τη φοροδιαφυγή και τις καταθέσεις, αλλά όχι με τον τρόπο που το κάνουν τώρα. Οποιος περνάει ρίχνει και μια ματιά στην κατάθεση του Ελληνα σήμερα, ο αστυνόμος, ο δικαστής, ο εφοριακός, ο δανειστής...

Υπάρχουν λοιπόν περί τις 25.000 Ελληνες που βιαστικά, υπό το καθεστώς τρόμου, έβγαλαν έξω τα λεφτά τους, περί τα 20 δισ. ευρώ, την τελευταία 4ετία. Υπάρχουν άλλοι 800 Ελληνες, πιο χοντρά πορτοφόλια, που είχαν έξω άλλα 2 δισ. ευρώ (λίστα Λαγκάρντ). Και υπάρχουν και εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι Ελληνες με αδήλωτα λεφτά στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ενα μικρό παράδειγμα αδήλωτου χρήματος είναι αυτό με τα ακίνητα. Οσοι απλοί πολίτες πούλαγαν το σπίτι τους έως πρότινος εισέπρατταν την εμπορική αξία και δήλωναν την αντικειμενική, που επί δεκαετίες είχε απόκλιση της τάξεως του 30%-40%. Αυτά είναι «μαύρα λεφτά», σχεδόν... με την άδεια της Πολιτείας. Ε, λοιπόν, αντί να ετοιμαζόμαστε να ξεπατώσουμε τους συνταξιούχους ή να κρεμάσουμε ανάποδα τους φοροφυγάδες, ας επιτρέψουν σε όλους αυτούς να τα δηλώσουν, απ’ όπου κι αν προέρχονται, όσα κι αν είναι, να τελειώνουμε μια και καλή. Νόμος εξπρές, ισχύος 30 ημερών, πληρώνεις 20%-30% φόρο, τα νομιμοποιείς και τελειώνει η υπόθεση. Οποιος δεν τα δηλώσει και τον πιάσεις, ας υποστεί τις πιο σκληρές συνέ­πειες του νόμου, δέσμευση και φυλάκιση. Πρώτα όμως πάρτε τα από εκεί που υπάρχουν, είναι όλοι έτοιμοι να σας τα δώσουν!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ